, , , , , ,

Άνθρωπος και φύση (Βίντεο)

Η επαφή με τη φύση μας αναζωογονεί και μας δυναμώνει. Δείτε ένα υπέροχο βίντεο supsurf yoga

Του Σταύρου Αθανασόπουλου

Η καθημερινότητα μας μαστίζεται από αρνητικές αλλά και θετικές επιρροές δημιουργώντας ώχρα στην πολύχρωμη θετική μας αύρα. Καταβάλουμε διαρκώς προσπάθειες για να εξασφαλίσουμε σε εμάς και στα αγαπημένα μας πρόσωπα μια αξιοσέβαστη και ηθική ζωή.

Advertisment

Οι αυξημένες απαιτήσεις της καθημερινότητας όμως, απορροφούν το μεγαλύτερο μέρος της ενέργειας μας τόσο στον προσωπικό όσο και στον επαγγελματικό τομέα. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να χάνουμε το πραγματικό μας όραμα, τον πραγματικό μας σκοπό, μετατρέποντας το ρητό «Δουλεύουμε για να ζούμε» σε «Ζούμε για να δουλεύουμε». Αυτή η κατάσταση κάνει επιτακτική την ανάγκη να έρθουμε πιο κοντά στη φύση. Η επαφή με τη φύση, όπως έχει αποδεχτεί σε πολλές επιστημονικές μελέτες μέχρι τώρα, αυξάνει τη ζωτικότητά μας και μας φέρνει πιο κοντά στον αληθινό εσωτερικό μας εαυτό. Μας γεμίζει ψυχοσωματική ενέργεια και δίνει περισσότερο χρώμα στη ζωή μας.

supsurf yoga σαπσερφ γιόγκα άνθρωπος και φύση
supsurf yoga

Η επαφή με τη φύση μπορεί να επιτευχθεί με πολλούς τρόπους, όπως το περπάτημα, το κολύμπι, η γιόγκα, η ποδηλασία, ενώ για τους πιο περιπετειώδεις χαρακτήρες, υπάρχει η αναρρίχηση, η ορειβασία, το σέρφινγκ κ.λ.π. Όλες αυτές οι πρακτικές, μας βοηθούν επιπλέον να απεξαρτηθούμε από την αρνητική πλευρά του ψηφιακού κόσμου που έχει εισβάλλει για τα καλά στη ζωή μας.

Αξίζει να επενδύσετε το χρόνο σας στη φύση, είναι ίσως η καλύτερη επένδυση που μπορείτε να κάνετε.

Advertisment

Ως δάσκαλος και δημιουργός της εναλλακτικής άσκησης supsurf yoga στην Ελλάδα, έχω παρατηρήσει αυτές τις μεγάλες αλλαγές, πρωτίστως σε εμένα και έπειτα σε όλους τους μαθητές μου. Η επαφή με το κρυστάλλινο νερό και τον ήλιο, ο σωστός συγχρονισμός των ασκήσεων επιφέρει μια εκ βαθέων πνευματική και σωματική ανανέωση η οποία μας γεμίζει ενέργεια, μας γυμνάζει, μας ανυψώνει και μας φέρνει πιο κοντά στο συνειδητό μας εαυτό.

Video surf sup:

Το παραπάνω βίντεο είναι ένα απόσπασμα από τα μαθήματα supsurf yoga

Latest posts by Σταύρος Αθανασόπουλος (see all)

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Λίπος στο συκώτι: Ποιο είδος άσκησης και πόση ώρα χρειάζεται για να το μειώσετε
Άσκηση: Το δραστικότερο φάρμακο μακροζωίας
Πόσα βήματα την ημέρα χρειάζονται για να χάσει κανείς βάρος;
Πόνος στη μέση: Απαλλαχθείτε με τη νο1 άσκηση που διατείνει τη σπονδυλική στήλη και ανακουφίζει

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση