Η Γνώση, η Πίστη, ο Νους και η Αυτογνωσία συζητούν για το θέμα των προσφύγων

Μια μέρα η Γνώση κάλεσε την Πίστη, το Νου και την Αυτογνωσία στο σπίτι της για να πιουν ένα τσάι και να συζητήσουν το

Μια μέρα η Γνώση κάλεσε την Πίστη, το Νου και την Αυτογνωσία στο σπίτι της για να πιουν ένα τσάι και να συζητήσουν το θέμα των προσφύγων.

Η Γνώση γνώριζε τι άρεσε σε κάθε έναν από τους καλεσμένους της και συνδύασε υπέροχα αρωματικά βότανα, για να τους ευχαριστήσει. Τσάι του βουνού με τήλιο και λιβάνι για την Πίστη, σαφράν και ιβίσκο για το Νου, τσάι με κανέλα και γαρίφαλο για την Αυτογνωσία. Έφτιαξε τα βουτήματα που άρεσαν στον καθένα και τα σέρβιρε ακριβώς 1 λεπτό πριν έρθουν οι καλεσμένοι της ώστε, να είναι ακόμα ζεστά αλλά όχι καυτά.

Advertisment

Το κουδούνι χτυπάει, οι καλεσμένοι μπαίνουν στο σπίτι και κάθονται στο καθιστικό για να απολαύσουν το τσάι τους και να συζητήσουν.
Έπειτα από λίγη ώρα, η Γνώση ανοίγει την κουβέντα: «Αυτό που συμβαίνει με τους πρόσφυγες στη Συρία είναι φυσικό αποτέλεσμα των πολέμων στην περιοχή και των ανατροπών της ισορροπίας των δυνάμεων που επικρατούσαν για 50 χρόνια. Αυτή η ανατροπή λειτούργησε σαν ντόμινο, με αποτέλεσμα να αναδειχθούν νέα, σοβαρότερα προβλήματα, που αυτή τη στιγμή καλούμαστε όλοι να αντιμετωπίσουμε. Η λύση φυσικά είναι να βοηθήσουμε στην αποκατάσταση των χωρών τους ώστε να μην χρειάζεται να φεύγουν από εκεί.»

Η Πίστη πήρε αμέσως το λόγο:«Το θέμα για μένα δεν είναι τι δημιούργησε το πρόβλημα και πως θα λυθεί μακροπρόθεσμα αλλά τι μπορούμε να κάνουμε τώρα. Αυτοί οι άνθρωποι είναι όπως κι εμείς. Πρέπει να κάνουμε ό,τι μπορούμε καλύτερο για να τους βοηθήσουμε. Ο Θεός, τους επιτρέπει να γλιτώσουν από τον πόλεμο και εμάς μας δίνει την ευκαιρία να τους βοηθήσουμε και να αποδείξουμε πόσο πραγματικά πρεσβεύουμε, αυτά που μας έχει διδάξει. Εξάλλου, όλα είναι στο Θείο Σχέδιο! Δεν μπορώ όμως να βλέπω άλλο, πιστούς που να πηγαίνουν στην εκκλησία και όταν έρχεται η ώρα να πράξουν το αυτονόητο, απλά να κατακρίνουν και να κάθονται στον καναπέ τους.»

Ο Νους διέκοψε την Πίστη και είπε:«Βρε κορίτσια, όλα καλά αυτά που λέτε αλλά τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά. Πρώτα απ’ όλα δεν είμαστε σίγουροι για το αν οι τζιχαντιστές είναι πράγματι ένα φυσικό επακόλουθο της ανατροπής των ισορροπιών της περιοχής. Είναι πολύ πιθανό να υποκινούνται ή και να είναι πράκτορες των Αμερικανών που έχουν σκοπό να ρίξουν τον Άσαντ. Πέραν αυτού, υπάρχει σχέδιο εξισλαμισμού της Δύσης και οι πρόσφυγες εξυπηρετούν ακριβώς αυτό το σκοπό.

Advertisment

Το πρόβλημα δεν έχει ξεκινήσει τώρα αλλά τουλάχιστον εδώ και 30 χρόνια. Είναι φανερό ότι υπάρχει μεθόδευση και ότι αυτό εξυπηρετεί τα συμφέροντα της παγκοσμιοποίησης. Θα χάσουμε κάθε ταυτότητα, θέλουν να μας εξομοιώσουν όλους. Μην σας εκπλήσσει αυτό που σας λέω. Αυτοί που οργανώνουν τα σχέδια αυτά, τα εφαρμόζουν σε βάθος χρόνου για να μην υπάρξουν αντιδράσεις. Η γνώμη μου είναι ότι πρέπει να εμποδίσουμε με κάθε τρόπο το κύμα των προσφύγων, για να μην τους αφήσουμε να υλοποιήσουν τα σχέδιά τους».

Τελευταία, η Αυτογνωσία μίλησε κι εκείνη:«Δεν είμαι σίγουρη για το ποια ακριβώς είναι η αλήθεια για αυτό το τόσο σοβαρό ζήτημα. Αυτό που μπορώ να πω είναι ότι αισθάνομαι κι εγώ υπεύθυνη για αυτό που συμβαίνει. Από τη στιγμή που δεν αντέδρασα όταν έβλεπα τους πολέμους να εκτυλίσσονται στην περιοχή, από τη στιγμή που όλα αυτά συμβαίνουν στον ίδιο κόσμο που ζω κι εγώ, τότε είμαι κι εγώ υπεύθυνη. Θα προσπαθήσω να κάνω ό,τι μπορώ καλύτερο για αυτούς τους ανθρώπους, για να θεραπεύσω και το δικό μου πρόβλημα. Αισθάνομαι την ανάγκη να σας ζητήσω συγνώμη που συνέβαλα κι εγώ στο ποσοστό που μου αναλογεί σε αυτή την τόσο δύσκολη κατάσταση. Θα φροντίσω να μάθω την αιτία μέσα μου και να τη φωτίσω».

Και αφού τοποθετήθηκαν όλοι, η συζήτηση συνεχίστηκε, με ανταλλαγή επιχειρημάτων και απόψεων. Το βράδυ και αφού η συγκέντρωση είχε λήξει, η Πίστη, ο Νους και η Αυτογνωσία έφυγαν από το σπίτι της Γνώσης, έχοντας περάσει ένα πολύ όμορφο απόγευμα και ανυπομονώντας, για την επόμενη συνάντησή τους, όπου θα ανταλλάξουν απόψεις, για το επόμενο σημαντικό θέμα της επικαιρότητας.

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Θυμάμαι πράγματα που δεν έζησα... Θυμάμαι και πράγματα που έζησα, αν είναι αλήθεια...
Αν δεν το πεις εσύ, θα το πει το σώμα σου
Κάποιες φορές δεν μπορείς να πιστέψεις αυτό που βλέπεις, πρέπει να πιστέψεις αυτό που αισθάνεσαι
Υπάρχει το «για πάντα»... κι είναι ωραίο να το λες

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση