,

Έξυπνοι τρόποι για οικονομικές διακοπές

Θέλουμε να το σκάσουμε αλλά το budget μας είναι μικρό; Υπάρχουν τρόποι να περιορίσουμε τα έξοδά μας και να κάνουμε έστω και λίγες διακοπές.

Θέλουμε να το σκάσουμε αλλά το budget μας είναι μικρό; Υπάρχουν τρόποι να περιορίσουμε τα έξοδά μας και να κάνουμε έστω και λίγες διακοπές. Ιδού τα sos tips.

1. Προτιμάμε για διακοπές τον Ιούνιο και τον Σεπτέμβριο. Και αυτό διότι τη σεζόν αιχμής (Ιούλιο και Αύγουστο) οι τιμές είναι πολύ υψηλότερες. Στις αρχές του καλοκαιριού αλλά και του φθινοπώρου, οι τιμές των δωματίων μειώνονται έως και 50%.

Advertisment

2. Λιγότερες ημέρες διακοπών δεν σημαίνει πάντα οικονομία. Μπορούμε να κάνουμε έρευνα αγοράς μέσω ίντερνετ και να ανακαλύψουμε ολόκληρα πακέτα διακοπών που να μας συμφέρουν περισσότερο, αφού πολλά δίνουν καλύτερες προσφορές για ένα 5νθήμερο παρά για ένα 3ήμερο.

3. Προτιμάμε πακέτα που περιλαμβάνουν περισσότερα από απλή διαμονή, όπως φαγητό ή έστω πρωινό. Εναλλακτικά, ένα δωμάτιο με κουζίνα μας σώζει από πολλά περιττά έξοδα φαγητού.

4. Δεν ξεχνάμε το κάμπινγκ. Πλέον υπάρχουν τόσο οργανωμένοι χώροι που ακόμα και οι πιο δύσκολοι και απαιτητικοί μπορούν να ικανοποιηθούν.

Advertisment

5. Υπολογίζουμε τα μεταφορικά. Το αυτοκίνητο μαζί με βενζίνες, διόδια και ακτοπλοϊκά μπορεί να στοιχίσει ο κούκος αηδόνι. Εναλλακτικά εξετάζουμε την εκδοχή να πάμε κάπου με τρένο, ΚΤΕΛ ή αεροπλάνο. Κάθε μήνα ο ΟΣΕ δίνει μέσω ίντερνετ εισιτήρια που φτάνουν μέχρι Θεσσαλονίκη με 9 ευρώ. Πολλές αεροπορικές εταιρείες δίνουν επίσης έξτρα έκπτωση για ενοικίαση αυτοκινήτου ή μηχανής στον τόπο των διακοπών.

6. Στα αεροπορικά εισιτήρια προσέχουμε πάντα τους «κρυφούς» φόρους και τις έξτρα χρεώσεις (όπως για παράδειγμα την επιπλέον χρέωση για κάθε αποσκευή πέραν της χειραποσκευής που υπάρχει σε πολλές οικονομικές πτήσεις). Διαβάζουμε λοιπόν προσεκτικά τα ψιλά γράμματα. Προσέχουμε επίσης διότι στα πολύ φθηνά αεροπορικά συνήθως δεν γίνεται αλλαγή ημερομηνίας, οπότε αν υπάρχει μια ευέλικτη εκδοχή εισιτηρίου (semi flex) την επιλέγουμε καλού-κακού, για να μη γίνει καμιά στραβή και χάσουμε τα χρήματά μας.

7. Μπορούμε να βρούμε σούπερ οικονομικά αεροπορικά σε πτήσεις που φεύγουν από άλλα μέρη της Ελλάδας εκτός από την Αθήνα. Για παράδειγμα φτάσαμε μέχρι τη Νορβηγία με 68 ευρώ από την Αθήνα ως εξής: 9 ευρώ με ΟΣΕ μέχρι τη Θεσσαλονίκη, 50 ευρώ αεροπορικό εισιτήριο μέσω ίντερνετ (2 way ticket), επιστροφή με άλλα 9 ευρώ με OΣΕ. Λίγο κουραστικό αλλά άξιζε από το να δίναμε 350 ευρώ το άτομο, που ήταν η καλύτερη προσφορά από Αθήνα. Και ήπιαμε και καφέ στην πλατεία Αριστοτέλους. Τα υπόλοιπα τα ήπιαμε σε μπίρες στο Όσλο. Φυσικά δεν είναι ανάγκη να πάμε τόσο βόρεια καλοκαιριάτικα. Γνωρίζετε, για παράδειγμα, τι ωραία που είναι στην Ισπανία το καλοκαίρι;

8. Έχουμε κατά νου ότι οι καλύτερες τιμές στα αεροπορικά εισιτήρια συνήθως προϋποθέτουν πολύ πρωινό ξύπνημα καθώς οι πιο οικονομικές πτήσεις πετάνε χαράματα.

9. Επιλέγουμε προορισμούς που δεν είναι στην Top λίστα των ξένων τουριστών διότι στα μέρη που πηγαίνουν πολλοί τουρίστες ανεβαίνουν κατά πολύ οι τιμές.

10. Το καλοκαίρι, οι τιμές δωματίων σε βουνά και ηπειρωτικά μέρη πέφτουν. Μπορούμε να κάνουμε ωραιότατες και οικονομικές διακοπές μισοτιμής, σε ένα καταπράσινο μέρος με πισίνα, λίμνη ή ποταμό.

www.doreandiakopes.com

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Μαθητές από τη Θεσσαλονίκη δημιούργησαν επιτραπέζιο παιχνίδι για άτομα με προβλήματα όρασης!
7 μαθήματα που μας διδάσκουν οι γάτες για την αγάπη
Taste Atlas | 4 ελληνικά ποτά στα 79 καλύτερα του κόσμου!

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση