,

Γίνε και κάνε αυτό που χρειάζεται!

Του Γιάννη Αραχωβίτη Αυτό που παράγεις στην ζωή σου είναι η αντανάκλαση αυτού που είσαι. Δεν μπορείς να κάνεις κάτι για το οποίο δεν

Του Γιάννη Αραχωβίτη

Αυτό που παράγεις στην ζωή σου είναι η αντανάκλαση αυτού που είσαι. Δεν μπορείς να κάνεις κάτι για το οποίο δεν είσαι φτιαγμένος, που δεν ανταποκρίνεται σε αυτό που είσαι.. Αν θες να πετύχεις κάτι που δεν είχες ποτέ, θα πρέπει να κάνεις πράγματα που δεν έκανες ποτέ. Και για να το καταφέρεις θα πρέπει να γίνεις αυτό που απαιτείται, που είναι αυτονόητη προϋπόθεση. Δεν μπορείς να σηκώσεις 200 κιλά αν πρώτα δεν χτίσεις την δύναμή σου μέσα από στοχευμένη και συστηματική άσκηση.

Advertisment

Δυστυχώς πολλοί από εμάς θέλουμε την επιτυχία χωρίς να αλλάξουμε τις πράξεις μας και τις ικανότητες που διαθέτουμε. Χωρίς να χτίσουμε τις απαραίτητες συνήθειες. Χωρίς να πάρουμε το παραμικρό ρίσκο της αλλαγής. Και βρίσκουμε χιλιάδες σοβαρές και ασόβαρες δικαιολογίες για να μην ξεκινήσουμε, για να μην δεσμευτούμε. Και παραμένουμε ακίνητοι, παγιδευμένοι από τις φοβίες μας, την αναποφασιστικότητα και την αναβλητικότητά μας. Μα πώς να αλλάξει η ζωή μας με ευχολόγια και χαλαρές προσπάθειες; Μην γελιόμαστε. Αν τα πράγματα ήταν εύκολα, οι περισσότεροι θα τα είχαμε ήδη καταφέρει.

Όμως τίποτε δεν είναι πιο δύσκολο από το να αλλάξει κάποιος το μυαλό του και να πιστέψει στον εαυτό του, στις δυνάμεις του και στις ευκαιρίες που τον περιμένουν. Αυτό είναι το πρώτο βήμα. Αν δεν το πιστέψεις, δεν θα το δεις να συμβαίνει. Ξεκίνα από τις σκέψεις σου. Δούλεψε το χαρακτήρα σου, τα πιστεύω σου και βελτίωσε τον εσωτερικό σου διάλογο. Η πρώτη μεγάλη νίκη σου είναι αυτή που καταφέρνεις μέσα σου. Μετά δούλεψε τις δεξιότητές σου, τις γνώσεις σου. Μάθε από κάποιον που ήδη κάνει αυτό που θέλεις να γίνεις. Βρες ένα σχέδιο, μια στρατηγική και μετά στρώσου στην δουλειά. Τίποτα δεν μπορεί να σταθεί εμπόδιο σε αυτόν που πιστεύει, που εστιάζει στην καθημερινή βελτίωσή του και που διαθέτει ισχυρά κίνητρα για να αλλάξει την ζωή του.

Σήμερα είναι η μέρα για να αρχίσεις… Οι ευκαιρίες είναι εκεί και σε περιμένουν…

Advertisment

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Ο πρώτος και μοναδικός άνθρωπος που είναι υποχρεωμένος να καλύψει τις ανάγκες μου, είμαι εγώ!
Από τη Συναισθηματική Καταιγίδα στην Ηρεμία: Προς μια πιο ευτυχισμένη ζωή
Αν φροντίζεις το νου σου όπως ένας καλός κηπουρός φροντίζει τον κήπο του, τότε θα γίνει πολύ πιο γόνιμος από όσο φαντάστηκες ποτέ
H ζωή δεν είναι σύντομη όταν την αποκτούμε, αλλά την κάνουμε εμείς σύντομη σπαταλώντας την

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση