Μία απλή ερώτηση που αξίζει να κάνετε στον εαυτό σας και μία άσκηση για να βρείτε την απάντηση

Το παρακάτω κείμενο είναι απόσπασμα από το βιβλίο του Alexander Loyd PhD, ND “Ο Κώδικας της Θέλησης“. Κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Διόπτρα Ο Loyd

Το παρακάτω κείμενο είναι απόσπασμα από το βιβλίο του Alexander Loyd PhD, ND “Ο Κώδικας της Θέλησης“. Κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Διόπτρα

Ο Loyd γράφει ότι υπάρχει μία ερώτηση κλειδί που μπορείτε να κάνετε στον εαυτό σας την οποία αν την απαντήσετε σωστά, θα κατανοήσετε πολλά πράγματα για τη ζωή σας. Αν δεν μπορείτε να την απαντήσετε σωστά, υπάρχουν ελάχιστες πιθανότητες να αποκτήσετε αυτό που επιθυμείτε περισσότερο.

Advertisment

…..Το πιθανότερο είναι ότι θα παγιδευτείτε σε έναν φαύλο κύκλο για χρόνια, δεκαετίες ή ακόμα και για το υπόλοιπο της ζωής σας. Αν και η συγκεκριμένη ερώτηση είναι τόσο κρίσιμη, από την εμπειρία μου μπορώ να πω ότι πολύ λίγοι γνωρίζουν τη σωστή απάντηση. Η ερώτηση, λοιπόν, είναι η εξής: Τι είναι αυτό που θέλετε περισσότερο απ’ οτιδήποτε άλλο αυτή τη στιγμή;

Για να σας βοηθήσω να βρείτε τη σωστή απάντηση, έχω μόνο έναν κανόνα: να μη φιλτράρετε τίποτα. Τι εννοώ με αυτό; Στο μυαλό των περισσότερων που ακούν αυτή την ερώτηση έρχεται αστραπιαία μια ενστικτώδης απάντηση. Το πρόβλημα είναι ότι, πολλές φορές, προσπαθούν να πείσουν αμέσως τον εαυτό τους ότι η απάντηση αυτή δεν είναι η σωστή. Αρχίζουν να υποστηρίζουν με σθένος κάποια άλλη απάντηση που είναι πιο αποδεκτή κοινωνικά, που συνάδει περισσότερο ή λιγότερο με την ανατροφή τους, που είναι περισσότερο ή λιγότερο θρησκευτική, και οτιδήποτε άλλο μπορείτε να φανταστείτε. Πιστέψτε με, τα έχω ακούσει όλα. Μην πέσετε κι εσείς στην ίδια παγίδα!

Σκοπός αυτού του βιβλίου είναι να σας βοηθήσει να αποκτήσετε αυτό που επιθυμείτε πραγματικά. Το πρώτο βήμα είναι να απαντήσετε με ειλικρίνεια στη συγκεκριμένη ερώτηση, γιατί αν δεν γνωρίζετε τι πραγματικά θέλετε ή αν δεν παραδέχεστε με ειλικρίνεια τι πραγματικά θέλετε, τότε είναι σχεδόν σίγουρο ότι δεν θα το αποκτήσετε ποτέ. Θα ήθελα, λοιπόν, να ακούσω την ειλικρινή και ενστικτώδη απάντηση σας. Αν η αυθόρμητη απάντηση σας είναι ότι θέλετε «πολλά εκατομμύρια», έξοχα, αποδεχθείτε το. Αν θέλετε να θεραπεύσετε κάποιο πρόβλημα υγείας, τέλεια. Αν θέλετε να βελτιώσετε τη σχέση σας με κάποιον, υπέροχα! Η απάντηση σας είναι αυτή που πηγάζει φυσικά και αβίαστα από μέσα σας.

Advertisment

Η άσκηση του Τζίνι

Ας κάνουμε μαζί μια άσκηση που θα σας βοηθήσει να απαντήσετε στην ερώτηση χωρίς να φιλτράρετε τίποτα. Θυμάστε την ιστορία του Αλαντίν και του μαγικού λυχναριού; Κλείστε τα μάτια σας και φανταστείτε ότι έχετε τώρα μπροστά σας το τζίνι του Αλαντίν. Φανταστείτε ότι δεν υπάρχει κανείς άλλος γύρω σας και ότι το τζίνι σας λέει: «Θα εκπληρώσω μία ευχή σου. Μπορείς να ζητήσεις ό,τι θέλεις, εκτός από δύο πράγματα: δεν μπορείς να ζητήσεις περισσότερες ευχές και δεν μπορείς να κάνεις μια ευχή που θα στερήσει την ελεύθερη βούληση κάποιου άλλου. Οτιδήποτε άλλο ζητήσεις, θα πραγματοποιηθεί.

Αν ζητήσεις δέκα εκατομμύρια δολάρια, θα τα έχεις! Αν ζητήσεις να θεραπευτείς από κάποια “ανίατη” ασθένεια, θα γίνει! Αν ζητήσεις να πετύχεις έναν μεγαλεπήβολο στόχο, θα τα καταφέρεις! Και ούτω καθεξής. Κανείς δεν θα μάθει πώς. Θα πιστεύουν ότι έτσι ήρθαν τα πράγματα, φυσικά, μέσα από την πορεία και τις περιστάσεις της ζωής. Επίσης, δεν θα σου δοθεί άλλη ευχή για το υπόλοιπο της ζωής σου. Και αν δεν μου πεις την ευχή σου μέσα σε δέκα δευτερόλεπτα, θα τη χάσεις». Εντάξει, λοιπόν, αυτή είναι η στιγμή της αλήθειας. Φερθείτε σαν όλα αυτά να συνέβαιναν πραγματικά, αυτή τη στιγμή. Μη φιλτράρετε. Έχετε δέκα δευτερόλεπτα. Κλείστε τα μάτια σας και ξεκινήστε. Ποια ήταν η ευχή που είπατε στο τζίνι; Γράψτε την κάπου.

Μαντέψτε… σας ξεγέλασα. Συγγνώμη, αλλά δεν είχα άλλη επιλογή και ξέρω ότι αργότερα θα με ευχαριστείτε. Αυτός είναι ο μόνος τρόπος που έχω βρει για να σας βοηθήσω να προσδιορίσετε τι επιθυμείτε πραγματικά περισσότερο στη ζωή σας. Βλέπετε, η παραπάνω απάντηση σας είναι στην πραγματικότητα ο πρωταρχικός στόχος που έχετε αυτή τη στιγμή στη ζωή σας. Αν σας είχα ρωτήσει με αυτή τη διατύπωση, όμως, το πιθανότερο είναι ότι θα είχατε απαντηθεί κάτι διαφορετικό. Και, μάλιστα, τόσο διαφορετικό, που δεν θα μας βοηθούσε στην προσπάθεια που κάνουμε να αποκτήσετε αυτό που πραγματικά επιθυμείτε.

Γιατί θέλω να γνωρίζω τον πρωταρχικό στόχο της ζωής σας; Επειδή είναι ο λόγος πίσω απ’ όλα όσα κάνετε και σκέφτεστε. Είναι αυτό στο οποίο πιστεύετε πραγματικά, περισσότερο απ’ οτιδήποτε άλλο, ανεξάρτητα από το τι μπορεί να ισχυρίζεστε. Και μαρτυρά τον παγιωμένο προγραμματισμό σας. Οτιδήποτε κάνετε, έχετε κάνει και θα κάνετε ποτέ, οφείλεται σε ένα στόχο που θέσατε σε κάποιο σημείο της ζωής σας, ακόμα κι αν έχετε ξεχάσει εντελώς ποιος ήταν αυτός ο στόχος.

Δεν θα σηκωνόσαστε καν από το κρεβάτι, αν σε κάποιο σημείο της ζωής σας δεν είχατε θέσει, συνειδητά ή υποσυνείδητα, τον συγκεκριμένο στόχο. Το ίδιο ισχύει και όταν βουρτσίζετε τα δόντια σας, ντύνεστε, καλείτε ταξί, παντρεύεστε, παίρνετε διαζύγιο, κάνετε παιδιά, χρησιμοποιείτε την τουαλέτα και ούτω καθεξής. Ο προσδιορισμός του πρωταρχικού στόχου της ζωής σας αποτελεί το πρώτο βήμα οποιασδήποτε πραγματικής αλλαγής.

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Ο πρώτος και μοναδικός άνθρωπος που είναι υποχρεωμένος να καλύψει τις ανάγκες μου, είμαι εγώ!
Από τη Συναισθηματική Καταιγίδα στην Ηρεμία: Προς μια πιο ευτυχισμένη ζωή
Αν φροντίζεις το νου σου όπως ένας καλός κηπουρός φροντίζει τον κήπο του, τότε θα γίνει πολύ πιο γόνιμος από όσο φαντάστηκες ποτέ
H ζωή δεν είναι σύντομη όταν την αποκτούμε, αλλά την κάνουμε εμείς σύντομη σπαταλώντας την

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση