,

7 οφέλη του χούμους που δεν γνωρίζατε

Το χούμους είναι δημοφιλές στις χώρες της Μέσης Ανατολής. Αυτή η τροφή αποτελεί μια καλή επιλογή ως σνακ ή ως ελαφρύ γεύμα.

Το χούμους είναι μια τροφή που φτιάχνεται από διάφορα υλικά και υπάρχουν σε αυτό 7 κρυμμένα οφέλη. Συνήθως φτιάχνεται από κοτόπουλο, ταχίνι, ρεβίθια, αλάτι, ελαιόλαδο, σκόρδο και χυμό λεμονιού. Ορισμένα είδη περιέχουν κι άλλα συστατικά. Αυτή η τροφή είναι ωφέλιμη για το σώμα, αφού του παρέχει πολλές βιταμίνες, μέταλλα και θρεπτικές ουσίες που ενισχύουν τις συνηθισμένες λειτουργίες του σώματος και προστατεύουν κάποιες άλλες.

Επίσης, θεωρείται αξιοσημείωτο γεγονός ότι μία και μοναδική τροφή βοηθά στην πρόληψη του καρκίνου. Διαβάστε παρακάτω κι ανακαλύψτε τα κρυμμένα οφέλη αυτής της τροφής, η οποία μπορεί να κάνει πολύ περισσότερα από το να σας δώσει στιγμές απόλαυσης με την ωραία της γεύση και να σας κρατήσει σε εγρήγορση μέχρι το επόμενο γεύμα.

Advertisment

Απώλεια βάρους

Πλούσιο σε πρωτεΐνες και σίδηρο, το χούμους ενισχύει την επεξεργασία των σακχάρων από το σώμα πιο αποτελεσματικά κι έτσι σας βοηθά να χάσετε βάρος. Επίσης, αυξάνει τα επίπεδα ενέργειας κι έτσι σας βοηθά να αντεπεξέλθετε στο πρόγραμμα γυμναστικής αλλά και να αντιμετωπίσετε τις λιγούρες όταν προσπαθείτε να ακολουθήσετε μια συγκεκριμένη διατροφή.

Μείωση της χοληστερίνης

Advertisment

Τα ρεβίθια αποτελούν εξαιρετική πηγή θρεπτικών συστατικών που βοηθά στη διατήρηση χαμηλών επίπεδων χοληστερίνης.

Πρόληψη του καρκίνου

Τα φασόλια περιέχουν φυλλικό οξύ και φυτικό οξύ. Το πρώτο συμβάλλει στη διαίρεση των υγιών κυττάρων του σώματος, ενώ το δεύτερο στην πρόληψη του καρκίνου προφυλάσσοντας τα κύτταρα του σώματος. Για όλα τα παραπάνω λοιπόν, το χούμους αποτελεί πολύτιμο συστατικό της διατροφής σας.

Πρόληψη της αναιμίας

Το ταχίνι και τα ρεβίθια περιέχουν σίδηρο κι έτσι συμβάλλουν στη μείωση του κινδύνου εμφάνισης αναιμίας ο οποίος οφείλεται στο ότι δεν υπάρχει αρκετός σίδηρος στην καθημερινή διατροφή σας.

Αντιμετώπιση της δυσκοιλιότητας

Οι πολλές φυτικές ίνες διατηρούν το πεπτικό σας σύστημα υγιές. Η κατανάλωση χούμους σε τακτική βάση μπορεί να εξασφαλίσει ότι δεν θα έχετε πρόβλημα με την κινητικότητα του εντέρου. Επίσης, ενισχύει την καρδιαγγειακή υγεία και την ανάπτυξη των ωφέλιμων βακτηρίων στο έντερο.

Βελτίωση του δέρματος, του αίματος και των μυών

Οι πρωτεΐνες είναι ένα ουσιαστικό δομικό στοιχείο των έμβιων όντων. Έχουν ιδιαίτερη σημασία για το δέρμα, το αίμα και τους μυς προκειμένου να παραμείνουν γερά αλλά και να ανανεωθούν. Το γεγονός ότι το χούμους είναι γεμάτο με πρωτεΐνες το καθιστά μια εξαιρετική τροφή για τακτική κατανάλωση από τους χορτοφάγους (χωρίς το κοτόπουλο φυσικά) αφού τους βοηθά να λαμβάνουν τη σωστή ποσότητα πρωτεϊνών μέσω της διατροφής τους.

Ενδυνάμωση των οστών

Τα επίπεδα του ασβεστίου του χούμους χάρη στο κοτόπουλο και τα ρεβίθια αλλά και το ταχίνι, το καθιστούν μια εξαιρετική τροφή όταν χρειάζεται να ενισχύσετε τα οστά σας. Για τις ηλικιωμένες γυναίκες που κινδυνεύουν από οστεοπόρωση, η προσθήκη στη διατροφή τους είναι πολύ ωφέλιμη.

Το χούμους είναι δημοφιλές στις χώρες της Μέσης Ανατολής. Αυτή η τροφή αποτελεί μια καλή επιλογή ως σνακ ή ως ελαφρύ γεύμα. Σας προσφέρει πολλά απαραίτητα θρεπτικά συστατικά κι έτσι είναι σοφό να προσπαθήσετε να το προσθέτετε στη διατροφή σας συχνά.

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Είναι η σαρδέλα το νέο κόκκινο κρέας;
Ο γλυκός χυμός – ελιξίριο για οστά, άμυνα, καρδιά και πεπτικό σύστημα
Αντιγήρανση: Η διατροφή που αναστρέφει τα σημάδια του χρόνου
Έντερο: Τα συντηρητικά που το απειλούν | Τα αγαπημένα τρόφιμα που τα περιέχουν

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση