, , ,

Είστε εσωστρεφείς; Να πως θα γεμίσετε τις μπαταρίες σας

Πώς να ανακτήσετε την ενέργειά σας με τον δικό σας τρόπο.

Άρθρο του φωτογράφου Bryce Evans

Είμαι εσωστρεφής άνθρωπος και μου αρέσει να αφιερώνω χρόνος μόνο στον εαυτό μου. Μερικές φορές είναι δύσκολο να επικοινωνήσω με τους άλλους ή να τους ανοιχτώ. Αφού περάσω χρόνο με άλλους ανθρώπους, χρειάζομαι κάποιο διάστημα ώστε να επεξεργαστώ τα πάντα και να ξαναγεμίσω ενέργεια. Αυτό είναι ένα ζωτικής σημασίας χαρακτηριστικό του εαυτού μου που ανακάλυψα πραγματικά μόλις τα τελευταία 2 χρόνια και που ακόμα προσπαθώ να εφαρμόσω όταν είναι απαραίτητο. Έχω κάνει προσπάθειες να μάθω τον τρόπο να ανακτώ την ενέργειά μου.

Advertisment

Ενημερώστε τους πιο κοντινούς σας ανθρώπους

Θα σας βοηθήσει παρά πολύ το να ενημερώσετε τους ανθρώπους με τους οποίους συναναστρέφεστε περισσότερο ώστε να γνωρίζουν ότι χρειάζεστε χρόνο για να ξαναγεμίσετε τις μπαταρίες σας. Έτσι θα αποφύγετε τις παρεξηγήσεις και θα βεβαιωθείτε ότι δεν αισθάνονται άσχημα αν πρέπει να φύγετε για να αφιερώσετε χρόνο στον εαυτό σας. Οι φίλοι και η οικογένειά σας μπορούν επίσης να σας βοηθήσουν να το καταλάβετε όταν θα χρειαστεί να μείνετε μόνοι για κάποιο χρονικό διάστημα.

Πώς θα συνειδητοποιήσετε ότι έχετε ανάγκη να μείνετε μόνοι και πότε να επανέλθετε

Advertisment

Θα υπάρξουν στιγμές που ίσως είναι δύσκολο να καταλάβετε γιατί είστε κουρασμένοι. Ο καθένας μας είναι διαφορετικός, αλλά αν προσπαθήσετε να βρείτε σε διάφορες καταστάσεις τις συνηθισμένες αιτίες που σας έχουν κουράσει θα αρχίσετε να συνειδητοποιείτε τι σας επηρεάζει περισσότερο και πότε θα είστε έτοιμοι να επανέλθετε.

Βρείτε χρόνο μέσα στην ημέρα για να επανακτήσετε την ενέργειά σας

Όταν καταστρώνετε σχέδια με τους άλλους, είναι σημαντικό να αφήνετε λίγο χρόνο μέσα στο πρόγραμμά σας με σκοπό να ξαναβρείτε την ενέργειά σας για να μπορέσετε να επιστρέψετε στην εργασία σας, να συναντήσετε κάποιο άλλο άτομο ή να κοιμηθείτε. Αν έχετε ρυθμίσει τον χρόνο σας εκ των προτέρων, έχετε περισσότερες πιθανότητες να τον χρησιμοποιήσετε για να ξανασκεφτείτε τα γεγονότα και να επανακτήσετε την ενέργειά σας. Ο τρόπος που θα εκμεταλλευτείτε αυτό το χρονικό διάστημα εξαρτάται από σας, αφού κάθε άτομο διαθέτει ξεχωριστές μεθόδους.

Βρείτε τη δική σας μέθοδο

Ο καλύτερος τρόπος για να βρείτε τις μεθόδους που θα σας βοηθήσουν να ανανεωθείτε και να ξαναβρείτε την ενέργειά σας κατά τη διάρκεια του χρονικού διαστήματος που θα είστε μόνοι σας είναι να πειραματιστείτε. Μπορείτε να συμβουλευτείτε τους άλλους, αλλά όλοι διαθέτουμε έναν μοναδικό τρόπο και κάτι που είναι αποτελεσματικό για κάποιον δεν είναι απαραιτήτως και για τους άλλους. Ωστόσο, παρακάτω παραθέτω μια λίστα από δραστηριότητες που μπορείτε να δοκιμάσετε:

• Διαλογισμός

• Ελεύθερη γραφή

• Ημερολόγιο

• Περπάτημα (χωρίς αξεσουάρ τεχνολογίας)

• Διατάσεις

• Ζωγραφική

• Ακούστε μουσική

• Τραγούδι

• Παίξτε κάποιο μουσικό όργανο

• Διάβασμα

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

5 ερωτήσεις-οδηγοί για να δεις εάν αποδέχεσαι και αγαπάς ουσιαστικά τον εαυτό σου
Φτάσε στον πυρήνα της ύπαρξής σου και μεταμόρφωσε τη ζωή σου
Mικρά τραύματα: Πώς οι μικρές πληγές καθορίζουν τη ζωή σας

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση