,

Της Πνευματικότητας, προ-ηγείται η Αυτογνωσία…

Γράφει ο Δημήτρης Μούχας Ο Osho μιλούσε πολύ για την αποδοχή. Να αποδεχόμαστε ακριβώς αυτό που νιώθουμε. Μερικοί το παρεξηγούν αυτό και μου λένε: ”

7 ανθυγιεινές συνήθειες που επαναλαμβάνετε και πώς να τις ξεπεράσετε

Γράφει ο Δημήτρης Μούχας

Ο Osho μιλούσε πολύ για την αποδοχή. Να αποδεχόμαστε ακριβώς αυτό που νιώθουμε. Μερικοί το παρεξηγούν αυτό και μου λένε: ” Nα ακούμε και τον κατώτερό μας εαυτό”;

Advertisment

Εδώ, αναλύει με πολύ απλό και διαλεκτικό/Σωκρατικό τρόπο κατά την γνώμη μου, το θέμα της αποδοχής….η οποία μας άγει στο λεγόμενο ”Κβαντικό Άλμα….” της Ενότητας. Ο όρος ” Αγνή Συνείδηση ”, θα μπορούσε να συνδεθεί, με την αγνότητα που εκφράζει η παρθενία των Θεών ανά της Θρησκείες και δει, του Απόλλωνα Έφηβου….

Θίγει επίσης το θέμα της ” ψευδοπνευματικότητας…”, γιατι αυτός που προσπαθεί να καταπιέσει το ” αρνητικό ” και να το αντικαταστήσει με το ” θετικό ”, είναι ΨΕΥΤΗΣ.

Ο Ξενοφών, αναφέρει στα Απομνημονεύματα, ότι ο Σωκράτης, πρώτα απ’ όλα, προσπαθούσε να κάνει τους μαθητές του, ” πρακτικούς και διαλεκτικούς ” δηλαδή να τους προσδώσει την αρετή της σωφροσύνης και μετά τους τόνιζε την σημασία για τα Θεία κτλ….

Advertisment

Ακολουθεί ένα ενδιαφέρον απόσπασμα από τον OSHO

” Είναι επιβλαβές και επικίνδυνο. Οι αρνητικές ιδέες του μυαλού σας πρέπει να απελευθερώνονται. και όχι να καταπιέζονται από τις θετικές ιδέες. Πρέπει να να δημιουργήσετε μια συνείδηση που να μην είναι ούτε θετική ούτε αρνητική. Αυτή θα είναι η αγνή συνείδηση. Σε αυτή την αγνή συνείδηση, θα έχετε την πιο φυσιολογική και ευτυχισμένη ζωή.

Καταπνίγοντας κάποια αρνητική ιδέα επειδή σας πληγώνει – για παράδειγμα, εάν είστε θυμωμένος και καταπιέσετε αυτό το συναίσθημα, προσπαθώντας να μετατρέψετε την ενέργεια σε κάτι θετικό, να αισθάνεστε τρυφερότητα και συμπόνοια προς το άτομο με το οποίο ήσασταν θυμωμένοι – ξέρετε πως εξαπατάτε τον εαυτό σας. Βαθιά μέσα σας υπάρχει ακόμα θυμός’ απλώς τον συγκαλύπτετε…..Ανάμεσα στο χαμόγελό και στην καρδιά σας, εσείς οι ίδιοι έχετε βάλει ένα μεγάλο εμπόδιο: Το αρνητικό συναίσθημα το οποίο καταπνίξατε.”

Αυτό είναι το μεγαλύτερο εμπόδιο στον χώρο της ” Πνευματικότητας…”διότι τι είναι τελικά ” Πνευματικό…”; Πρώτα θα πρέπει να έχεις ξεπεράσει τα απλά σου ελαττώματα να το πω έτσι και μετά θα μπορείς να έχεις θετική σκέψη και να ασχοληθείς με παραπέρα πράγματα. Εδώ έρχεται η επιστήμη της ψυχο-λο-γίας, να συμπληρώσει την Πνευματικότητα. Διότι της Πνευματικότητας, προ-ηγείται η Αυτογνωσία….Η Πνευματικότητα, είναι κάτι πέρα από την Αυτογνωσία….

Latest posts by Δημήτρης Μούχας (see all)

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

5 ερωτήσεις-οδηγοί για να δεις εάν αποδέχεσαι και αγαπάς ουσιαστικά τον εαυτό σου
Φτάσε στον πυρήνα της ύπαρξής σου και μεταμόρφωσε τη ζωή σου

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση