,

Βότανα που βοηθούν με φυσικό τρόπο στη μείωση της αρτηριακής πίεσης

Υπάρχουν πολλά βότανα που βοηθούν στη μείωση της αρτηριακής πίεσης με φυσικό τρόπο. Προσθέστε τα στα γεύματά σας και δείτε τη διαφορά γρήγορα και

Υπάρχουν πολλά βότανα που βοηθούν στη μείωση της αρτηριακής πίεσης με φυσικό τρόπο. Προσθέστε τα στα γεύματά σας και δείτε τη διαφορά γρήγορα και χωρίς να παίρνετε πολλά φάρμακα.

Αυτά τα βότανα μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τη φυσική μείωση της αρτηριακής πίεσης. Ωστόσο, μιλήστε πρώτα με τον γιατρό σας πριν σταματήσετε να παίρνετε φάρμακα, ακόμη κι αν αυτά τα βότανα σας φανούν χρήσιμα. Είναι πάντα καλύτερο να εξισορροπείτε τις φυσικές θεραπείες σε συνεργασία με τον γιατρό σας. Με αυτόν τον τρόπο, θα αποφύγετε τον κίνδυνο να καταλήξετε στο νοσοκομείο.

Advertisment

Βασιλικός

Ο βασιλικός μπορεί να προστεθεί εύκολα σε πολλά πιάτα και είναι τόσο συνηθισμένος στις χώρες της Μεσογείου που οι κάτοικοι συνολικά εμφανίζουν χαμηλότερα ποσοστά υπέρτασης. Για τους κατοίκους των ΗΠΑ, υπάρχει μια ολοένα αυξανόμενη τάση να προστίθεται ο βασιλικός σε διάφορα πιάτα. Μειώνει την αρτηριακή πίεση απλώς όταν χρησιμοποιείται στο μαγείρεμα.

Κανέλα

Advertisment

Η κανέλα βοηθά στη μείωση των επιπέδων σακχάρου στο αίμα σε όσους πάσχουν από διαβήτη. Παράλληλα με αυτό το όφελος, έχει βρεθεί ότι η κατανάλωση κανέλας μειώνει την πίεση του αίματος. Είναι σχετικά απλό να την προσθέσετε σε πιάτα και διαθέτει μια ιδιαίτερη γεύση που οι περισσότεροι άνθρωποι απολαμβάνουν. Σε όσους δεν αρέσει στην αρχή, είναι δυνατόν να τη συνηθίσουν με τον καιρό. Το γεγονός ότι βοηθά στη μείωση του σακχάρου στο αίμα στους διαβητικούς και μειώνει και την αρτηριακή πίεση στο γενικό πληθυσμό της δίνει επιπλέον πλεονεκτήματα ώστε να συνεχίσετε την προσπάθεια μέχρι να βρείτε έναν τρόπο να την απολαμβάνετε αλλά και να επωφεληθείτε από αυτή.

Σκόρδο

Οι ενώσεις που περιέχει το σκόρδο χαλαρώνουν τις περιοχές γύρω από τις αρτηρίες. Αυτό επιτρέπει στα αιμοφόρα αγγεία να διασταλούν και έτσι μειώνεται ο κίνδυνος καρδιακής προσβολής ή εγκεφαλικού επεισοδίου. Το ωμό σκόρδο σας παρέχει όλα τα οφέλη του, άρα καλό είναι να βρείτε τρόπους να το προσθέσετε στη διατροφή σας.

Κάρδαμο

Αυτό το μπαχαρικό χρησιμοποιείται στο τσάι Chai και είναι συνηθισμένο σε διάφορα πιάτα στην Ινδία. Κερδίζει ολοένα και περισσότερη δημοτικότητα στις ΗΠΑ ενώ έχει θετικές επιπτώσεις στην αρτηριακή πίεση. Βοηθά επίσης στην αντιμετώπιση της υπέρτασης όταν προστίθεται στη διατροφή ενός ατόμου σε τακτική βάση.

Η προσθήκη βοτάνων στα γεύματά σας μπορεί να μην αποτελεί την πρώτη σας σκέψη όταν προσπαθείτε να μειώσετε την αρτηριακή σας πίεση. Ωστόσο, τα οφέλη του μαγειρέματος με διάφορα μπαχαρικά δεν θα πρέπει να αποκλειστούν. Αυτό μπορεί να γίνει παράλληλα με την αγωγή που σας έχει συστήσει ο γιατρός σας. Μπορεί επίσης να φτάσετε στο σημείο να αντικαταστήσετε τα φάρμακα, αν τα καταφέρετε. Μην προσπαθήσετε όμως να διακόψετε τα αντιυπερτασικά φάρμακα απλώς προσθέτοντας βότανα στη μαγειρική σας.

Αυτό είναι ένα αποτέλεσμα που ίσως προκύψει στην πορεία, αλλά δεν πρόκειται για μια άμεση αλλαγή. Συμβουλευτείτε τον γιατρό σας και δείτε τις απόψεις του. Μπορείτε επίσης να ρωτήσετε έναν διατροφολόγο ή σύμβουλο διατροφής προκειμένου να σας βοηθήσει να καταλάβετε αν αυτές οι μέθοδοι είναι χρήσιμες για την περίπτωσή σας. Στη συνέχεια, καθορίστε αν θα σας ωφελήσει πολύ ή λίγο το να ξεκινήσετε το μαγείρεμα με αυτά τα βότανα σε τακτική βάση.

Πηγές:

www.dailymail.co.uk

www.greenmedinfo.com

www.sunwarrior.com

www.medindia.net

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Μαύρες τρύπες-βρέφη είναι οι κόκκινες κουκίδες που εντόπισε το τηλεσκόπιο James Webb
Εκατό νέα είδη θαλάσσιας ζωής ανακάλυψαν επιστήμονες σε βάθος σχεδόν 5.000 μέτρων!
Εξέλιξη των ζώων: Τα αρσενικά αναπτύσσουν μεγαλύτερα όπλα, ενώ τα θηλυκά μεγαλύτερο εγκέφαλο
Τι συμβαίνει στο ανθρώπινο σώμα όταν θυμώνουμε

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση