,

Ιερή Επικοινωνία – Ακεραιότητα, Αλήθεια και Σοφία στη γλώσσα μας

Η φωνή σας είναι ένα δώρο και η γλώσσα ιερή και πολύτιμη. Όταν την χρησιμοποιείτε με βαθειά σοφία θα δημιουργήσετε αποτελέσματα υψηλής δόνησης.

Άρθρο της Elizabeth Ann Morris

Μπορείτε να φανταστείτε έναν κόσμου όπου οι λέξεις σπανίζουν – για την ακρίβεια είναι ελάχιστες και μπορούμε μόνο να τις χρησιμοποιήσουμε με ακεραιότητα, αλήθεια και σοφία. Πώς νομίζετε πως θα ήταν ένας τέτοιος κόσμος; Φανταστείτε τον για λίγο… οραματιστείτε τον… νιώστε τον… πώς θα έμοιαζε η πραγματικότητά σας μέσα σ έναν τέτοιον κόσμο;

Advertisment

Πιστεύω πως το όραμα που οι περισσότεροι από εμάς θα δημιουργούσαμε θα ήταν ισχυρό, εμπνευστικό και θα έφερνε ειρήνη και αρμονία στον κόσμο. Όποτε ζήτησα σε εργαστήριο να το κάνουν αυτό οι συμμετέχοντες, η δόνηση της ενέργειας ήταν εκπληκτική! Ακόμα εκπληκτικότερο είναι πως είναι εύκολο να το κάνουμε και άμεσα αποτελεσματικό. Η ιερή γλώσσα που πηγάζει από την καρδιά δημιουργεί ιερή γεωμετρία – αυτήν τη δόνηση ή μορφή που μπορεί μόνο να θεραπεύσει ή να εμπνεύσει.

Όπως πάντα, σύμφωνα με τους συμπαντικούς νόμους, τα όμοια έλκονται άρα κάτι τέτοιο μόνο θετικά αποτελέσματα μπορεί να δημιουργήσει. Είμαι σίγουρη πως πολλοί από εσάς σκέφτεστε, μα πώς μπορώ να το κάνω αυτό όταν πρέπει να επικρίνω ή να τιμωρήσω κάποιον άλλον στο ρόλο μου ως γονέας ή εργοδότης; Ορισμένες φορές αυτό που χρειάζεται να ακούσει ο άλλος δεν είναι ευχάριστο ή αρεστό. Πώς μπορεί αυτό να γίνει με ιερό τρόπο; Μπορεί άραγε;

Πριν σας πω τη δική μου άποψη επί του θέματος, η δική σας ποια είναι; Πιστεύετε πως κάτι τέτοιο είναι εφικτό ή ακόμα και επιθυμητό; Μήπως αυτό θα σημαίνει πως παραείμαστε καλοί και ο αποδέκτης του μηνύματος δε θα δώσει την πρέπουσα σημασία σε αυτό που θα του πούμε; Δε νομίζω πως θα ξαφνιαστείτε εάν σας πω πως μπορεί να γίνει και πως τα αποτελέσματα θα φέρουν τα καλύτερα και υψηλότερα μαθήματα για όλους.

Advertisment

Ιδού ένας τρόπος που μπορεί να σας βοηθήσει να δημιουργήσετε ιερή επικοινωνία.

• Καταρχήν ρωτείστε τον εαυτό σας ποιος είναι ο στόχος, η εστίαση και η πρόθεσή σας. Είναι να βρείτε ποιος έχει κάνει λάθος και να τον κατηγορήσετε – θυμηθείτε ότι σπέρνετε, θερίζετε άρα η κατηγορία θα φέρει κατηγορία. Η εστίαση, ο στόχος σας πρέπει πάντα να είναι σε αυτό που θέλετε να δημιουργήσετε. Άρα και τα λόγια σας, τα σχόλιά σας πρέπει να έχουν στόχο να δημιουργήσουν αυτό που πρέπει να συμβεί για το ανώτερο δυνατό αποτέλεσμα.

• Πάρτε λίγο χρόνο να έρθετε στο κέντρο σας και οραματιστείτε τον εαυτό σας μέσα σε μια χρυσή φυσαλίδα φωτός.

• Μπείτε στο κέντρο της καρδιάς σας και νοιώστε αγνό λευκό φως να ρέει από την καρδιά σας σε κάθε κύτταρο του κορμιού σας.

• Πάρτε χαρτί και μολύβι και γράψτε μερικές ιερές λέξεις που εκφράζουν αυτό που θέλετε να πείτε. Μην σας νοιάζει να δημιουργήσετε ολοκληρωμένες φράσεις σε αυτήν τη φάση… εστιάστε στη δόνηση των λέξεων…

• Στη συνέχεια ζωγραφίστε ένα αστέρι, έναν κύκλο, ένα τετράγωνο, ένα διαμάντι ή όποιο άλλο σχήμα σας έρχεται και το νοιώθετε σωστό. Τοποθετήστε τώρα μέσα στο σχήμα που φτιάξατε, τις λέξεις σας… νιώστε τη δόνηση αυτήν στην καρδιά σας και οραματιστείτε πως οι λέξεις μετατρέπονται σε καθάριο, αγνό λευκό καθώς αφομοιώνονται από την καρδιά σας.

• Εάν θέλετε μπορεί επίσης να σιγομουρμουρίσετε έναν σκοπό ή το ohm για μερικά λεπτά…

• Αρχίστε να νιώθετε την ενέργεια της πρόθεσής σας και τα λόγια σας να γίνονται αγνά και οραματιστείτε το ανώτερο δυνατό αποτέλεσμα για τη συζήτηση που θέλετε να κάνετε.

Αφού ολοκληρώσετε αυτήν την άσκηση μπορείτε να φτιάξετε σύντομες φράσεις με τις λέξεις που έχετε διαλέξει. Έχετε τώρα ένα καθαρό σχέδιο πάνω στο οποίο μπορείτε να κάνετε τη συζήτηση και να πείτε αυτό που θέλετε.

Πολλές φορές βρίσκουμε δικαιολογίες για να μην εργαστούμε με αυτόν τον ιερό τρόπο με τη γλώσσα. Λέμε στον εαυτό μας πως ο άλλος συμπεριφέρεται άσχημα και άρα δίκιο έχουμε να θέλουμε να τον βάλουμε στη θέση του ή να του μιλήσουμε επικριτικά ή θυμωμένα. Αυτός όμως ο τρόπος δεν είναι ο τρόπος του αληθινού εαυτού μας. Ο θυμός, ο εκνευρισμός, οι επικριτικές μας σκέψεις δεν είναι η αλήθεια μας – είναι μόνο μια αντανάκλαση των εσωτερικών μας αρνητικών σκέψεων και πεποιθήσεων. Μπορούμε αυτές να τις απευθύνουμε προς τους άλλους; Πώς μπορούμε να δημιουργήσουμε αρμονία κατηγορώντας τους άλλους;

Αναλάβετε σήμερα τη δέσμευση να επικοινωνείτε μόνο με ιερό τρόπο και μόνο να λέτε αυτό που είναι απαραίτητο. Αντ’ αυτού δοκιμάστε να εξασκηθείτε στη θετική τηλεπάθεια. Κάθε μέρα, φέρτε στο νου σας κάποιο που αγαπάτε ή θαυμάζετε και στείλτε του ένα τηλεπαθητικό μήνυμα λέγοντάς του πόσο εκπληκτικός και εμπνευστικός είναι.

Ένα άλλο δυνατό εργαλείο είναι να αρχίσετε να δημιουργείτε ένα νέο λεξικό για τον εαυτό σας που θα περιλαμβάνει μόνο λέξεις υψηλής δόνησης. Ποιες λέξεις θα περιελάμβανε το δικό σας λεξικό; Και ακόμα πιο σημαντικό, πόσες τέτοιες λέξεις μπορείτε να βρείτε; Ζήτησα από τους μαθητές μου να φτιάξουν έναν κατάλογο τουλάχιστον 50 ιερών λέξεων ο καθένας για το δικό του λεξικό.

Άλλη μια θαυμάσια άσκηση είναι η εξής: Κοιτάξτε το δικό σας κατάλογο 50 λέξεων – πείτε φωναχτά κάθε μία από τις λέξεις αυτές και νιώστε ποιο χρώμα έχει η κάθε λέξη και ποιο σχήμα (γεωμετρικό) δημιουργεί.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ – δεν υπάρχουν σωστά ή λάθος χρώματα γιατί ο κάθε ένας από εμάς δημιουργεί τη δική του ιερή δόνηση με τον ήχο της φωνής του και τον τρόπο που μιλά. Αρχίστε να κατανοείτε τη δική σας φωνή και τη αληθινή της δύναμη. Αναλάβετε τη δέσμευση να χρησιμοποιείτε πάντα τη φωνή σας για το ανώτερο καλό.

Οραματιστείτε ένα νέο λεξικό της πέμπτης διάστασης στα ράφια κάθε βιβλιοπωλείου. Πόσο μεγάλη έμπνευση ήταν εάν ξέραμε πως τα παιδιά που πηγαίνουν στο σχολείο μπορούν να μάθουν μόνο μέσα από μια υψηλή δονητική επικοινωνία; Φανταστείτε πόσο μεγάλη διαφορά κάτι τέτοιο θα έκανε για την εξέλιξη του Πλανήτη.

Μπορεί να παρατηρήσετε πως ένας τέτοιος τρόπος επικοινωνίας μειώνει τις λεκτικές συνδιαλλαγές σας με τους άλλους. Ποια επίπτωση θα είχε κάτι τέτοιο; Θα βελτίωνε την πνευματική, νοητική και συναισθηματική σας υγεία και θα σας έδινε περισσότερο χρόνο με τον εαυτό σας.

Με άλλα λόγια, θα κάνατε μια μορφή ‘λεκτικής αποτοξίνωσης‘ κι αν πιάσετε τον εαυτό σας να αναπολεί το δράμα, τις κρίσεις, την επίκριση και ένα καλό ξέσπασμα παραπόνου, μην ανησυχείτε! Όπως σε κάθε καλή αποτοξίνωση θα περάσει σε λίγες μέρες. Τα καλά νέα είναι πως δε θα πάθετε πονοκέφαλο από την στέρηση!

Και κάτι τελευταίο – όπως είναι λογικό, οι εφημερίδες, η τηλεόραση και τα περιοδικά θα συνεχίζουν να εστιάζουν στο αρνητικό δράμα – έχετε λοιπόν δύο επιλογές:

  1. Πάρτε την απόφαση να μην τα διαβάζετε και να συνδέεστε μόνο με κανάλια τηλεόρασης ή δημοσιεύσεις υψηλής δόνησης και έμπνευσης.
  2. Εάν εναλλακτικά επιλέξετε να συνεχίσετε να διαβάζετε ή να ακούτε αυτές τις δημοσιεύσεις ή εκπομπές, πάρτε τον χρόνο να μεταμορφώνετε τη γλώσσα που αυτές χρησιμοποιούν. Με άλα λόγια, αναδιατυπώστε το μήνυμα και κάντε το ισχυρό ή γεμάτο έμπνευση ή ακόμα και καταλύτη για αλλαγή. (πρόκειται για μια διασκεδαστική και προκλητική άσκηση!)

Η φωνή σας είναι ένα ιερό δώρο και η γλώσσα είναι ιερή και πολύτιμη. Όταν την χρησιμοποιείτε με βαθειά σοφία θα δημιουργήσετε αποτελέσματα υψηλής δόνησης. Νοιώστε τις φωνητικές σας χορδές ως ένα ιερό όργανο και αναλάβετε σήμερα τη δέσμευση να χρησιμοποιείτε πάντα το όργανο αυτό με βαθύ σεβασμό και αγάπη. Γίνετε σήμερα ένας άνθρωπος που επικοινωνεί με ιερότητα – ας αλλάξουμε έτσι τον κόσμο. Σήμερα.

Με βαθειά ευγνωμοσύνη και ευλογίες,

Namaste

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

5 ερωτήσεις-οδηγοί για να δεις εάν αποδέχεσαι και αγαπάς ουσιαστικά τον εαυτό σου
Φτάσε στον πυρήνα της ύπαρξής σου και μεταμόρφωσε τη ζωή σου
Mικρά τραύματα: Πώς οι μικρές πληγές καθορίζουν τη ζωή σας

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση