,

Εμπιστεύσου το “Παράδοξο”

Γράφει ο Δημήτρης Μούχας Μεγαλώσαμε, μαθαίνοντας ότι το ασυνήθιστο είναι και Παράδοξο. Έτσι, συνειδητά ή ασυνείδητα, ο νους που ζει στον κόσμο του αναπαραγόμενου ήδη γνωστού

Γράφει ο Δημήτρης Μούχας

Μεγαλώσαμε, μαθαίνοντας ότι το ασυνήθιστο είναι και Παράδοξο. Έτσι, συνειδητά ή ασυνείδητα, ο νους που ζει στον κόσμο του αναπαραγόμενου ήδη γνωστού προτύπου, από φόβο αναχαιτίζει κάθε αγνή Σκέψη η οποία προέρχεται από την καρδιά. Δεν φταίει όμως ο ίδιος ο νους που συμβαίνει αυτό, αλλά εσύ που δεν τον έχεις διδάξει πως να ηρεμεί ώστε να προσλαμβάνει τις αγνές Σκέψεις τις καρδιάς. Την αμιγή Ενέργεια…

Advertisment

Ο ίδιος ο νους, είναι Αμόλυντος, απλώς πανικοβάλλεται από άγνοια όταν του χτυπάει την πόρτα, κάτι ” Παράδοξο ”.Ο Φόβος με λίγα λόγια, εκπηγάζει από την άγνοια.

 

σχημα1
Η πραγματικότητα γίνεται αντιληπτή μέσω των αισθήσεων, που μπορούν να προσλάβουν μόνο ένα ορισμένο μέρος. Το μέρος της πραγματικότητας που ανιχνεύουν οι αισθήσεις έρχεται αντιμέτωπο με τις προηγούμενες εμπειρίες οπότε κρίνεται και αξιολογείται σε σχέση με τα ίδια τα νοητικά σχήματα. Απότοκος αυτού είναι μια υποκειμενική ερμηνεία της πραγματικότητας που όχι μόνο σχετίζεται με ορισμένο τμήμα της πραγματικότητας αλλά είναι διαφορετική για κάθε άνθρωπο.

 

Advertisment

Εάν θέλουμε να ζούμε στον κόσμο της Όντως Πραγματικότητας, θα πρέπει να εμπιστευόμαστε πλήρως το ” Παράδοξο ”, γιατί μόνο με αυτόν τον τρόπο θα μας ανοιχθεί και το ημικυκλικό σημείο της Πραγματικότητας το οποίο βλέπετε στο σχήμα, και τελικά, θα οδηγηθούμε στην Απομάκρυνση κάθε Νοητικών Σχημάτων που οφείλονται για τις ατέλειωτες φιλονικίες, άσχετες φλυαρίες σχετικά με το τι κάνει ή τι δεν θα έπρεπε να κάνει κάποιος κρίνοντάς τον ως παρατηρητές του.

Η Όντως πραγματικότητα, βρίσκεται εκεί πέρα και όχι στο φράγμα ή δεξιά και αριστερά από αυτό…Τον κόσμο αυτόν που απεικονίζεται στο σχήμα ως Πραγματικότητα, είναι αυτό που περιγράφουν οι ψυχολόγοι ως Ασυνείδητο και κατά τον Γιούγκ, ” ο Κόσμος του Πνεύματος….”

Latest posts by Δημήτρης Μούχας (see all)

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

5 ερωτήσεις-οδηγοί για να δεις εάν αποδέχεσαι και αγαπάς ουσιαστικά τον εαυτό σου
Φτάσε στον πυρήνα της ύπαρξής σου και μεταμόρφωσε τη ζωή σου
Mικρά τραύματα: Πώς οι μικρές πληγές καθορίζουν τη ζωή σας

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση