,

Συγκλονιστική αντίδραση 15χρονου που επικοινωνεί για πρώτη φορά στη ζωή του (Βίντεο)

Το παρακάτω βίντεο παρουσιάζει την συγκινητική ιστορία του 15χρονου Πάτρικ Οτέμα από την Ουγκάντα. Ο Πάτρικ γεννήθηκε κωφός και μέχρι τώρα δεν είχε επικοινωνήσει

Το παρακάτω βίντεο παρουσιάζει την συγκινητική ιστορία του 15χρονου Πάτρικ Οτέμα από την Ουγκάντα. Ο Πάτρικ γεννήθηκε κωφός και μέχρι τώρα δεν είχε επικοινωνήσει με κανέναν άνθρωπο στη ζωή του αναπτύσσοντας οποιουδήποτε είδους συζήτηση. Η μόνη μορφή επικοινωνίας που είχε ήταν με τον πατέρα του, χρησιμοποιώντας ελάχιστες χειρονομίες.

Στην περιοχή που γεννήθηκε και μεγάλωσε ο Πάτρικ, αλλά και άλλα άτομα με το ίδιο πρόβλημα, δεν υπάρχουν σχολεία εκμάθησης της νοηματικής γλώσσας, με αποτέλεσμα να του είναι αδύνατη η επικοινωνία με τους γύρω του. Ένα αγαθό που οι περισσότεροι αγνοούμε και θεωρούμε δεδομένο.

Advertisment

Με τη βοήθεια ενός δασκάλου, δημιουργήθηκε μαι τάξη ώστε να διδαχθούν τα άτομα αυτά τη νοηματική και να καταφέρουν να επικοινωνήσουν εκφράζοντας αυτά που μέχρι τώρα υπήρχαν μόνο στο μυαλό τους. Η αντίδραση του Πάτρικ, περνώντας ο καιρός, είναι άκρως συγκινητική και μας διδάσκει πως τα πιο απλά πράγματα αρκούν για να αλλάξει η ζωή ορισμένων ανθρώπων για πάντα.

Advertisment

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Μνημείο Ζαλόγγου: Η αυτοθυσία των ηρωίδων Σουλιωτισσών που έπεσαν «εν χορώ» (βίντεο)
Μετεωροειδές έπεσε σε περιοχή των Ιωαννίνων - Δείτε το βίντεο από το Εθνικό Αστεροσκοπείο
Urban_Stripes--8copy
Προϊστορικός Οικισμός Δισπηλιού: Ο λιμναίος οικισμός που χρονολογείται από το 5000 π.Χ (βίντεο)

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση