, ,

Ο κάθε άνθρωπος μιλάει τη δική του Αλήθεια

Επιτρέπω στον εαυτό μου, και στους άλλους, την ελευθερία αυτοδιάθεσης, την ελευθερία του να εκφράζεται ο καθένας όπως νιώθει.

Του Γιώργου Βασιλορεΐζη

Κάθε άνθρωπος, ανάλογα με τη συνειδητότητα του, εκφράζει και μια αλήθεια. Αυτή είναι η Αλήθεια του. H οποία μπορεί να πλάθεται, όπως το ζυμάρι και να αποκαλύπτεται όπως ξεφλουδίζεις ένα κρεμμύδι. Πηγαίνεις όλο και πιο βαθειά. Όταν λοιπόν καταθέτουμε και προσφέρουμε απλόχερα την Αλήθεια μας σε ένα άτομο, αλλά δεν μπορεί να την κατανοήσει, παίρνουμε προς στιγμήν μια ψυχρολουσία.

Advertisment

Και ξέρεις ε; Ο άνθρωπος, σε ό,τι δεν καταλαβαίνει, αντιδρά με επιφυλακτικότητα, στην καλύτερη των περιπτώσεων. Οχυρώνεται. Βέβαια, δεν φταίει η Αλήθεια μας. Είναι αυτή που είναι. Μα ούτε φταίει ο απέναντι άνθρωπος που δεν την καταλαβαίνει. Απλά μιλάμε διαφορετικές γλώσσες, και είναι σαν να προσπαθεί ένας γάλλος να εξηγήσει κάτι σε έναν ρώσο. Στα γαλλικά.

Επιτρέπω λοιπόν στον εαυτό μου, και στους άλλους, την ελευθερία αυτοδιάθεσης, την ελευθερία του να εκφράζεται ο καθένας όπως νιώθει. Χρησιμοποιώ όμως και την διάκρισή μου, για τους ανθρώπους που θα κάνω παρέα, που θα αισθάνομαι όμορφα, που θα μοιραζόμαστε τις αλήθειες μας, που θα συντονίζονται οι καρδιές μας στο ίδιο μήκος κύματος, που θα μιλάμε κοινή γλώσσα.

Τώρα που το σκέφτομαι δεν θα χρειάζεται να μιλάμε και πολύ. Απλά θα Υπάρχουμε Μαζί, και όταν το αισθανόμαστε, θα μοιραζόμαστε.

Advertisment

Latest posts by Γιώργος Βασιλορεΐζης (see all)

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Οι άνθρωποί μας φεύγουν, αλλά ζουν παντοτινά μέσα μας
«Το αγέννητο παιδί μου…»
Θυμάμαι πράγματα που δεν έζησα... Θυμάμαι και πράγματα που έζησα, αν είναι αλήθεια...
Αν δεν το πεις εσύ, θα το πει το σώμα σου

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση