, ,

Διασκεδαστικοί τρόποι για να φτιάχνει το παιδί σας πανέμορφες ζωγραφιές

Πώς να μάθετε στο παιδί σας να ζωγραφίζει τέλεια μέσα από μερικά απλά και έξυπνα κόλπα!

Μαρκαδόροι, ξυλομπογιές ή ακόμα και ένα απλό μολύβι αρκούν για να κάνουν ένα παιδί ευτυχισμένο και να το απασχολήσουν αμέτρητες ώρες ζωγραφίζοντας. Αντί, όμως, να το αφήνετε μόνο του να γεμίζει τα μπλοκ ζωγραφικής με δεντράκια, ουράνια τόξα, γλάρους και συννεφάκια, μπορείτε να περάσετε χρόνο μαζί διασκεδάζοντας και φτιάχνοντας απίστευτες ζωγραφιές με… αριθμούς και κάποια έξυπνα κόλπα! Ευκαιρία να ξεδιπλώσετε το καλλιτεχνικό του ταλέντο και να το εντυπωσιάσετε με τα τρικ που θα του δείξετε.

1. Ο αριθμός 29 γίνεται πάπια!

Advertisment

Το παιδί σχηματίζει τον αριθμό 29 και στη συνέχεια προσθέτει τις λεπτομέρειες που κάνουν τη διαφορά. Στο τέλος, ενώνει κάποια σημεία μεταξύ τους, ζωγραφίζει το πρόσωπο και χρωματίζει την πάπια!

2. Ήταν 1 μικρό καράβι…

Advertisment

Με τη βοήθεια του αριθμού ένα, το παιδί μπορεί να φτιάξει ένα καραβάκι πανεύκολα. Ακολουθήστε βήμα- βήμα τις οδηγίες και σε χρόνο μηδέν το καραβάκι σας είναι έτοιμο.

3. Αχ κουνελάκι, κουνελάκι ξύλο που θα το φας!

Ο αριθμός τρία αρκεί για να ζωγραφίσετε το πιο χνουδωτό και γλυκό κουνελάκι που έχετε δει. Σχηματίζετε ένα μισό έψιλον, προσθέτετε την ουρά και όλα τα υπόλοιπα είναι πανεύκολα!

4. Ο πιο χαρούμενος χιονάνθρωπος

Ένας μεγάλος κύκλος για το σώμα, ένα μακρόστενο σχήμα για λαιμό και ένας μικρότερος κύκλος για το πρόσωπο μπορούν να συνθέσουν έναν χιονάνθρωπο!

Ή ένα χριστουγεννιάτικο δέντρο…

Λόγω των ημερών, εξάλλου, δεν μπορείτε να παραλείψετε τις εορταστικές ζωγραφιές.

5. Ο αριθμός 22 για μία χαμογελαστή φάλαινα

Μετά το είκοσι δύο, μένουν μόνο τα πτερύγια, το πρόσωπο και η θάλασσα. Έχετε δει κάτι πιο απλό; Σίγουρα το παιδί θα καταπλήξει τη δασκάλα καλλιτεχνικών στο σχολείο!

6. Ένα φιλικό ψαράκι

Ένα τετράγωνο που στηρίζεται στη μια του άκρη, το πρόσωπο, τα πτερύγια και πολύ χρώμα χρειάζονται για να φτιάξετε τον δικό σας «Νέμο». Ζωγραφίζοντας πολλά ψαράκια με διαφορετικά χρώματα, το παιδί μπορεί να κάνει κολάζ με ένα σωστό ενυδρείο!

7. Για μικρούς πειρατές

Οι πειρατές είναι από τους αγαπημένους «κακούς» ήρωες των αγοριών. Ακολουθώντας πέντε απλά βήματα μπορείτε να τους κάνετε να σας… τρομάξουν!

8. 4 για την αγελάδα

Με ένα μεγάλο τέσσερα, ένα μακρόστενο και «γεμάτο» σώμα και ένα γλυκό πρόσωπο, το παιδί θα φτιάξει την πιο γλυκιά αγελαδίτσα!

9. Ο αριθμός 63 για τη… σοφή κουκουβάγια

Με βάση το 63 και κάποιες ακόμα μικρές προσθήκες στο σχέδιο, η κουκουβάγια είναι έτοιμη να σας μεταδώσει τη σοφία της!

10. Ένα 2 για τον περήφανο κύκνο

Όσο δύσκολο και αν φαίνεται να φτιάξουμε έναν κύκνο, τόσο εύκολο είναι στην πραγματικότητα. Αρχίζοντας με ένα μεγάλο, καλλιγραφικό δύο και λίγες ακόμη λεπτομέρειες, το αποτέλεσμα είναι εντυπωσιακό! Όπως αποδεικνύεται, η ζωγραφική δεν θέλει κόπο, αλλά τρόπο. Μ’ αυτά τα πολύ απλά και έξυπνα τρικ, μπορεί να κάνετε το παιδί να αγαπήσει την ζωγραφική, να φτιάξει ξεχωριστές δημιουργίες και να ξετυλίξει το καλλιτεχνικό του ταλέντο!

Της Μαρίας Κωνσταντοπούλου – www.mama365.gr

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Μαθητές από τη Θεσσαλονίκη δημιούργησαν επιτραπέζιο παιχνίδι για άτομα με προβλήματα όρασης!
7 μαθήματα που μας διδάσκουν οι γάτες για την αγάπη
Taste Atlas | 4 ελληνικά ποτά στα 79 καλύτερα του κόσμου!

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση