Philaction στη Θεσσαλονίκη: Μια πλατφόρμα συναλλαγών και προσφοράς στο κοινωνικό σύνολο

Μια πολύ ενδιαφέρουσα κίνηση μέσα από την οποία μπορεί κανείς να προσφέρει από τις καθημερινές του συναλλαγές.

Μια πρωτότυπη κοινωνική δράση για βοήθεια και αλληλεγγύη στους συνανθρώπους μας, αποτελεί το όραμα και η ιδέα που βρίσκεται πίσω από τη Philaction. Είναι πολύ ευχάριστο να βλέπουμε την κοινωνία να απαντά στη συνεχόμενη καταπίεση και στοχοποίηση που δέχεται τα τελευταία χρόνια, με περισσότερη αγάπη και αλληλεγγύη. Για αυτόν ακριβώς το σκοπό, μας μίλησε ο Θεόφιλος Διονυσόπουλος, Διευθύνων Σύμβουλος της Philaction.

philaction

Advertisment

«Εναλλακτική δράση. Αυτό ακριβώς σκεφτήκαμε και εμείς, έτσι ακριβώς γεννήθηκε η ιδέα της δημιουργίας της επιχείρησής μας. Πιστέψαμε ότι ήρθε η στιγμή να δράσουμε με ένα διαφορετικό και πρωτότυπο τρόπο. Υπάρχει ο τρόπος να καθιερώσουμε την κοινωνική αλληλεγγύη μέσα από τις καθημερινές μας πράξεις.

Δημιουργήσαμε μία ηλεκτρονική πλατφόρμα μέσα στην οποία συμμετέχουν κοινωνικοί φορείς αλλά και επιχειρήσεις. Δίνουμε την δυνατότητα στον πολίτη ερχόμενος σε συναλλαγή με τους συνεργάτες μας να προσφέρει συγχρόνως και στο κοινωνικό σύνολο. Η προσφορά του κοστίζει, δύο λεπτά από τον χρόνο του, τόσο όσο να φωτογραφήσει την απόδειξη και να μας την αποστείλει σε μια φόρμα ειδικά διαμορφωμένη που βρίσκεται στον ιστότοπο μας, επιλέγοντας έναν από τους εννέα φορείς που συμμετέχουν στην προσπάθεια μας.

Ο πολίτης γνωρίζει εκ των προτέρων το ακριβές ποσό που θα δοθεί στον φορέα που επέλεξε και εμείς με την σειρά μας έχουμε στην διάθεσή του και την απόδειξη της κατάθεσης για το συγκεκριμένο ποσό.

Advertisment

Εναλλακτική δράση λοιπόν. Έτσι και η εταιρεία μας είναι ένας καρπός της συγκεκριμένης φιλοσοφίας. Μέσα στις αμέτρητες “selfie” ας βρούμε λίγο χρόνο να στείλουμε μια “happie”, έτσι ονομάσαμε εμείς την συγκεκριμένη διαδικασία φωτογράφησης και αποστολής της απόδειξης συναλλαγής.

Σε μια κοινωνία, η οποία βρίσκεται σε μία κατάσταση αποσύνθεσης των βασικών αρχών μέσα από τις οποίες δομήθηκε, ήρθε η στιγμή της δράσης. Γύρω μας έχει διαμορφωθεί μία τεράστια δεξαμενή αποτελούμενη από θορύβους. Θορύβους από γενικολογίες, θεωρίες ανεφάρμοστες και ατελείωτους σχολιασμούς των πεπραγμένων. Η κοινωνική αυτή δεξαμενή δεν έχει ανάγκη από άλλες θεωρίες αλλά μόνο από έργα. Η κρατική οργάνωση και πολιτική απομακρύνεται κάθε μέρα από τον ανθρώπινο παράγοντα δίνοντας προτεραιότητα σε άλλους στόχους.

Η κοινωνία είμαστε όμως όλοι εμείς, που το έργο που παρακολουθούμε αμέτοχοι είναι της ίδιας μας της ζωής και εφόσον δεν μας ικανοποιεί, είμαστε υποχρεωμένοι να το αλλάξουμε. Δρόμοι υπάρχουν απλά πρέπει να προσπαθήσουμε να τους ανοίξουμε και να τους φωτίσουμε.

Η συνταγή του υπερβάλλοντος καταναλωτισμού δεν απέδωσε μέχρι τώρα. Τα αποτελέσματα φαίνονται καθημερινά. Ήρθε η ώρα να τον εμπλουτίσουμε με το μοναδικό υγιές στοιχείο που έχει απομείνει, τον ανθρωπισμό. Αυτό τον δρόμο χαράζουμε και εμείς καθημερινά και ελπίζουμε να βρούμε και άλλους συνοδοιπόρους και οραματιστές σε αυτήν την προσπάθεια μας».

Μπορείε να βρείτε την PHILACTION στη Θεσσαλονίκη, στην Πάροδο Ανατ. Θράκης, στο τηλέφωνο 2316008384 κα στο  e-mail: philaction.com@gmail.com

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Θερινή ώρα: Πώς καθιερώθηκε και πότε γυρνάμε τα ρολόγια μία ώρα μπροστά
Σχολή Ευελπίδων: Στην έκτη θέση της λίστας με τις 25 καλύτερες στρατιωτικές σχολές στον κόσμο
Δωρεά Οργάνων: Μέσω SMS στο κινητό θα δηλώνουμε αν θέλουμε να γίνουμε δωρητές οργάνων
Παγκόσμια Ημέρα κατά του Σχολικού Εκφοβισμού: Τι πρέπει να κάνω αν το παιδί μου είναι θύτης ή θύμα

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση