,

Ανάμεσα στα υψηλότερα το προσδόκιμο ζωής των Ελληνίδων γυναικών σύμφωνα με έκθεση του Π.Ο.Υ

Σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Έκθεση για την Υγεία του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας για το 2015, ο μέσος όρος του προσδόκιμου ζωής είναι τα 80,3

Σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Έκθεση για την Υγεία του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας για το 2015, ο μέσος όρος του προσδόκιμου ζωής είναι τα 80,3 χρόνια για τις γυναίκες και τα 73,1 έτη για τους άνδρες ενώ για την περίπτωση των Ελληνίδων και των Ελλήνων ο μέσος όρος προσδιορίζεται στα 83,2 και 78,6 έτη αντίστοιχα.

Η Ελλάδα παρουσιάζει ενθαρρυντικά ποσοστά σε διάφορες κατηγορίες της σχετικής έρευνας. Πιο συγκεκριμένα, κατέχει από τα χαμηλότερα ποσοστά στους δείκτες πρόωρων θανάτων σε ηλικίες από 30-70 ετών που οφείλονται σε ασθένειες όπως ο καρκίνος και ο διαβήτης. Επίσης, πολύ μικρό ποσοστό εμφανίζεται στους θανάτους κατά τη διάρκεια τοκετών αφού για την τριετία 2009-2011 σημειώθηκαν 4,1/100.000.

Advertisment

Αξίζει να σημειωθεί, πως οι γυναίκες παρουσιάζουν μικρότερα ποσοστά, σε σχέση με τους άντρες, στους καταγεγραμμένους θανάτους λόγω δυστυχημάτων αλλά και αυτοκτονιών.

Τα εξωστρεφή μας χαρακτηριστικά, οι στενές σχέσεις καθώς και η μεσογειακή διατροφή παίζουν αδιαμφισβήτητα σημαντικό ρόλο σε αυτή τη διαφορά.

Advertisment

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Καρκίνος: 7 πρωτοπόροι Έλληνες δημιουργούν εργαλείο AI που ανιχνεύει μεταστάσεις
Δυσκολεύεστε να κοιμηθείτε; 8 τεχνικές αναπνοής που θα σας χαλαρώσουν στο λεπτό
Ανήκετε στο 10% των σπάνιων ανθρώπων παγκοσμίως; Είναι απλό να το διαπιστώσετε
11 Απριλίου: Παγκόσμια Ημέρα για την νόσο του Πάρκινσον | Τα πρώιμα συμπτώματα

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση