, ,

Θυμάσαι ποια στιγμή σου έκανε επίθεση ο φόβος;

Απόσπασμα από το βιβλίο της Ελένης Ιεροδιακόνου «ΖΕΝ Η Ζωντανή σιωπή» Εκδόσεις οσελότος Οι άνθρωποι λένε: δεν έχω εμπιστοσύνη. Έχω αμφιβολία. Όλα χάνονται και

Απόσπασμα από το βιβλίο της Ελένης Ιεροδιακόνου «ΖΕΝ Η Ζωντανή σιωπή» Εκδόσεις οσελότος

Οι άνθρωποι λένε: δεν έχω εμπιστοσύνη. Έχω αμφιβολία. Όλα χάνονται και ξεθωριάζουν εύκολα, όταν μεταβείς στον μη εαυτό. Θέλω να ρωτήσω εσένα, που έχεις αυτή την αμφιβολία. Θυμάσαι ποια στιγμή σου έκανε επίθεση ο φόβος; Ποιο γεγονός εξωτερικό, ήταν η αρχή, που πυροδότησε αυτή την αμφιβολία; Και μετά έκλεισες τα μάτια και έχασες την ευγνωμοσύνη. Και τώρα, ίσως δεν βλέπεις την χάρη που ρέει στην ζωή σου.

Advertisment

Όλα αλλάζουν. Υπάρχει όμως, αυτό το άγιο μέρος μέσα σου. Ότι και αν έχει αλλάξει, αυτό το σημείο παραμένει εκεί. Θα παραμείνει εκεί, όσο είσαι ζωντανός. Είναι εκεί για να μην χάνεσαι. Για να βρίσκεις και πάλι τον δρόμο σου. Το εξωτερικό σύστημα συχνά γκρεμίζεται. Πρέπει να εγκαθιδρυθεί ένα σύστημα στο οποίο θα υπάρχει ειρήνη και οι άνθρωποι δεν θα ζουν στοχεύοντας στο μέλλον. Ένα σύστημα που δεν θα υπάρχει φόβος και δεν θα υπάρχει ανασφάλεια. Και εσύ, ίσως επειδή φοβάσαι και έχεις ανασφάλεια, δεν γυρνάς σε σένα.

Και επειδή εσύ φοβάσαι και έχεις ανασφάλεια, κλείνεις την πόρτα που οδηγεί σε εσένα. Από εκείνη την στιγμή που θα αποκλειστείς, δεν υπάρχει καμία χάρη. Ακόμα κι αν υπάρχει, εσύ δεν την βλέπεις. Σε αυτή την εποχή όλα αλλάζουν. Υπάρχει όμως κάτι που είναι σταθερό. Και αυτό είναι μέσα σου.

Ίσως είσαι γεμάτος αμφιβολίες. Ίσως δεν εμπιστεύεσαι. Μπορεί να είσαι γεμάτος φόβο. Είσαι θείο πλάσμα και κάθε τι που σκέφτεσαι, η Ύπαρξη σε τιμά με αυτό. Κάθε φορά που συγκεντρώνεσαι σε αυτό που δεν πάει καλά η Ύπαρξη, σε τιμά με αυτό που δεν πάει καλά. Και κάθε φορά που επιλέγεις να είσαι δυστυχισμένος και χώνεσαι μέσα σε αυτό, η Ύπαρξη σε τιμά.

Advertisment

«Φροντίζει» με όλους τους τρόπους, να σε διατηρήσει μέσα σε αυτό. Μη ξεχνάς ότι εσύ είσαι μέρος αυτής της Ύπαρξης. Έχεις την δυνατότητα, να φτιάξεις κατά πως θέλεις την πραγματικότητα σου. Έτσι, αν θέλεις απομακρύνεσαι. Και όταν απομακρυνθείς, αναρωτιέσαι τι μπορεί να κάνει ο Θεός για εσένα. Αυτό όμως το οποίο συνέβη είναι απλό. Οικειοθελώς έχεις ρίξει τον εαυτό σου στον γκρεμό.

Δεν ευθύνεσαι όμως γι’ αυτό. Είναι φυσικό να συμβαίνει. Είναι φυσικό, γιατί αυτή είναι η γη της λήθης. Είναι όμως στο χέρι σου. Γι’ αυτό στο θυμίζω. Επειδή είναι στο χέρι σου. Εφόσον η αγάπη δεν έχει λόγια να μεταφέρει τον εαυτό της, αυτή την στιγμή συμβαίνει αγάπη. Κι αν καθίσεις λίγο ακόμα και λίγο ακόμα, θα μεταφερθείς από τον μη εαυτό στον εαυτό. Αν ανοίξεις τα αυτιά σου καλά, θα ακούσεις την αγάπη να έρχεται.

Αν ανοίξεις τα αληθινά σου μάτια, θα την δεις να καταφθάνει. Θα την δεις να γκρεμίζει όλη την σκληρότητα και όλη την αντίσταση. Θα την δεις να γκρεμίζει όλη την λογική και όλους τους φόβους. Οι άνθρωποι φοβούνται. Και η αγάπη εμπεριέχει το Όλον. Αν δεν πας όμως σε αυτήν, δεν θα διέλθεις από τον μη εαυτό σε αυτό που είσαι. Έτσι μπορείς να διανύσεις την περίοδο που όλα είναι μεταβαλλόμενα, με ασφάλεια και ευλογία.

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

5 ερωτήσεις-οδηγοί για να δεις εάν αποδέχεσαι και αγαπάς ουσιαστικά τον εαυτό σου
Φτάσε στον πυρήνα της ύπαρξής σου και μεταμόρφωσε τη ζωή σου
Mικρά τραύματα: Πώς οι μικρές πληγές καθορίζουν τη ζωή σας

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση