, ,

5 τρόποι για να υιοθετήσετε έναν πιο υγιή τρόπο ζωής

Η σωστή διατροφή και η σωματική άσκηση δεν πρέπει να αντιμετωπίζονται ως κάτι που κάνουμε με βαριά καρδιά ή ως υποχρέωση, αλλά ως τρόπος

Άρθρο της Anna Almendrala

Οι περισσότεροι από εμάς περιμένουμε τη νέα χρονιά για να θέσουμε τους στόχους μας και να πάρουμε απόφαση να χάσουμε βάρος ή να γραφτούμε στο γυμναστήριο. Με τους αριθμούς του διαβήτη και τις παχυσαρκίας να αυξάνονται συνεχώς, δεν είναι περίεργο που οι περισσότεροι στόχοι της νέας χρονιάς αφορούν την σωματική υγεία.

Advertisment

Παρόλα αυτά, δεν χρειάζεται να περιμένετε μέχρι την αρχή της χρονιάς για να θέσετε έναν στόχο και ειδικά, έναν στόχο που αφορά την υγεία σας. Η σωστή διατροφή και η σωματική άσκηση δεν πρέπει να αντιμετωπίζονται ως κάτι που κάνουμε με βαριά καρδιά ή ως υποχρέωση, αλλά ως τρόπος ζωής. Μέσα σε αυτό το πνεύμα σας προτείνουμε 5 τρόπους για να αποκτήσετε έναν πιο υγιή τρόπο ζωής και να το απολαμβάνετε!

Σκεφτείτε καλά για ποιον λόγο θέλετε να γυμνάζεστε

Προκειμένου να θέσετε έναν στόχο που πραγματικά θα πραγματοποιήσετε πρέπει να συνειδητοποιήσετε τους λόγους που τον θέσατε εξαρχής. Είναι σημαντικό να ανακαλύψετε για πως νιώθετε για αυτή σας την απόφαση και για ποιον λόγο θέλετε να κάνετε αυτή την αλλαγή. Μόνο αν είστε ειλικρινείς με τον εαυτό σας θα μπορέσετε να επιτύχετε τον στόχο σας. Επιπλέον, όταν έχετε ανακαλύψει το «γιατί» θα σας είναι πιο εύκολο να κάνει μία στρατηγική επίτευξης του στόχου χωρίς να βάζετε δικαιολογίες στον εαυτό σας.

Advertisment

Θέστε ρεαλιστικούς στόχους και χρονοδιάγραμμα

Η έρευνα έχει δείξει ότι γράφοντας σε χαρτί τους στόχους σας, αυξάνει τις πιθανότητες να τους επιτύχετε, αλλά αν οι στόχοι σας δεν είναι ρεαλιστικοί υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να αποτύχετε. Να είστε ρεαλιστές. Δεν υπάρχει περίπτωση να κάνετε κοιλιακούς μέσα σε έναν μήνα (μπορεί και ποτέ), ούτε να χάσετε 10 κιλά μέσα σε 20 μέρες. Η διατροφή και η άσκηση δεν είναι σπριντ, αλλά μια συνεχόμενη διαδικασία. Αν κάνετε όλα τα βήματα σωστά και μέσα σε ένα λογικό χρονικό πλαίσιο δεν υπάρχει περίπτωση να μην δείτε αποτελέσματα.

Κάντε πλάνο

Τα 4 σημαντικά σημεία ενός πλάνο σωματικής άσκησης είναι η ευελιξία, η δύναμη, η cardio γυμναστική και η διατροφή. Όσο περισσότερο ενισχύετε τον καθένα από αυτούς τους τέσσερις δείκτες, τόσο καλύτερα αποτελέσματα θα έχετε. Έχοντας αυτό στο μυαλό σας μπορείτε να φτιάξετε ένα αποτελεσματικό πλάνο και αν χρειάζεστε βοήθεια, ένας διατροφολόγος και ένας γυμναστής είναι πάντα χρήσιμοι.

Βάλτε και τους φίλους σας στο παιχνίδι

Αν το να γράψετε τους στόχους σας σε χαρτί δεν είναι αρκετό για να σας κινητοποιήσει, τότε το να πείτε στους φίλους σας τις αποφάσεις σας μπορεί να αυξήσει τις πιθανότητες να μην παρεκκλίνετε. Έρευνες έχουν δείξει ότι τα ζευγάρια που κάνουν δίαιτα μαζί έχουν περισσότερες πιθανότητες να χάσουν βάρος και να το διατηρήσουν. Έχοντας γύρω σας θετικούς ανθρώπους που σας παρακινούν να συνεχίσετε θα σας βοηθήσει να μην τα παρατήσετε.

Να είστε ευγενικοί με τον εαυτό σας και με τους γύρω σας

Είναι σημαντικό να έχετε υπόψη σας ότι το να κάνετε γυμναστική και να ασκήστε είναι μία συνεχής προσπάθεια και όχι κάτι που κάνετε για ένα μικρό χρονικό διάστημα και μετά θα παρατήσετε. Σίγουρα, αυτή τη στιγμή μπορεί να θέλετε απλά να μπείτε σε ένα φόρεμα που έχετε αγοράσει ή στο παλιό σας κουστούμι, αλλά ουσιαστικά κάνετε μία επένδυση για το μέλλον, ώστε να μπορείτε να παίζετε με τα εγγόνια σας και να ανεβαίνετε την σκάλα χωρίς τον κίνδυνο ότι θα πάθετε καρδιακή προσβολή. Μέσα σε αυτό το πλαίσιο, είναι σημαντικό να σκεφτείτε την επίδραση που μπορεί να έχετε στους γύρω σας και να μην ξεχνάτε να είστε ευγενικοί και καλοί τόσο στον εαυτό σας, όσο και σε όσους βρίσκονται κοντά σας.

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Ιπποκράτεια Διαβίωση: Μια εταιρεία παράδειγμα ολιστικής προσέγγισης με εκπληκτικά προϊόντα
Ολοκληρωμένη προσέγγιση στην παιδική παχυσαρκία: Επενδύστε σήμερα, δείτε αποτελέσματα αύριο
Το μπαχαρικό που βοηθάει να χάσετε 3 φορές περισσότερο λίπος

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση