,

Η συσχέτιση των επιπέδων του pH σας και του κινδύνου εμφάνισης καρκίνου

Της Δρ. Veronique Desaulniers Η κατανόηση του pH του σώματός μας είναι πολύ απλή: όσο χαμηλότερη είναι η ένδειξη, τόσο πιο όξινο και όσο

Της Δρ. Veronique Desaulniers

Η κατανόηση του pH του σώματός μας είναι πολύ απλή: όσο χαμηλότερη είναι η ένδειξη, τόσο πιο όξινο και όσο υψηλότερη είναι η ένδειξη, τόσο πιο αλκαλικό είναι το σώμα μας. Παρά το γεγονός ότι τα επίπεδα του pH κυμαίνονται στο σώμα σας, ανάλογα με τα γεύματα, την άσκηση, το στρες, τις ορμόνες, τον ύπνο και μια ποικιλία άλλων παραγόντων, ένα υγιεινό και ισορροπημένο pH του σάλιου πρέπει να είναι μεταξύ 7,0 και 7,5 .

Advertisment

Γιατί είναι τόσο σημαντικό να γνωρίζουμε αυτή την πληροφορία; Με απλά λόγια, ένα υψηλότερο επίπεδο pH προάγει την υγεία, ενώ ένα χαμηλό επίπεδο του pH δημιουργεί ένα περιβάλλον ευνοϊκό για ασθένειες όπως ο καρκίνος του μαστού. Η κατανόηση της οξύτητας αποτελεί τον κοινό παρονομαστή της ανάπτυξης καρκίνου.

Μελέτες που διεξήχθησαν στο Πανεπιστήμιο του Bari στην Ιταλία κατέδειξαν ότι το σήμα κατατεθέν όλων των όγκων, ανεξάρτητα από την καταγωγή ή το υπόβαθρό τους, είναι το όξινο περιβάλλον τους: «Αυτή η διατάραξη της δυναμικής του pΗ αυξάνεται πολύ νωρίς στην καρκινογένεση και είναι ένα από τα πιο κοινά παθοφυσιολογικά χαρακτηριστικά των όγκων», λένε οι ερευνητές. Και συμπεραίνουν ότι τα καρκινικά κύτταρα προτιμούν ένα όξινο περιβάλλον. Στην πραγματικότητα, υπάρχουν πολλοί παράγοντες που μπορούν να δημιουργήσουν οξύτητα στο σώμα, αλλά κατά βάση, όλα αυτά έχουν να κάνουν με το άγχος.

3 βασικοί τρόποι με τους οποίους εκδηλώνεται το άγχος στο σώμα

Advertisment

1 ) Η υπερβολική κατανάλωση όξινων τροφίμων – όπως κρέατα, γαλακτοκομικά, ζάχαρη και επεξεργασμένα δημητριακά.

2 ) Υπερβολική σωματική άσκηση.

3 ) Η ψυχική ή συναισθηματική πίεση .

Τι είναι το «φαινόμενο ντόμινο» της οξύτητας

Ο Δρ Keiichi Morishita , διευθυντής της Κλινικής Ochanomizu στην Ιαπωνία και επικεφαλής του International Natural Medicine Association, εξηγεί στο βιβλίο του «Η κρυμμένη αλήθεια για τον καρκίνο», ότι όταν το αίμα αρχίζει να γίνεται όξινο, το σώμα θα αρχίσει να εναποθέτει όξινες ουσίες, συνήθως τοξίνες, σε κύτταρα για να επιτρέψει στο αίμα να παραμείνει ελαφρώς αλκαλικό. Οι εναποθέσεις αυτές προκαλούν τα κύτταρα να γίνουν ακόμα πιο όξινα και τοξικά, και οδηγεί στη μείωση των επιπέδων οξυγόνου ( υποξία), στην καταστροφή των αναπνευστικών ενζύμων και στσην πρόκληση βλάβων στο DNA. Ο Morishita υποθέτει ότι όταν συμβαίνει η οξύτητα, κάποια κύτταρα πεθαίνουν, ενώ μερικά μπορεί να επιβιώσουν με το να γίνουν αφύσικα.

Αυτά τα κύτταρα, θεωρεί ο Δρ. Keiichi Morishita, «μεγαλώνουν επ ‘αόριστον και χωρίς τάξη» και είναι τα καρκινικά κύτταρα. Επιπλέον, τα όξινα περιβάλλοντα είναι ευάλωτα για την ανάπτυξη παθογόνων μικροοργανισμών όπως βακτήρια, ιοί και ζύμες.

Αύξηση της αλκαλικότητας και των επιπέδων οξυγόνου για την παύση του καρκίνου

Εάν έχετε αναπτύξει μια κατάσταση, όπως ο καρκίνος του μαστού, ο καλύτερος τρόπος για να ξεκινήσετε το ταξίδι σας προς την επούλωση είναι μέσα από την υιοθέτηση μιας αλκαλικής διατροφής. Αυτή αποτελείται κατά κύριο λόγο από την κατανάλωση βιολογικών λαχανικών αποφεύγοντας ουσίες που παράγουν οξύ, όπως η ζάχαρη, τα γαλακτοκομικά, το σιτάρι και τα δημητριακά υψηλής γλουτένης.

Η έρευνα που διεξήχθη στο Πανεπιστήμιο της Arizona, του τμήματος Φαρμακολογίας υποστηρίζει την αλκαλικότητα του σώματος με τη χρήση μαγειρικής σόδας ως φυσική θεραπεία για τον καρκίνο του μαστού. Η έρευνά τους με εργαστηριακά ποντίκια έδειξε ότι η από του στόματος πρόσληψη μαγειρικής σόδας (NaHCO3) αύξησε το pH των καρκινικών όγκων, μειώνοντας σημαντικά την εξάπλωση του μεταστατικού καρκίνου του μαστού.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μαγειρική σόδα προκειμένου να αυξηθεί η αλκαλικότητα στο σώμα σας σε ένα ασφαλή αλλά αποτελεσματικό τρόπο. Απλά ανακατέψτε ένα κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα με 250ml καθαρού νερού, προσθέτοντας το χυμό ενός οργανικού λεμονιού για άρωμα.

Επαναλάβετε μέχρι δύο φορές την ημέρα (για ένα άτομο 70 κιλών). Δεδομένου ότι το στομάχι πρέπει να διατηρήσει την οξύτητα για την διαδικασία της πέψης, φροντίστε να πίνετε το διάλυμα 30 λεπτά πριν από το φαγητό ή 2 ώρες μετά.

Η γνώση είναι δύναμη : Ελέγξτε το pH σας στο σπίτι

Η μέτρηση του pH είναι ένας απλός αλλά αποτελεσματικός τρόπος διαχείρισης της εσωτερικής δυναμικής της υγείας σας σε κυτταρικό επίπεδο. Η πιο σωστή στιγμή για να ελέγξετε το επίπεδο σας είναι το πρωί. Πριν βουρτσίσετε τα δόντια σας ή πιείτε νερό, φτύστε σε μια λωρίδα του pH και καταγράψτε την ένδειξη. Μπορείτε, επίσης, να ουρήσετε σε ένα μικρό κύπελλο και να μετρήσετε το ρΗ των ούρων. Το pH του σάλιου σας θα πρέπει να είναι 7 ή παραπάνω και το pH των ούρων σας θα πρέπει να είναι μεταξύ 6,4 και 6,8.

Πηγές:

https://www.naturalhealth365.com/ph-oxygen-levels-dna-damage-stop-cancer-1383.html

www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/22738122

www.angelfire.com/zine2/healthplan/understandingcancer.html

https://www.greenmedinfo.com/blog/why-alkaline-approach-can-successfully-treat-cancer

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/22380870

https://www.curenaturalicancro.com/pdf/bicarbonate-increases-tumor-ph-and-inhibits-metastases.pdf

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Δυσκολεύεστε να κοιμηθείτε; 8 τεχνικές αναπνοής που θα σας χαλαρώσουν στο λεπτό
Υψηλή χοληστερόλη: Καρδιολόγος αποκαλύπτει τους 5 καλύτερους τρόπους να τη ρίξουμε φυσικά
Αφρικανική σκόνη: Πώς μπορεί να επηρεάσει την υγεία μας | Επιστήμονες εξηγούν
Έρευνα για την κατάθλιψη: Ποιες χώρες είναι πρωταθλήτριες στα αντικαταθλιπτικά | Η θέση της Ελλάδας

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση