, , , ,

Θεραπεύστε την καρδιά σας για να μειώσετε τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου του μαστού

Άρθρο της δρος Veronique Desaulniers Η σύνδεση νου και σώματος είναι αναμφισβήτητη. Μπορεί η θεραπεία της καρδιάς και των συναισθηματικών πληγών να μειώσουν τον

Άρθρο της δρος Veronique Desaulniers

Η σύνδεση νου και σώματος είναι αναμφισβήτητη. Μπορεί η θεραπεία της καρδιάς και των συναισθηματικών πληγών να μειώσουν τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου του μαστού;

Advertisment

Η ανθρώπινη καρδιά χτυπά κατά μέσο όρο 72 φορές ανά λεπτό μεταφέροντας αίμα προκειμένου να παραδοθεί το οξυγόνο και οι θρεπτικές ουσίες μέσω των αρτηριών και των φλεβών σε όλο το σώμα. Η δυτική ιατρική έχει πλήρη επίγνωση της σημασίας αυτής της «φυσικής αντλίας» καθώς και του ρόλου της στη διατήρηση της ζωής. Υπάρχει όμως σύνδεση ανάμεσα στον καρκίνο του μαστού και της καρδιάς;

Για να κατανοήσουμε πραγματικά τη σημασία της καρδιάς, θα πρέπει να θεωρήσουμε ότι είναι κάτι περισσότερο από ένας απλός μυς. Είναι επίσης μια πηγή ισχυρών ηλεκτρομαγνητικών πεδίων που επηρεάζουν το σώμα και τον εγκέφαλο. Στην πραγματικότητα, ορισμένοι επιστήμονες ανακάλυψαν ότι η καρδιά δίνει εντολές στον εγκέφαλο κι όχι το αντίθετο.

Πώς η καρδιά επηρεάζει τον εγκέφαλο και το σώμα

Το Ινστιτούτο των Μαθηματικών της Καρδιάς (IHM) είναι ένα διεθνώς αναγνωρισμένο κέντρο για την έρευνα που αφορά την καρδιά τόσο σε φυσικό όσο και σε ενεργειακό / συναισθηματικό επίπεδο. Μετά από δεκαετίες έρευνας οι επιστήμονες κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι η καρδιά στην πραγματικότητα βρίσκεται στο κέντρο όλων των ανθρώπινων ικανοτήτων λήψης αποφάσεων καθώς και των ψυχικών / συναισθηματικών αντιλήψεων. Βρήκαν επίσης ότι αυτό το ισχυρό όργανο εκπέμπει ηλεκτρομαγνητικές συχνότητες που είναι πολύ ισχυρότερες από τις συχνότητες των εγκεφαλικών κυμάτων και ότι στέλνει περισσότερα σήματα στον εγκέφαλο απ’ ό,τι ο εγκέφαλος στην καρδιά.

Advertisment

Παρακάτω ακολουθούν ορισμένες επιπλέον λιγότερο γνωστές πληροφορίες σχετικά με την καρδιά που οι ερευνητές στο IHM αλλά και άλλοι έχουν ανακαλύψει όλα αυτά τα χρόνια:

1) Η καρδιά αισθάνεται και επεξεργάζεται πληροφορίες ξεχωριστά από τον εγκέφαλο.

2) Μαθαίνει και θυμάται.

3) Είναι ένας αδένας που εκκρίνει ορμόνες, όπως η οξυτοκίνη (η «ορμόνη της αγάπης»).

4) Αποτελεί βασικό συστατικό του συναισθηματικού συστήματος που παίζει σημαντικό ρόλο στη ρύθμιση του στρες σε ολόκληρο το σώμα.

Αυτή η τελευταία ανακάλυψη είναι ιδιαίτερα σημαντική σε περίπτωση που επιδιώξετε να εξισορροπήσετε την ενέργειά σας και να επουλώσετε τις συναισθηματικές πληγές σας προκειμένου να εμποδίσετε τον καρκίνο του μαστού. Η αντίληψη ότι οι περισσότερες ασθένειες οφείλονται στο στρες διαδίδεται ολοένα και περισσότερο. Αν ο νους και η καρδιά σας είναι στρεσαρισμένα, το σώμα σας θα είναι πιο ευάλωτο στην τοξική υπερφόρτωση, τις βλάβες του DNA και την αναπαραγωγή των βλαβερών κυττάρων που δημιουργούν τον καρκίνο του μαστού.

Ποιο είναι το δικό σας καρκινικό προφίλ;

Σύμφωνα με τον δρα Douglas Brodie, ο οποίος έχει θεραπεύσει χιλιάδες ασθενείς με καρκίνο, υπάρχει ένα συναισθηματικό μοτίβο το οποίο ο ίδιος ονομάζει «Προφίλ καρκίνου και προσωπικότητας». Τα χαρακτηριστικά της «καρκινικής προσωπικότητας» περιλαμβάνουν:

1. Άτομα ιδιαίτερα ευσυνείδητα που δείχνουν ενδιαφέρον για τους άλλους, υπάκουα, υπεύθυνα, εργατικά και συνήθως με νοημοσύνη ανώτερη από τον μέσο όρο.

2. Άτομα που έχουν τάση να αναλαμβάνουν τα προβλήματα των άλλων ανθρώπων καθώς και πρόσθετες υποχρεώσεις.

3. Άτομα που νιώθουν μια βαθιά ανάγκη να κάνουν τους άλλους ευτυχισμένους, δηλαδή να είναι «ευχάριστοι άνθρωποι».

4. Άτομα που δεν ήταν κοντά με τον ένα ή και με τους δύο γονείς τους (μερικές φορές αυτό οδηγεί σε απομάκρυνση από τον/τη τη σύζυγο και άλλα οικεία άτομα αργότερα στη ζωή τους).

5. Άτομα που καταπιέζουν αρνητικά και τοξικά συναισθήματα για μεγάλο χρονικό διάστημα, οπως θυμό, δυσαρέσκεια ή / και αντιπάθεια.

6. Άτομα με αδυναμία να επιλύσουν σημαντικά συναισθηματικά προβλήματα και συγκρούσεις τα οποία συνήθως ξεκινούν από την παιδική ηλικία και συχνά δεν γνωρίζουν καν ότι υπάρχουν.

7. Άτομα που δεν είναι σε θέση να αντιμετωπίσουν επαρκώς το στρες γενικότερα.

Ο δρ Brodie αναφέρει ότι οι ασθενείς με τέτοιο προφίλ συνήθως βιώνουν ένα συναισθηματικά βλαβερό ή τραυματικό γεγονός περίπου 2 χρόνια πριν παρουσιάσουν καρκίνο.

Θεραπεύστε την καρδιά σας με την Τεχνική Συναισθηματικής Απελευθέρωσης (EFT) και Γιόγκα

Αν διαθέτετε ένα ή περισσότερα από τα παραπάνω χαρακτηριστικά προφίλ, τότε είναι καιρός να εξετάσετε τον τρόπο που τα συναισθήματά σας επηρεάζουν τη γενικότερη υγεία της καρδιάς σας. Πώς μπορεί όμως κάποιος πραγματικά να θεραπεύσει την καρδιά του, όταν υπάρχουν βαθιές πληγές; Ένας αποτελεσματικός τρόπος είναι να δουλέψετε το ενεργειακό σύστημα του σώματός σας. Μια πολύ απλή τεχνική που ονομάζεται Τεχνική συναισθηματικής Απελευθέρωσης (EFT) είναι μια μέθοδος απελευθέρωσης από τον φόβο και το άγχος. Σύμφωνα με τον δρα David Feinstein:

«Πιέζοντας ενεργειακά σημεία στην επιφάνεια του δέρματος καθώς εστιάζετε τον νου σας σε συγκεκριμένα ψυχολογικά προβλήματα ή στόχους, η ηλεκτροχημεία του εγκεφάλου μπορεί να μετατοπιστεί προκειμένου να ξεπεραστούν γρήγορα τα συναισθήματα του φόβου, της ενοχής, της ντροπής, του θυμού και του άγχους».

Η Γιόγκα είναι ένας άλλος τρόπος για να θεραπεύσετε την καρδιά σας δουλεύοντας συνολικά με το ενεργειακό σύστημα του οργανισμού σας. Η λέξη Γιόγκα σημαίνει κυριολεκτικά «ένωση του νου και του σώματος». Όταν κάνετε Γιόγκα, ενώνετε όλα τα στοιχεία του εαυτού σας εστιάζοντας στην αναπνοή και το σώμα σας, καθώς και σε τυχόν συναισθήματα που μπορεί να προκύψουν. Σε μια καινούρια μελέτη που δημοσιεύτηκε σε ένα πρόσφατο άρθρο σε αυτή την ιστοσελίδα αποδεικνύεται ότι η Γιόγκα έχει βαθιά οφέλη για όσους πάσχουν από καρδιαγγειακή νόσο.

Αν μια ενεργητική πράξη όπως η Γιόγκα μπορεί να βοηθήσει όσους πάσχουν από κάποια ασθένεια που επηρεάζει άμεσα την καρδιά, τότε γιατί να μην ισχύει το ίδιο και για τον καρκίνο του μαστού; Όποια μέθοδο και αν επιλέξετε για να «θεραπεύσετε την καρδιά σας», όταν αυτό συμβεί τα αποτελέσματα θα είναι αναμφίβολα λιγότερο άγχος στη ζωή σας καθώς και ένα ισχυρότερο ανοσοποιητικό σύστημα. Ακόμα περισσότερο, μια ευτυχισμένη καρδιά μπορεί επίσης να οδηγήσει ακόμη και στην πρόληψη και θεραπεία σοβαρών ασθενειών, όπως ο καρκίνος του μαστού.

www.greenmedinfo.com

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Ανησυχείτε όταν βλέπετε τα παιδιά σας να παίζουν για πολλές ώρες ηλεκτρονικά παιχνίδια; Πότε κινδυνεύουν πραγματικά;
Κατάθλιψη και social media: Πόσο επηρεάζουν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης τα συναισθήματά μας;
Κακή αναπνοή: Οι αιτίες που την προκαλούν και οι τροφές που την καταπολεμούν
Προβλήματα στο έντερο: Πώς συνδέονται με τη νόσο του Πάρκινσον

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση