, ,

Πούλησε τα υπάρχοντά της για να σώσει τα παιδιά της Νιγηρίας που κατηγορούνται για μαγεία

Αφιέρωσε τη ζωή της στη διάσωση των παιδιών της Νιγηρίας που κακοποιούνται ή και βασανίζονται επειδή εξασκούν... μαγεία.

Η Άντζα Ρίνγκρεν Λόβεν πέρασε τρία χρόνια στη Νιγηρία σώζοντας από την κακοποίηση και την παραμέληση, παιδιά που κατηγορούνται ότι εξασκούν τη μαγεία. Πλέον συνεχίζει τον αγώνα της ενάντια στην κυβέρνηση της Νιγηρίας.

Η μαγεία θεωρείται κάτι πολύ περισσότερο από απλή δεισιδαιμονία στη Νιγηρία. Καθημερινά γίνονται γνωστές όλο και περισσότερες περιπτώσεις παιδιών που κακοποιούνται, εγκαταλείπονται ή και βασανίζονται ακόμη, επειδή κατηγορούνται ότι εξασκούν τη μαγεία.

Advertisment

Όταν η Άντζα έμαθε αυτό που συμβαίνει, πούλησε όλα τα υπάρχοντα της και μετακόμισε στην Αφρικανική χώρα. Εκεί, αφιέρωσε τα τελευταία τρία χρόνια της ζωής της στη διάσωση χιλιάδων παιδιών που αφήνονται στη τύχη τους να πεθάνουν από την πείνα και τις αρρώστιες. Η συγκινητική πράξη της Άντζα έγινε γνωστή μετά τη δημοσιοποίηση αυτής της φωτογραφίας.

νιγηρια

Στη φωτογραφία η Άντζα προσφέρει λίγο νερό σε ένα αδυνατισμένο μικρό αγόρι το οποίο εγκαταλείφθηκε από την οικογένειά του. Η φωτογραφία έγινε πολύ δημοφιλής στα κοινωνικά δίκτυα και η γενναία γυναίκα έλαβε επιτέλους την προσοχή που της αξίζει. Η Άντζα διέσωσε το μικρό αγόρι και το μετέφερε στο African Children’s Aid Education and Devlopment Foundation, ένα ίδρυμα που η ίδια ίδρυσε με σκοπό να σώσει όσα περισσότερα παιδιά μπορεί, από την πείνα και την κακοποίηση.

Advertisment

Το αγόρι, που η Άντζα του έδωσε το όνομα Hope (ελπίδα), έχει ανακάμψει πλέον πλήρως. Η Άντζα το έχει υιοθετήσει και το φροντίζει σαν δικό της παιδί. Η Άντζα ελπίζει επίσης να εκπαιδεύσει τη νέα γενιά και να βάλει τις βάσεις για να δοθεί επιτέλους ένα τέλος στις καταστροφικές προλήψεις των ανθρώπων της Νιγηρίας. Αλλά η δυνατή γυναίκα δεν σχεδιάζει να σταματήσει σύντομα τον αγώνα της στη Νιγηρία. Σειρά έχει η κυβέρνηση της χώρας… Η Άντζα σκοπεύει να δώσει τη μάχη της για να τερματιστεί η διαφθορά της κυβέρνησης αλλά και να βελτιωθεί το εκπαιδευτικό σύστημα.

νιγηρια

Αυτές τις μέρες η Άντζα δημιουργεί ένα ντοκιμαντέρ που θα γνωστοποιήσει στον κόσμο όσα συμβαίνουν στην Αφρικανική αυτή χώρα. Ελπίζει ότι μπορεί με αυτό τον τρόπο να ευαισθητοποιήσει περισσότερους ανθρώπους…

«Μεγάλωσα με μια μαμά που όλη της τη ζωή εργάζονταν σε έναν οίκο ευγηρίας. Πάντα μου έλεγε ότι πρέπει να βοηθάμε ο ένας τον άλλο, να είμαστε χρήσιμοι σε αυτή τη ζωή και συμπονετικοί» εξήγησε η Άντζα. «Ο σκοπός μου σήμερα είναι μόνο τα παιδιά. Όταν όλα μου φαίνονται αδύνατα, κοιτάζω τα παιδιά μου και βρίσκω δύναμη να συνεχίσω».

νιγηρια

Περιγράφοντας τη δουλειά της λέει: «Δεν ξέρω πώς να την περιγράψω με λόγια. Πάντως είναι αυτή που κάνει τη ζωή μου τόσο όμορφη».

www.dinfo.gr

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

«Πωλητής για μία ώρα»: Οι καλλιτέχνες που στήριξαν το περιοδικό Σχεδία
Ζευγάρι νομάδων μελισσοκόμων ταξιδεύουν τα μελίσσια τους στα σχολεία της βόρειας Ελλάδας
«Απλώς κάντε το»: Η συμβουλή ενός 94χρονου με φυσική κατάσταση εφήβου
Μαθητής λυκείου από την Αλεξανδρούπολη πήρε πλήρη υποτροφία στο Πανεπιστήμιο της Πενσυλβάνια!

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση