,

Ποιος είμαι; Τι θέλω;

Όταν οι "θόρυβοι" σωπάσουν, θα βρούμε αυτό ακριβώς που είναι για τον εκάστοτε από εμάς η απάντηση στην εξαντλητική υπαρξιακή ερώτηση.

Της Χρύσας Μπακολιά

Αυτο το συνεχές ερώτημα… ποιος είμαι; τι θέλω; ποιο είναι το νόημα; Ταλανίζει το μυαλό όλων μας, άλλους λιγότερο, άλλους περισσότερο. Πολλές φορές, ως απόρροια των σκέψεών μας έρχεται ενα αδιέξοδο, ένα αδιέξοδο που ελλοχεύει κινδύνους για τη ψυχική και σωματική μας υγεία.

Advertisment

Τι κάνουμε έπειτα; Πρέπει να εναρμονίσουμε τις σκέψεις με τη ψυχή μας, να βρούμε ισορροπία, να βρούμε εκείνη τη τέχνη, το βιβλίο, τον άνθρωπο, το τοπίο που θα κάνει για λίγο τις σκέψεις μας να σωπάσουν και να ακούσουμε καθαρά και χωρίς παρεμβολές τη φωνή της ψυχής μας.

Να καταπολεμήσουμε τον αέναο αγώνα της ύπαρξής μας που δε μας αφήνει να γνωρίσουμε και να νιώσουμε πραγματικά την ουσία μας και τις ανάγκες μας. Όταν οι “θόρυβοι” σωπάσουν, θα βρούμε αυτό ακριβώς που είναι για τον εκάστοτε από εμάς η απάντηση στην εξαντλητική υπαρξιακή ερώτηση. Εξαντλητική αλλά απαραίτητη για να κάνουμε το επόμενο βήμα…

Τέλος συζήτησης.

Advertisment

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Οι πιο «τρομακτικές» μάσκες είναι εκείνες που δεν φαίνονται...
Η ζωή δεν φοράει φίλτρα, δεν στολίζεται για να πάρει like, δεν κάνει giveaway τον χρόνο της
Καμία φορά το να πληγώσεις πονάει περισσότερο από το να σε πληγώσουν
Manterruption: Διεκδικώντας χώρο και χρόνο για τις γυναίκες σε μία επαγγελματική συζήτηση

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση