, , , ,

Φτιάξτε ένα ισχυρό και αποτελεσματικό ρόφημα κατά του άγχους

Το άγχος είναι κάτι που μας αφορά όλους κατά καιρούς, δεν χρειάζεται όμως να αποτελεί ένα συνεχές πρόβλημα. Υπάρχουν πολλές μέθοδοι που μπορούν να

Το άγχος είναι κάτι που μας αφορά όλους κατά καιρούς, δεν χρειάζεται όμως να αποτελεί ένα συνεχές πρόβλημα. Υπάρχουν πολλές μέθοδοι που μπορούν να μας ανακουφίσουν από το στρες και να επαναφέρουν την ισορροπία μας. Ας ρίξουμε λοιπόν μια ματιά στον τρόπο που το νευρικό μας σύστημα χειρίζεται το άγχος και πώς μπορούμε να εφαρμόσουμε μερικές μεθόδους στο σπίτι για να χαλαρώσουμε.

Τα παρακάτω συμπτώματα μπορούν να προκαλέσουν άγχος

Advertisment

• αίσθημα καρδιακών παλμών

• αίσθηση επικείμενης καταστροφής

• αδυναμία συγκέντρωσης

Advertisment

• μυϊκή ένταση

• ξηροστομία

• εφίδρωση

• ανακατεμένο στομάχι

Ισχυρό ρόφημα κατά του άγχους

Το λεμόνι και το μέλι είναι γνωστά για τις καταπραϋντικές και χαλαρωτικές τους ιδιότητες. Ορισμένες ενώσεις στο μέλι έχουν κατευναστική επίδραση και μάλιστα ιδιαίτερα έντονη όταν λαμβάνονται σε μεγάλες ποσότητες.

Συστατικά

2 κουταλάκια του γλυκού χυμός λεμονιού

2 κουταλάκια του γλυκού αλεσμένο τζίντζερ

1 κουταλάκι του γλυκού ανεπεξέργαστο μέλι

Παρασκευή:

Προσθέστε όλα τα υλικά σε ένα μπολ, ανακατέψτε καλά και καταναλώστε το μείγμα 3 φορές την ημέρα.

Βότανα για να αντιμετωπίσετε το άγχος με φυσικό τρόπο

Λεβάντα

Το 2010, σε μια πολυκεντρική, διπλά τυφλή τυχαιοποιημένη μελέτη που έγινε για το έλαιο λεβάντας σε σύγκριση με το αγχολυτικό φάρμακο λοραζεπάμη διαπιστώθηκε ότι και τα 2 είναι αποτελεσματικά κατά του γενικευμένου και επίμονου άγχος. Το πλεονέκτημα της λεβάντας είναι ότι δεν προκαλεί υπνηλία ως παρενέργεια.

Δοσολογία: καταναλώστε περίπου 80 mg την ημέρα από συμπλήρωμα λεβάντας ή χρησιμοποιήστε το έλαιό της σε αρωματοθεραπεία.

Μελισσόχορτο

Σε μια έρευνα που δημοσιεύτηκε το 2004 χορηγήθηκε στους συμμετέχοντες μια δόση από εκχύλισμα μελισσόχορτου (300 mg ή 600 mg) ή εικονικό φάρμακο και στη συνέχεια καταγράφηκε η διάθεσή τους μετά από 1 ώρα. Η υψηλότερη δόση είχε ως αποτέλεσμα τη μείωση του στρες και την αύξηση της ηρεμίας και της αυτοσυγκέντρωσης. Ακόμη και η χαμηλότερη δόση όμως βοήθησε τους συμμετέχοντες να λύσουν μαθηματικά προβλήματα πιο γρήγορα.

Δοσολογία: Για αρωματοθεραπεία χρησιμοποιήστε 300-500 mg αποξηραμένου μελισσόχορτου 3 φορές την ημέρα με 60 σταγόνες ημερησίως ή βάλτε από 1/4 έως 1 κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένο μελισσόχορτο σε ζεστό νερό για να φτιάξετε τσάι το οποίο θα πίνετε 4 φορές την ημέρα.

L-θεανίνη

Δεν πρόκειται για βότανο, στην πραγματικότητα είναι ένα υδατοδιαλυτό αμινοξύ. Επειδή όμως έχουν γίνει ιδιαίτερα εκτεταμένες έρευνες γι’ αυτό, ήταν απαραίτητο να συμπεριληφθεί στη λίστα. Βρίσκεται κυρίως στο πράσινο και το μαύρο τσάι και είναι επίσης διαθέσιμο ως συμπλήρωμα. Μελέτες έχουν δείξει ότι δρα άμεσα στον εγκέφαλο συμβάλλοντας στη μείωση του στρες και του άγχους χωρίς να προκαλεί υπνηλία.

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Φλούδες λεμονιού: Πώς μπορούμε να τις μετατρέψουμε σε zero waste μπαχαρικό
Πέψη: Απλές πρωινές συνήθειες για να ενεργοποιήσετε το μεταβολισμό σας
Πότε πρέπει να αποφεύγετε τη βιταμίνη C ή να περιορίζετε την υπερβολική κατανάλωσή της;
Συνταγή: Σπιτικό ρόφημα που ανακουφίζει από τα συμπτώματα του επίμονου βήχα

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση