,

Η Ελλάδα απέκτησε Εθνικό Παρατηρητήριο Ηλεκτρομαγνητικών Πεδίων

Το Εθνικό Παρατηρητήριο Ηλεκτρομαγνητικών Πεδίων, το οποίο μετρά τις ηλεκτρομαγνητικές ακτινοβολίες από κάθε είδους κεραίες, τέθηκε σε λειτουργία και είναι σε θέση να ενημερώνει διαδικτυακά όποιον

Το Εθνικό Παρατηρητήριο Ηλεκτρομαγνητικών Πεδίων, το οποίο μετρά τις ηλεκτρομαγνητικές ακτινοβολίες από κάθε είδους κεραίες, τέθηκε σε λειτουργία και είναι σε θέση να ενημερώνει διαδικτυακά όποιον ενδιαφερόμενο επιθυμεί να λάβει τις σχετικές πληροφορίες.

Το Παρατηρητήριο διαθέτει 500 σταθερούς μετρητές και 13 κινητούς, σε ειδικά διαμορφωμένα οχήματα που αντιστοιχούν σε κάθε περιφέρεια της χώρας. Οι μετρήσεις αξιολογούνται με τη βοήθεια του Συστήματος Γεωγραφικών Πληροφοριών και έπειτα δημοσιεύονται στην διαδικτυακή πύλη του Παρατηρητηρίου. Εκτός από την απλή ενημέρωση φορέων και πολιτών, προβλέπεται η υποβολή αιτήσεων για μετρήσεις αλλά και για ενστάσεις ή καταγγελίες.

Advertisment

Το έργο πραγματοποιήθηκε από την ελληνική εταιρεία Space Hellas Α.Ε, έπειτα από σχετικό διαγωνισμό. Όπως δηλώνουν οι ιθύνοντες, το έργο ήταν πολύ απαιτητικό αλλά αναγκαίο, στα πλαίσια του ελέγχου των τιμών των ηλεκτρομαγνητικών πεδίων αλλά και με γνώμονα την ασφαλή και έγκυρη ενημέρωση των πολιτών. Αξίζει να σημειωθεί, πως λίγες χώρες κατέχουν ανάλογη υπηρεσία και ήδη, η κίνηση αυτή, έχει προσελκύσει το ενδιαφέρον ξένων χωρών.

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Τα ψηλότερα βουνά του πλανήτη και η σημασία τους για τη βιοποικιλότητα
Κρήτη: «Πνίγεται» το νησί στην αφρικανική σκόνη - Προειδοποιήσεις για την δημόσια υγεία
Έρευνα Πανεπιστημίου Θράκης: Τούβλο μεταμορφώνεται σε οικοδομικό βιότοπο για μέλισσες!
Οι πιο μολυσμένες χώρες το 2023 | Οι περιοχές της Ελλάδας με την χειρότερη ποιότητα αέρα

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση