Ασκήσεις για την αντιμετώπιση του συνδρόμου του καρπιαίου σωλήνα

1. Σφίξτε τις γροθιές και στα 2 χέρια σας και κρατήστε τις σφιχτές για λίγα δευτερόλεπτα. Στη συνέχεια, ανοίξτε τις παλάμες σας γρήγορα και

1. Σφίξτε τις γροθιές και στα 2 χέρια σας και κρατήστε τις σφιχτές για λίγα δευτερόλεπτα. Στη συνέχεια, ανοίξτε τις παλάμες σας γρήγορα και τεντώστε τα δάχτυλά σας. Επαναλάβετε αυτή την άσκηση 10 φορές.

2. Περιστρέψτε τους καρπούς σας κάνοντας κυκλικές κινήσεις. Κάντε 10 κυκλικές κινήσεις και με τους 2 καρπούς δεξιόστροφα και αριστερόστροφα.

Advertisment

3. Κάντε κυκλικές κινήσεις με τους αντίχειρές σας και από τις 2 πλευρές. Επαναλάβετε την άσκηση 10 φορές.

4. Σηκώστε τις παλάμες σας πάνω από το κεφάλι σας και αφήστε τις να πέσουν ελεύθερα. Επαναλάβετε την άσκηση 20 φορές.

5. Πιέστε τα χέρια σας αντίθετα το ένα με το άλλο. Οι αγκώνες σας πρέπει να βρίσκονται στο ύψος των ώμων. Έχοντας μπλεγμένα τα δάχτυλά σας μεταξύ τους απομακρύνετε τις παλάμες σας αυξάνοντας την απόσταση ανάμεσα στις αρθρώσεις. Τα δάχτυλά σας πρέπει να παραμείνουν μπλεγμένα ενώ κάνετε την άσκηση. Στη συνέχεια, επιστρέψτε τα χέρια σας στην αρχική τους θέση. Επαναλάβετε την άσκηση 10 φορές.

Advertisment

Αυτές οι λίγες ασκήσεις πρέπει να εφαρμόζονται αρκετές φορές κατά τη διάρκεια της ημέρας ύστερα από μια βαριά σωματική εργασία ή ενώ κάθεστε μπροστά από τον υπολογιστή με το χέρι σας συνεχώς στο ποντίκι. Επιπλέον, θα σας βοηθήσουν να διατηρήσετε την ευελιξία των δαχτύλων και των αρθρώσεων. Έτσι, θα βελτιωθεί η κυκλοφορία του αίματος και θα μειωθούν τα οιδήματα.

Κινήστε τα χέρια σας όσο πιο συχνά μπορείτε. Το σύνδρομο του καρπιαίου σωλήνα εμφανίζεται εξαιτίας της επανάληψης των ίδιων κινήσεων. Αν εργάζεστε πολλές ώρες στον υπολογιστή, τότε θα πρέπει να αγοράσετε ένα μεγαλύτερο ποντίκι. Αν ακολουθήσετε αυτές τις απλές ασκήσεις και κανόνες, θα καταφέρετε να αποφύγετε δυσάρεστα κι επώδυνα συμπτώματα στους καρπούς, τα χέρια και τον αυχένα.

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Το σπίτι έχει το δικό του μικροβίωμα και μας επηρεάζει άμεσα. Πώς μπορούμε να το ενισχύσουμε;
Πέψη: Απλές πρωινές συνήθειες για να ενεργοποιήσετε το μεταβολισμό σας
Πότε πρέπει να αποφεύγετε τη βιταμίνη C ή να περιορίζετε την υπερβολική κατανάλωσή της;
Συνταγή: Σπιτικό ρόφημα που ανακουφίζει από τα συμπτώματα του επίμονου βήχα

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση