, ,

Επιστήμονες υποστηρίζουν πως το τυρί είναι εθιστικό όπως τα ναρκωτικά!

Το τυρί εμπεριέχει χημικές ενώσεις παρόμοιες με αυτές των ναρκωτικών ουσιών, ισχυρίζονται ερευνητές του αμερικάνικου πανεπιστημίου Yale. Σύμφωνα με τη μελέτη, λύθηκε το μυστήριο γιατί

Το τυρί εμπεριέχει χημικές ενώσεις παρόμοιες με αυτές των ναρκωτικών ουσιών, ισχυρίζονται ερευνητές του αμερικάνικου πανεπιστημίου Yale. Σύμφωνα με τη μελέτη, λύθηκε το μυστήριο γιατί οι άνθρωποι λατρεύουν να καταναλώνουν κάθε είδους τυριού και συνοδεύουν σχεδόν κάθε άλλο τρόφιμο, από σαλάτα μέχρι σούπα.

Όπως αναφέρεται οι μελετητές έφτασαν στο συμπέρασμα ότι το τυρί είναι εθιστικό για τον ανθρώπινο οργανισμό, καθώς κατά τη διάρκεια της ζύμωσης δημιουργείται μια χημική ένωση που δρα στο ίδιο σημείο του εγκεφάλου που δρουν τα ναρκωτικά. Η έρευνα που δημοσιεύτηκε στο U.S. National Library of Medicine, βασίζεται στα στοιχεία που συγκεντρώθηκαν από τις διατροφικές συνήθειες 384 ανθρώπων που συμπλήρωσαν την Yale Food Addiction Scale, μια κλίμακα που ορίζει με ερωτήσεις τον βαθμό εθισμού σε τροφές.

Advertisment

Η έρευνα δείχνει ότι για όλα ευθύνεται μια πρωτεΐνη που βρίσκεται στο γάλα, η καζεϊνη, που εντοπίζεται κυρίως στο τυρόπηγμα. Η συγκεκριμένη πρωτεΐνη απελευθερώνει αργά αμινοξέα στην κυκλοφορία του αίματος και είναι ιδιαίτερα υψηλή σε γλουταμίνη, που ενισχύει με τη σειρά της το ανοσοποιητικό σύστημα. Παράλληλα, η καζεϊνη ενεργοποιεί εκείνα τα κύτταρα του εγκεφάλου, που ενεργοποιούν και τα ναρκωτικά με αποτέλεσμα να προκαλεί εθισμό στα τρόφιμα που εμπεριέχουν τυρί.

Μάλιστα, τα συμπτώματα μοιάζουν με εκείνα του εθισμού στα ναρκωτικά, καθώς οι άνθρωποι καταναλώνουν ολοένα και μεγαλύτερες ποσότητες της εν λόγω τροφής, προκειμένου να πάρουν το ίδιο αποτέλεσμα. Επίσης, νιώθουν αγωνία και διέγερση σε περίπτωση αποχής.

news247.gr

Advertisment

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

4 «αθώες» τροφές που δεν γνωρίζατε ότι σας παχαίνουν
Οι top 16 πιο υγιεινοί σπόροι ή κόκκοι δημητριακών
Berliner Wine Trophy | Το καλύτερο κρασί στον κόσμο είναι ελληνικό και είναι από τη Σάμο!
Νηστεία: Αποφύγετε 6 παγίδες που παχαίνουν και μειώστε χοληστερόλη και τριγλυκερίδια

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση