,

Εστιασμός στο Φως

Σημασία δεν έχει το τι μας κάνουν οι άλλοι αλλά τι κάνουμε εμείς και πώς επικεντρώνουμε τη σκέψη μας προς το φως.

Γράφει ο Δημήτρης Μούχας

Παρατηρώ, ότι η ασθένεια της Ανθρωπότητας, δεν είναι αυτοί που μας κυβερνούν και μας κάνουν τα διάφορα αλλά η μη έλλογη σκέψη. Οι άνθρωποι και ο Έλληνας ξέχασαν να σκέφτονται και αυτό συμβαίνει διότι σε όλα τα πράγματα, όπως στις θρησκείες και γενικά στα θέματα ΗΘΙΚΗΣ, έχουν σπείρει διάφορες αλλοιωμένες ιδέες, για να σκορπίσουν επίτηδες το Χάος μέσα μας και να μας απομακρύνουν από την ΟΥΣΙΑ.

Advertisment

Αυτό το παρατηρώ πολύ έντονα ας πούμε στα ερωτικά θέματα και στην Θρησκεία. Έχουν βάλλει διάφορες ανυπόστατες ή μισοαληθινές ιδέες (πεποιθήσεις) τις οποίες ενστερνιστήκαμε χωρίς να τις εξετάσουμε ιδιαίτερα με αποτέλεσμα να διαχυθούν και στο Συλλογικό Ασυνείδητο (τότε μετατρέπονται οι πεποιθήσεις σε Σκεπτομορφές…).

Από τη μεριά τους οι άνθρωποι, έχουν αντιληφθεί σήμερα όλα αυτά και πολλοί πέφτουν στην Παγίδα του ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΣΜΟΥ, απορρίπτοντας τα Σύνολα επειδή εμπεριέχουν κάποια σκάρτα σημεία. Το να απορρίψεις βέβαια κάτι σε όλο του το φάσμα, είναι εύκολο. Το δύσκολο, είναι να κάτσεις να το εξετάσεις ώστε να το ανασυστάσεις, αφαιρώντας τα ανυπόστατα μέρη και ενώνοντας τελικά, τα θετικά όμοια πεδία. Αυτά δηλαδή, τα οποία καταλήγουν σε μια άκρη. Σε έναν Ορθό Συλλογισμό.

Αυτός είναι δηλαδή εδώ ο Σκοπός μας. Να ανακτήσουμε τα ΑΡΧΕΤΥΠΑ των εννοιών και γενικά να εξομοιώσουμε την Διάνοιά μας -γιατι αυτή η διαδικασία, επιτυγχάνεται, μόνο με τον διάλογο μετά της Διανοίας μας, με την Συλλογική Διάνοια. Κατ’ αυτή την τακτική, δεν ωφελεί σε τίποτα, να επικεντρώνουμε την Σκέψη μας, στο ”Τι μας κάνουν” και ”πώς μας ελέγχουν”, αλλά στο πως θα εργαστούμε ώστε να εξομοιώσουμε τις Διάνοιές στο επίπεδο του Ιδεατού ή Αγαθού.

Advertisment


Άγιος Παίσιος ο Αγιορείτης:

‘Ο νους για να καθαρίση, πρέπει εν είναι συνέχεια στον Θεό, να ενωθεί με τον θεό.Για να ενωθεί με τον Θεό, χρειάζεται προσοχή, παρακολούθηση του εαυτού μας, προσευχή αδιάλειπτη.Όταν ενωθή ο νους με τον Θεό, τότε ο άνθρωπος δεν σκέφτεται τίποτε άλλο εκτός από τον Θεό και είναι κααθαρός ο νους, γιατι δεν μπαίνουν παράσιτα μέσα.Έτσι ο άνθρωπος περνά από το κατ’ << εικόνα >>,<< στο κατθ’ ομοίωσιν>>.Γιατί αλλιώς είναι << κατ’ εικόνα >> μόνον.Ο νους καλός είναι, αλλά όταν τόν νου τον έχουμε σε άλλη συχνότητα…

Ο ορισμός της λέξης ” άνθρωπος ” κατά τον Σωκράτη

”ΕΡΜΟΓΕΝΗΣ: Τι εννοείς ;

ΣΩΚΡΑΤΗΣ: Ιδού τι εννοώ: Το όνομα «άνθρωπος» σημαίνει ότι τα μεν άλλα ζώα τίποτε από όσα βλέπουν δεν μελετούν, δεν συλλογίζονται και δεν αναθρούν … τίποτε ήτοι δεν παρατηρούν με προσοχή… ο δε άνθρωπος άπαξ και δεί κάτι – άπαξ δηλαδή και«όπωπε» κάτι – και αναθρεί και συλλογίζεται ό,τι όπωπε. Από τα ανωτέρω προκύπτει ότι ο άνθρωπος σωστά ονομάστηκε «άνθρωπος», διότι είναι το μοναδικό ζώον, το οποίον «αναθρεί ά όπωπε», παρατηρεί δηλαδή με μεγάλη προσοχή ό,τι έχει δεί….].”

 

Latest posts by Δημήτρης Μούχας (see all)

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Θυμάμαι πράγματα που δεν έζησα... Θυμάμαι και πράγματα που έζησα, αν είναι αλήθεια...
Αν δεν το πεις εσύ, θα το πει το σώμα σου
Κάποιες φορές δεν μπορείς να πιστέψεις αυτό που βλέπεις, πρέπει να πιστέψεις αυτό που αισθάνεσαι
Υπάρχει το «για πάντα»... κι είναι ωραίο να το λες

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση