Πέντε ημέρες μετά, έφηβος βγήκε ζωντανός από τα ερείπια στο Νεπάλ (Βιντεο)

Oι διασώστες στο Νεπάλ ανέσυραν ζωντανό έναν έφηβο από τα ερείπια του σεισμού, πέντε ημέρες μετά το καταστροφικό χτύπημα των 7,8 βαθμών. Ο έφηβος

Oι διασώστες στο Νεπάλ ανέσυραν ζωντανό έναν έφηβο από τα ερείπια του σεισμού, πέντε ημέρες μετά το καταστροφικό χτύπημα των 7,8 βαθμών.

Ο έφηβος βγήκε από κατεστραμμένο κτίριο στο Κατμαντού έπειτα από ολονύκτια επιχείρηση αμερικανών και νεπαλέζων διασωστών. Το πρόσωπό του ήταν καλυμμένο με χώμα και απομακρύνθηκε πάνω σε φορείο ενώ το πλήθος γύρω χειροκροτούσε.

Advertisment

Ο νεαρός, ηλικίας 15 ετών (18, κατά άλλες αναφορές), δεν είχε παγιδευτεί βαθιά αλλά είχε εγκλωβιστεί ανάμεσα σε δύο πλάκες.

Η διάσωση είναι μία από τις ελάχιστες καλές ειδήσεις, την ώρα που ο άσχημος καιρός δυσκολεύει τις επιχειρήσεις των συνεργείων, ο αριθμός των νεκρών αυξάνεται και οι σεισμόπληκτοι περιμένουν απεγνωσμένα την παράδοση βοήθειας, που φτάνει αργά.

Advertisment

Ο πιο πρόσφατος απολογισμός τοποθετεί τους νεκρούς σε τουλάχιστον 5.489 -οι τραυματίες είναι διπλάσιοι.

Τα φορτία, όπως και τα συνεργεία ξένων διασωστών, συναντούν δυσκολίες ήδη με την προσγείωση στο αεροδρόμιο του Κατμαντού, καθώς οι οδικές αρτηρίες έχουν υποστεί μεγάλες ζημιές.

Το πόσιμο νερό σπανίζει στην πρωτεύουσα και έχουν ήδη αναφερθεί μεμονωμένες συγκρούσεις για μερικά μπουκάλια, σύμφωνα με την υπηρεσία του ΟΗΕ για την αντιμετώπιση ανθρωπιστικών καταστροφών.

Ξαναρχίζουν οι αναβάσεις στο Έβερεστ

Παράλληλα, παρά το θάνατο 18 ορειβατών στη χιονοστοιβάδα στο Έβερεστ που είχε προκαλέσει ο σεισμός, οι κυβερνητικές υπηρεσίες ανέφεραν πως οι αναβάσεις στο όρος θα ξαναρχίσουν «το αργότερο» την επόμενη εβδομάδα.

Η χιονοστιβάδα που έπεσε στην κατασκήνωση βάσης το Σάββατο κατέστρεψε τις σκάλες που επιτρέπουν την πολύ επικίνδυνη αναρρίχηση του παγετώνα Κούμπου σκορπώντας αμφιβολίες για τη συνέχιση της ορειβατικής περιόδου στο Έβερεστ φέτος.

Ωστόσο ο επικεφαλής για τον τομέα του Τουρισμού ζήτησε από τους ορειβάτες να μην εγκαταλείψουν την ανάβασή τους, εξηγώντας ότι επισκευές είναι σε εξέλιξη. «Οι σκάλες θα έχουν επισκευαστεί σε δύο η τρεις ημέρες από σήμερα και οι αναρριχήσεις θα συνεχιστούν, κανείς δεν έχει λόγο να εγκαταλείψει την ορειβατική αποστολή του» δήλωσε ο Τούλσι Γκόταμ.

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Μιλάνο | Μία απίστευτη οπτική παραίσθηση φτιάχτηκε στον κεντρικό σταθμό (εικόνες + βίντεο)
Σήμερα η Τελετή Αφής: Η Ολυμπιακή Φλόγα ανάβει στην Αρχαία Ολυμπία
Γιατί μένουμε σε βαρετές σχέσεις;

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση