, ,

34 Αδιαμφισβήτητα ψυχολογικά γεγονότα

Παρακάτω θα βρείτε μερικά εκπληκτικά αδιαμφισβήτητα ψυχολογικά γεγονότα τα οποία κοινοποιήθηκαν από κορυφαίους ψυχολόγους και πολλοί δεν τα γνωρίζουν 1. Σε ότι αφορά τα

Παρακάτω θα βρείτε μερικά εκπληκτικά αδιαμφισβήτητα ψυχολογικά γεγονότα τα οποία κοινοποιήθηκαν από κορυφαίους ψυχολόγους και πολλοί δεν τα γνωρίζουν

1. Σε ότι αφορά τα εικονικά φάρμακα, οι μελέτες δείχνουν ότι η κάψουλα λειτουργεί καλύτερα από την ταμπλέτα ενώ η σύριγγα λειτουργεί καλύτερα από την κάψουλα (υπό την έννοια του κατά πόσο αποτελεσματικές είναι οι επιδράσεις του εικονικού φαρμάκου).

Advertisment

2. Οι επιδράσεις των εικονικών φαρμάκων λειτουργούν αποτελεσματικά ακόμα και αν το άτομο γνωρίζει ότι παίρνει ουσία που είναι εικονικό φάρμακο.

3. Οι άνθρωποι μπορούν να ζήσουν περισσότερο χωρίς φαγητό απ’ότι χωρίς ύπνο.

4. Ακόμα και ανεπαίσθητοι θόρυβοι μπορούν να κάνουν τις κόρες των ματιών σας να διασταλούν.

Advertisment

5. Μέχρι την ηλικία των 60 θα έχετε χάσει την μισή αίσθηση της γεύσης σας.

6. Εάν το σάλιο δεν μπορεί να διαλύσει κάτι, τότε δεν μπορείτε να το γευτείτε.

34 Αδιαμφισβήτητα ψυχολογικά γεγονότα

7. Ο εγκέφαλος και το στομάχι είναι σε συνεχή επαφή, γι’αυτό και τα συναισθήματα επηρεάζουν το στομάχι και ειδικά το άγχος.

8. Μετά την ανάδυση του διαδικτύου, όλο και λιγότεροι άνθρωποι δηλώνουν θρησκευόμενοι.

9. Το μάσημα τσίχλας μπορεί να βοηθήσει τη μνήμη και να επιτύχετε υψηλότερο σκορ σε κάποιο τεστ.

10. Το μωβ, ή πιο συγκεκριμένα το χρώμα της λεβάντας έχει καθησυχαστικές επιδράσεις. Επίσης είναι ένα εκπληκτικό χρώμα για σεντόνια.

11. Σε ένα από τα ψυχοσεξουαλικά στάδια του Φρόυντ, αυτό του φαλλικού σταδίου, τα παιδιά εκδηλώνουν ενδιαφέρον για τα γεννητικά τους όργανα, για αυτά των γονέων τους καθώς και των φίλων τους. Αυτό το στάδιο χαρακτηρίζεται από τον όρο «φθόνος του πέους», ο οποίος δηλώνει τη συνειδητοποίηση/δυσαρέσκεια των κοριτσιών που δεν έχουν πέος.

12. Η βραχυπρόθεσμη μνήμη είναι μια αποθήκη του εγκεφάλου παρόλο που έχει περιορισμένη ικανότητα αφού διαρκεί μόλις 20 δευτερόλεπτα και μπορεί να επεξεργαστεί μόνο πέντε έως εννιά πράγματα ταυτόχρονα.

εγκέφαλος συνείδηση νους1209

13. Παρόλο που το κόκκινο προκαλεί σεξουαλική έλξη γενικώς, το να φοράει μια γυναίκα μπλε έλκει πολύ περισσότερο τους άντρες.

14. Οι περισσότεροι άνθρωποι επιδεικνύουν προκατάληψη εκ των υστέρων, αφού έχουν την τάση να ισχυρίζονται ότι προέβλεψαν το αποτέλεσμα πριν συμβεί ένα γεγονός.

15. Σχεδόν 70,000 σκέψεις τη μέρα διαπερνούν έναν ανθρώπινο εγκέφαλο.

16. Χρειάζονται 60 μέρες κατά μέσο όρο για να καθιερωθεί μια συνήθεια.

17. Εάν κάποιος κατά τη διάρκεια μιας συνομιλίας διατηρεί βλεμματική επαφή μαζί σας στο 60%, τότε βαριέται, στο 80% τους ενδιαφέρει η συζήτηση, ενώ στο 100% εκδηλώνουν απειλητικότητα.

18. Το υπέρμετρο άγχος μπορεί να μεταβάλλει τα εγκεφαλικά κύτταρα, τη δομή και τη λειτουργία.

34 Αδιαμφισβήτητα ψυχολογικά γεγονότα

19. Περιγραφικές λέξεις που αξιοποιούνται σε ερωτήσεις που γίνονται σε αυτόπτες μάρτυρες μετά από ένα γεγονός, μπορεί να επηρεάσουν τον τρόπο κατά τον οποίο θυμούνται το γεγονός εκ των υστέρων. Με άλλα λόγια, επηρεάζει το τι θυμούνται οι άνθρωποι.

20. Η αίσθηση της πτώσης που συμβαίνει κατά τον ύπνο προέρχεται από το γεγονός ότι ο εγκέφαλος πέφτει απότομα σε κατάσταση ύπνου και θεωρεί ότι πεθαίνει. Αυτή η αίσθηση είναι ουσιαστικά ο εγκέφαλος ο οποίος χρησιμοποιεί τον ατομικό του απινιδωτή.

21. Ακόμα και αν υποδύεστε ότι χαμογελάτε όταν η διάθεσή σας είναι κακή, αυτό το χαμόγελο σας βοηθά να νιώσετε καλύτερα και κατά συνέπεια σας κάνει χαρούμενους.

22. Οι άντρες έλκονται από γυναίκες με καθαρό δέρμα, λαμπερά μεγάλα μάτια, ροζ χείλη και λαμπερά μαλλιά διότι είναι δείκτες υγείας και υποδεικνύουν το σωστό σύντροφο για αναπαραγωγή.

23. Η ιδεοψυχαναγκαστική διαταραχή δεν αφορά μόνο τη μικροβιοφοβία. Η διαταραχή περιλαμβάνει επίμονες ανεπιθύμητες σκέψεις και συσχετίσεις ασύνδετων μεταξύ τους γεγονότων.

24. Όταν χασμουριέστε και χασμουριέται και κάποιος άλλος μετά από εσάς, σημαίνει ότι σας κοίταζε ή ότι του προκαλείται έλξη.

25. Είναι μύθος ότι ο άνθρωπος αξιοποιεί το 10% του εγκεφάλου του, αφού χρησιμοποιούμε περίπου το 35%.

https://enallaktikidrasi.com/2015/06/adiamfisvitita-psyxologika-gegonota/

26. Όταν συγκεντρώνεστε σε μια δουλειά, ο ανθρώπινος εγκέφαλος μπλοκάρει εντελώς οτιδήποτε άλλο υπάρχει γύρω του, ακόμα και αν είναι ακριβώς μπροστά του. Ονομάζεται επιλεκτική προσοχή.

27. Ο εγκέφαλος μερικών ανθρώπων παράγει περισσότερες χημικές ουσίες από άλλους, γι’αυτό και θεωρούνται και πιο συναισθηματικοί από άλλους.

28. Η ευφυία δεν στηρίζεται αποκλειστικά στην γενετική.

29. Παρόλο που οι επιδράσεις των εικονικών φαρμάκων βοηθούν τους ανθρώπους να είναι πιο υγιείς, μπορεί να τους βλάψει σε περίπτωση που λαμβάνουν τα φάρμακα ενώ δεν τα χρειάζονται, με αποτέλεσμα να αναπτύσσουν ανοχή σε αυτά και όταν πραγματικά τα χρειάζονται, να μην λειτουργούν πια.

30. Σύμφωνα με τους Furnham & Chamoro-Premuzic (2004), συγκεκριμένα χαρακτηριστικά της προσωπικότητας αποτελούν σημαντικούς δείκτες της ακαδημαϊκής επιτυχίας ενός ατόμου. Στην πραγματικότητα, τα εσωστρεφή άτομα που δεν είναι τόσο ανοιχτόμυαλοι τείνουν να λαμβάνουν υψηλότερους βαθμούς στη στατιστική από άλλους.

31. Τα αντανακλαστικά μας δεν ελέγχονται από από τον εγκέφαλό μας αλλά από τον νωτιαίο μυελό. Τα νεύρα που διαπερνούν τη σπονδυλική στήλη ελέγχουν το τι κάνει το σώμα στιγμιαία και απότομα, όπως το ότι το άτομο απομακρύνεται όταν τον πλησιάσει κάτι καυτό.

32. Οι μυρωδιές των μελών μιας οικογένειας είναι όμοιες. Γι’αυτό και ο μέσος άνθρωπος δεν βρίσκει ελκυστικό ένα άτομο της οικογενείας του. Αυτός είναι ο τρόπος της φύσης ώστε να μειωθούν οι πιθανότητες γενετικών ανωμαλιών.

33. Εκτός του ότι είναι σεξουαλικώς ελκυστικό, το κόκκινο χρώμα είναι και επιθετικό και κάνει τους ανθρώπους να φαίνονται πιο εκφοβιστικοί.

34. Δεν υπάρχει η αίσθηση του πόνου μέσα στον εγκέφαλο. Γι’αυτό και νευροχειρουργοί μπορούν να έχουν πρόσβαση σε περιοχές του εγκεφάλου ενώ ο ασθενής είναι ξύπνιος. Η ανατροφοδότηση που δίνει ο ασθενής είναι πολύ βοηθητική ώστε να ελέγχονται συγκεκριμένες περιοχές όπως αυτή του λόγου.

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

5 ερωτήσεις-οδηγοί για να δεις εάν αποδέχεσαι και αγαπάς ουσιαστικά τον εαυτό σου
Φτάσε στον πυρήνα της ύπαρξής σου και μεταμόρφωσε τη ζωή σου

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση