,

Πώς να διατηρήσετε μεγάλες ποσότητες σκόρδου στο σπίτι σας

Το σκόρδο περιέχει αλλισίνη, η οποία παράγεται κατά τη σύνθλιψή του. Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει είτε να το θρυμματίσετε είτε να το τρίψετε

Το σκόρδο περιέχει αλλισίνη, η οποία παράγεται κατά τη σύνθλιψή του. Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει είτε να το θρυμματίσετε είτε να το τρίψετε προκειμένου να αποκομίσετε τα μέγιστα οφέλη. Οι ερευνητές πιστεύουν ότι η αλλισίνη έχει ισχυρή βακτηριοστατική δράση η οποία θεραπεύει τις μολύνσεις γρηγορότερα. Το σκόρδο διαθέτει πολλές αντιμυκητιακές ιδιότητες, γεγονός που το καθιστά πιο ισχυρό από πολλά αντιβιοτικά που χρησιμοποιούνται σήμερα.

Τι χρειάζεστε:

Advertisment

1 κεφάλι σκόρδο

χώμα

1 γλάστρα

Advertisment

Οδηγίες:

Φροντίστε να προμηθευτείτε ένα κεφάλι σκόρδο σε καλή κατάσταση.

Πάρτε μια μεγάλη γλάστρα και γεμίστε τη με χώμα. Χωρίστε τις σκελίδες και τοποθετήστε καθεμιά κάθετα σε βάθος 2,5 εκατοστών και καλύψτε τις με χώμα 2,5 εκατοστών.

Τοποθετήστε τη γλάστρα σε κάποια περιοχή με ήλιο. Ποτίστε την όταν αρχίζει να στεγνώνει, όπως ακριβώς θα κάνατε με οποιοδήποτε άλλο φυτό εσωτερικού χώρου.

Κόψτε τα φύλλα όταν αποκτήσουν ύψος 7-10 εκατοστών και αφήστε μόνο 2,5 εκατοστά ώστε να μπορέσουν να ξαναμεγαλώσουν. Μετά από κάποιο χρονικό διάστημα τα φύλλα θα σταματήσουν να μεγαλώνουν.

Όταν στεγνώσουν κι αρχίσουν να μαυρίζουν βγάλτε τις σκελίδες, οι οποίες σε αυτό το σημείο θα πρέπει να έχουν σχηματίσει ήδη ένα πλήρες κεφάλι σκόρδου. Βγάλτε μια σκελίδα και ακολουθήστε την ίδια διαδικασία.

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Φλούδες λεμονιού: Πώς μπορούμε να τις μετατρέψουμε σε zero waste μπαχαρικό
Φασκόμηλο: Πώς να το καλλιεργήσετε μόνοι σας στο σπίτι
Πώς να καλλιεργήσετε τη δική σας ρίγανη και τι χρειάζεται να προσέξετε
Πώς μπορούμε να καλλιεργήσουμε φύτρα στην κουζίνα μας

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση