, ,

Ρεσβερατρόλη: Το φυσικό συστατικό που σας αδυνατίζει

Επιμέλεια: Μαίρη Μπιμπή Η ρεσβερατρόλη που περιέχουν τα σταφύλια, τα μούρα και το κόκκινο κρασί, συμβάλλει στην απώλεια των περιττών κιλών υποστηρίζουν αμερικανοί ερευνητές

Επιμέλεια: Μαίρη Μπιμπή

Η ρεσβερατρόλη που περιέχουν τα σταφύλια, τα μούρα και το κόκκινο κρασί, συμβάλλει στην απώλεια των περιττών κιλών υποστηρίζουν αμερικανοί ερευνητές σύμφωνα με στοιχεία που δημοσίευσαν στο επιστημονικό έντυπο International Journal of Obesity.

Advertisment

Επιστημονική ομάδα του Πολιτειακού Πανεπιστημίου της Ουάσινγκτον με επικεφαλής τον καθηγητή Μιν Ντου, υποστηρίζουν ότι η χορήγηση ρεσβερατρόλης σε πειραματόζωα συντέλεσε σε μείωση κατά 40% του σωματικού τους βάρους.

Συγκεκριμένα, χορήγησαν σε ομάδα ποντικιών ποσότητα ρεσβερατρόλης ίση με αυτή που εμπεριέχουν 340 γραμμάρια φρούτων, καθημερινά. Τα πειραματόζωα πήραν 40% λιγότερο βάρος από άλλη ομάδα τρωκτικών που δεν πήρε ρεσβερατρόλη.

Οι ερευνητές εξηγούν ότι η χορήγηση ρεσβερατρόλης έκανε τα ποντίκια να αλλάξουν τον πλεονάζον λευκό λίπος σε καφέ, το οποίο συντελεί στην καύση των θερμίδων και έτσι αποτρέπεται η συσσώρευση λίπους στον οργανισμό.

Advertisment

«Οι πολυφαινόλες που περιέχουν τα φρούτα, περιλαμβανομένης και της ρεσβερατρόλης, αυξάνουν τη γονιδιακή έκφραση που ενισχύει την οξείδωση των διατροφικών λιπών, ώστε το σώμα να μην συσσωρεύει λίπος. Το λευκό λίπος μετατρέπεται σε καφέ και έτσι καίγεται το λίπος και διατηρείται η ισορροπία στον οργανισμό. Πρόκειται για μια φυσιολογική διαδικασία πρόληψης της παχυσαρκίας και της μεταβολικής ανισορροπίας», εξηγεί ο Δρ Ντου.

Τα βατόμουρα, οι φράουλες, τα σταφύλια και τα μήλα είναι πλούσια σε ρεσβερατρόλη. Το κόκκινο κρασί επίσης εμπεριέχει ρεσβερατρόλη αν και λιγότερο ποσοστό από τα σταφύλια.

health.in.gr

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Berliner Wine Trophy | Το καλύτερο κρασί στον κόσμο είναι ελληνικό και είναι από τη Σάμο!
Νηστεία: Αποφύγετε 6 παγίδες που παχαίνουν και μειώστε χοληστερόλη και τριγλυκερίδια
Σιμιγδαλένιος χαλβάς: 3 συχνά λάθη στο μαγείρεμά του και πώς να τα αποφύγετε
Θαλασσινά: Πως θα καταλάβετε αν είναι φρέσκα ή αποψυγμένα

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση