, ,

Αναζήτηση ενός ωραίου βλέματος

Ερμητικά κλειστά βιβλία ψάχνουν ένα ωραίο και ικανό βλέμμα.

Του Δημήτρη Μιχελουδάκη

Κλειστά έστεκαν εκεί στο ράφι. Στρείδια σε βιβλιοθήκη. Από αλουμίνιο σκάρτο και φτηνιάρικο. Σκουριασμένο από τις μυρωδιές. Τόσο λεπτοκαμωμένα αδικιόντουσαν σε τέτοια ράφια.

Advertisment

Μόνη τους σκέψη μα και φόβος συνάμα, ήταν αν θα τους καταλάβει κανείς. Κάποια στιγμή. Γιατί αν άνοιγαν σε πολλούς τις σελίδες τους, θα έπρεπε να στρογγυλέψουν. Στρογγυλά βιβλία δεν υπάρχουν. Ήξεραν καλά για τι είδος πολλών πρόκειται. Θα τα πετσόκοβαν ελαφρά τη καρδία. Θα γέμιζαν άσχημα μελάνια και σάλια. Αν για ένα ήταν υπερήφανα, αυτό ήταν το μυστικό πίσω από τις καλλιγραφικά μυρωδάτες σελίδες τους. Λογικό που σιχαίνονταν τα μελάνια του όχλου.

Εύλογο που παρέμειναν ερμητικά κλειστά κι ας τα άνοιξαν οι επίγειοι γαλαζοαίματοι. Ανάμεσα στις σελίδες δεν άφησαν κανέναν να κοιτάξει. Τις έκαμαν με κόπο, τόσο λεπτές που μυαλό ανθρώπινο δεν μπορεί να διαιρέσει.

Έψαχναν, λοιπόν, διακαώς εκείνον με ένα νου ικανό να χωθεί ανάμεσα σε κάθε φύλλο. Να πιει το μυστικό τους με μιας. Ούτε καν την αρίθμηση στις σελίδες δεν θα έβλεπε ο τυφλός νους αυτός. Τόσo ωραία μάτια πρέπει να είχε.

Advertisment

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Θυμάμαι πράγματα που δεν έζησα... Θυμάμαι και πράγματα που έζησα, αν είναι αλήθεια...
Αν δεν το πεις εσύ, θα το πει το σώμα σου
Κάποιες φορές δεν μπορείς να πιστέψεις αυτό που βλέπεις, πρέπει να πιστέψεις αυτό που αισθάνεσαι
Υπάρχει το «για πάντα»... κι είναι ωραίο να το λες

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση