,

8 υγιεινά και θρεπτικά σνακ για μεγαλύτερη συγκέντρωση στο διάβασμα

Τα παιδιά  έχουν ανάγκη ενός υγιεινού διαιτολογίου που θα τα βοηθήσει να συγκεντρώνονται καλύτερα. Ακολουθούν κάποιες ιδέες για υγιεινά σνακ που θα τα βοηθήσουν

Τα παιδιά  έχουν ανάγκη ενός υγιεινού διαιτολογίου που θα τα βοηθήσει να συγκεντρώνονται καλύτερα. Ακολουθούν κάποιες ιδέες για υγιεινά σνακ που θα τα βοηθήσουν στη συγκέντρωση, στην ενέργεια και στη σωστή τους ανάπτυξη:

Στικ από λαχανικά με χούμους

Advertisment

Φτιάξτε στικ καρότου, αγγουριού και σέλινου. Προσφέρετέ τα μαζί με ένα βαζάκι γεμάτο χούμους.

Κράκερ, κατά προτίμηση σίκαλης.
Τα κράκερ ή τα απλά μπισκότα έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε σύνθετους υδατάνθρακες (άμυλο) και ικανοποιητική περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες, χωρίς να παρέχουν υψηλές ποσότητες λιπαρών ή απλών σακχάρων.

Τοστάκι με αβοκάντο

Αντί για τυρί ή ζαμπόν βάλτε αβοκάντο στο τοστάκι. Πασπαλίστε με μυρωδικά και καρυκεύματα και προσθέστε λίγο ελαιόλαδο. Το αβοκάντο περιέχει ωμέγα-3 λιπαρά που κάθε παιδί χρειάζεται όταν διαβάζει.

Advertisment

Μπουκιές μπανάνας

Σε μια αραβική πίτα ολικής άλεσης απλώστε φυστικοβούτυρο και βάλτε από πάνω μια μπανάνα. Τυλίξτε την αραβική πίτα και κόψτε τη σε ροδέλες.

Σαντουιτσάκι με μαύρο ψωμί και φυστικοβούτυρο
Είναι πλούσιο σε μαγνήσιο και βιταμίνες Β για εύκολη συγκέντρωση και καλή λειτουργία του εγκεφάλου
Παστέλι με σουσάμι και μέλι ή με ξηρούς καρπούς
Είναι πλούσιο σε βιταμίνη Ε, ασβέστιο, σίδηρο και ω λιπαρά, απαραίτητα για την καλή λειτουργία του νευρικού συστήματος και τη σωστή ανάπτυξη.

Blueberries με γιαούρτι

Αναμείξτε σε ένα μπολ γιαούρτι και blueberries. Τοποθετήστε το μπολ στην κατάψυξη και μόλις το βγάλετε μετά από 2-3 ώρες θα έχετε για το παιδί σας μικρά frozen yogurt blueberries που θα δώσουν πολύ ενέργεια στο παιδί σας.

Πύργος με αγγούρι και κασέρι

Πρώτα κόβετε ένα αγγούρι ροδέλες και στη συνέχεια ένα κομμάτι κασέρι σε τετράγωνα κομματάκια. Βάλτε μια ροδέλα αγγούρι κάτω, από πάνω μια φετούλα τυρί, πάλι μια ροδέλα αγγούρι και ξανά μια φετούλα τυρί. Θα προκύψει σίγουρος ενθουσιασμός.

Διαβάστε επίσης: Η διατροφή κατά τη σχολική ηλικία και ιδέες για κολατσιό στο σχολείο

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Συνταγή | Παραδοσιακή σκορδαλιά με ψωμί (βίντεο)
Εύκολη συνταγή για λαγάνα | Με υλικά που έχουμε όλοι στην κουζίνα μας
4 φαγητά που δεν είχατε σκεφτεί ότι μπορείτε να προσθέσετε ρίγανη για extra γεύση
Pancakes: 15 συνταγές για πρωινό, δεκατιανό και απογευματινό

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση