,

Ποια τρόφιμα σας βοηθούν να κάψετε περισσότερο λίπος όταν ασκείστε

Η άσκηση είναι σημαντική και το να γνωρίζετε τις τροφές που σας βοηθούν να κάψετε περισσότερο λίπος κατά τη διάρκεια της προπόνησης είναι ένας

Η άσκηση είναι σημαντική και το να γνωρίζετε τις τροφές που σας βοηθούν να κάψετε περισσότερο λίπος κατά τη διάρκεια της προπόνησης είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να εξασφαλίσετε ότι η γυμναστική θα σας ωφελήσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Οποιοδήποτε από αυτά τα τρόφιμα από μόνο του μπορεί να είναι ωφέλιμο κατά τη διάρκεια της προπόνησης. Ο συνδυασμός ορισμένων όμως είναι ένας έξυπνος τρόπος για να προετοιμαστείτε για έντονη άσκηση και να την ολοκληρώσετε έχοντας αρκετή ενέργεια.

Advertisment

Μπανάνες

Οι μπανάνες περιέχουν βιταμίνες του συμπλέγματος Β, κάλιο και μαγνήσιο. Προσθέστε τις μαζί με μερικά από τα τρόφιμα που αναφέρονται παρακάτω και θα έχετε ένα πραγματικά δυνατό σνακ που θα σας βοηθήσει κατά τη διάρκεια της προπόνησης. Οι μπανάνες έχουν επίσης φυτικές ίνες που διατηρούν το σάκχαρο στο αίμα σας σταθερό και βελτιώνουν τη ροή του αίματος.

Βρώμη

Advertisment

Οι φυτικές ίνες, οι πρωτεΐνες και το μαγνήσιο βρίσκονται όλα σε μια μερίδα βρώμης. Μπορείτε να φτιάξετε κεκάκια μάφινς ή να την καταναλώσετε με γάλα αμυγδάλου. Μπορείτε επίσης να τη γλυκάνετε τρώγοντας μαζί μια μπανάνα ή μούρα δημιουργώντας έτσι ένα υπέροχο σνακ που περιλαμβάνει διαφορετικά στοιχεία που θα βελτιώσουν το επίπεδο της ενέργειάς σας.

Πράσινα σμούθι

Τα πράσινα σμούθι εμποδίζουν τη φλεγμονή και παρέχουν θρεπτικά συστατικά και αλκαλοποιητική επίδραση στο πεπτικό σύστημα. Μπορείτε να τα συνδυάσετε με ένα φλιτζάνι χόρτα, λίγα μούρα και βρώμη ή αμύγδαλα για να πάρετε πρωτεΐνες. Σιγουρευτείτε ότι θα καταναλώσετε το πολύ 2 φλιτζάνια για να αποφύγετε την αίσθηση των πολλών υγρών στο στομάχι ενώ προσπαθείτε να ολοκληρώσετε τις ασκήσεις σας.

Βούτυρο καρύδας

Θέλετε περισσότερες πρωτεΐνες, φυτικές ίνες και ενίσχυση της πέψης μέσω ενζύμων; Δοκιμάστε βούτυρο καρύδας. Δεν είναι βαρύ για το στομάχι σας κατά τη διάρκεια της προπόνησης και χωνεύεται εύκολα. Εξετάστε το ενδεχόμενο να καταναλώνετε 2 κουταλιές της σούπας σκέτο βούτυρο ή να το προσθέτετε σε βρώμη.

Φυστικοβούτυρο ή βούτυρο αμυγδάλου

Και τα 2 αποτελούν καλές πηγές πρωτεϊνών, γι’ αυτό καλό είναι να καταναλώνετε 2 κουταλιές της σούπας από το καθένα πριν από την προπόνηση ή μπορείτε να τα ανακατέψετε σε σμούθι ή βρώμη για να φτιάξετε ένα σνακ.

Μπάρες φρούτων και ξηρών καρπών

Οι υδατάνθρακες και οι φυτικές ίνες που υπάρχουν σε αυτές τις μπάρες χωνεύονται εύκολα και αποτελούν έναν πολύ καλό τρόπο για να αυξήσετε την ενέργειά σας, δεδομένου ότι χωνεύονται αργά και παρατείνουν τα αποτελέσματα. Οι χουρμάδες, τα σύκα, οι σταφίδες και τα βερίκοκα συνήθως υπάρχουν σε μπάρες, οπότε αν θέλετε να τις παρακάμψετε φάτε αυτά τα φρούτα μαζί με μερικά δημητριακά και θα έχετε το ίδιο αποτέλεσμα.

Σπόροι Chia

Ανακατέψτε σπόρους Chia σε ένα σμούθι και θα πάρετε πρωτεΐνες, φυτικές ίνες, μαγνήσιο, σίδηρο και βιταμίνες του συμπλέγματος Β. Είναι εξαιρετικοί για να έχετε ενέργεια κατά τη διάρκεια της προπόνησης.

Κινόα

Με την κατανάλωση Κινόα θα πάρετε περισσότερες βιταμίνες του συμπλέγματος Β, πρωτεΐνες, μαγνήσιο και σίδηρο. Φτιάξτε μάφιν με μπανάνες και μήλα και απολαύστε αυτά τα ψευδοδημητριακά που μοιάζουν με σπόρους.

Μούρα

Τα μπλε μούρα και οι φράουλες είναι ωφέλιμοι φυσικοί υδατάνθρακες και διαθέτουν αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες που βοηθούν το σώμα σας μετά από μια εξαντλητική προπόνηση ιδιαίτερα με αερόβιες ασκήσεις ή άρση βαρών. Μπορείτε επίσης να φάτε μούρα ακάι ή γκότζι αν προτιμάτε και να έχετε τα ίδια οφέλη.

Σπόροι Κάνναβης

Η κατανάλωση σπόρων κάνναβης είναι ένας καλός τρόπος για να πάρετε πρωτεΐνες. Αν όμως θεωρείτε ότι δεν ταιριάζουν με τον τρόπο ζωής σας, σκεφτείτε το εξής: μπορείτε να πάρετε το 20% του καθημερινού σας σιδήρου και το 45% των θρεπτικών συστατικών που χρειάζεστε από την απλή προσθήκη σπόρων κάνναβης σε βρώμη ή σμούθι. Ανακατέψτε τους μέσα σε γιαούρτι μαζί με μπανάνα και λίγα μούρα και θα έχετε καταναλώσει ήδη 3 τροφές από την παραπάνω λίστα.

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Pilates Reformer: Τι να προσέξετε για να μην τραυματιστείτε
«Καίμε» θερμίδες και λίπος: Οι αλλαγές στο περπάτημα για να τα καταφέρουμε
Από ποια ηλικία μπορεί να ξεκινήσει κανείς pilates;
Πόσα βήματα την ημέρα χρειάζονται για να χάσει κανείς βάρος;

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση