Αλλάζει τη μορφή του νερού ανάλογα με τα συναισθήματά της (Βίντεο)

Η Λίζα Παρκ είναι μια σύγχρονη καλλιτέχνιδα με έδρα στη Νέα Υόρκη. Χρησιμοποιεί τις λέξεις με τη «δύναμη του εγκεφάλου» και δίνει μια κυριολεκτική

Η Λίζα Παρκ είναι μια σύγχρονη καλλιτέχνιδα με έδρα στη Νέα Υόρκη. Χρησιμοποιεί τις λέξεις με τη «δύναμη του εγκεφάλου» και δίνει μια κυριολεκτική έννοια μέσω της τέχνης της. Συνδυάζει την ενεργειακή σάρωση με EEG ακουστικά και επικοινωνεί με το νερό, οπτικοποιώντας τις σκέψεις και τα συναισθήματά της, και προκαλεί τον ήχο των ηχείων να αλλάζουν μέσα από τον τρόπο με τον οποίο προκαλεί τις κινήσεις του νερού.

“Όταν αισθάνομαι ορισμένα συναισθήματα (θυμός, θλίψη, ευτυχία), πιστεύω ότι αυτό που είναι μέσα μου, πάνω από το 60% του νερού στο ανθρώπινο σώμα, θα δημιουργούν δονήσεις / ενέργεια μέσα μου. Έτσι, ήθελα να δημιουργήσω ένα έργο τέχνης που αποτελεί το εσωτερικό μέρος του εαυτού μου.”!

Advertisment

Eφοδιασμένη με 48 πισίνες δόνησης και εμπνευσμένη από τα 48 συναισθήματα του φιλόσοφου Baruch Σπινόζα που περιγράφονται στο βιβλίο του, Ethica, όπως απογοήτευση, ενθουσιασμός, δέσμευση, και διαλογισμός. Κάθε ηχείο δονείται σύμφωνα με κύματα εγκεφάλου μέσα από τον αλγόριθμο της Park, που μεταμορφώνει έντονα τα σήματα του Emotiv EEG ακουστικού της, σε έντονες δονήσεις στις πισίνες του νερού και σαν ηχεία.

Η διαμόρφωση του ήχου (ένταση, ταχύτητα, panning) εμφανίζεται σε πραγματικό χρόνο για την αντιμετώπιση συναισθηματικών αξιών της που ανιχνεύονται από το EEG ακουστικό. Εδώ, κυριολεκτικά βάζει τον εσωτερικό της κόσμο στην οθόνη, και η όλη παράσταση εξαρτάται από το πόσο ασχολείται με τα συναισθήματά της. Όταν αυτή είναι ήρεμη, οι δονήσεις του ήχου είναι λιγότερες.

Advertisment

www.kavalarissa.eu,  το είδαμε εδώ awakengr.com

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Μνημείο Ζαλόγγου: Η αυτοθυσία των ηρωίδων Σουλιωτισσών που έπεσαν «εν χορώ» (βίντεο)
Μετεωροειδές έπεσε σε περιοχή των Ιωαννίνων - Δείτε το βίντεο από το Εθνικό Αστεροσκοπείο
Urban_Stripes--8copy
Προϊστορικός Οικισμός Δισπηλιού: Ο λιμναίος οικισμός που χρονολογείται από το 5000 π.Χ (βίντεο)

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση