, ,

Γάλα μπανάνας: Οι θρεπτικές του ιδιότητες και τρόπος παρασκευής

Απολαύστε το νοστιμότατο γάλα μπανάνας και επωφεληθείτε από τα πλούσια οφέλη του.

Το γάλα μπανάνας έχει υψηλή περιεκτικότητα σε κάλιο, βιταμίνη Β6 και πηκτίνη, ενώ είναι θρεπτικό και γεμάτο ίνες. Έχει ελαφριά, γλυκιά γεύση και είναι πολύ οικονομικό για να το φτιάξετε.

Οι μπανάνες είναι δυναμωτικά φρούτα και ένα ιδιαίτερα ωφέλιμο σνακ πριν ή μετά τη γυμναστική. Μειώνουν τη μυϊκή κόπωση και καταπολεμούν τις κράμπες ενώ είναι ελαφρές για το στομάχι, πράγμα που σημαίνει ότι είναι κατάλληλες για όσους έχουν πρόβλημα να καταναλώσουν ένα κλασσικό πρωινό. Τελευταία έχουν γίνει πολύ δημοφιλείς και αποτελούν μια φθηνή, προσιτή και θρεπτική τροφή. Παρόλο που το σπιτικό γάλα μπανάνας είναι σχετικά πιο απλό, φθηνό και νόστιμο από αυτό που κυκλοφορεί στο εμπόριο, τα εναλλακτικά γάλατα δεν είναι καθόλου φθηνά.

Advertisment

Για να φτιάξετε το δικό σας γάλα αμυγδάλου, οι ξηροί καρποί πρέπει να μουλιάσουν όλο το βράδυ, ενώ μπορείτε απλώς να ρίξετε λίγες κατεψυγμένες μπανάνες στο μπλέντερ και να φτιάξετε γάλα μπανάνας μέσα σε μόλις 2 λεπτά. Είναι αξιοσημείωτο ότι το γάλα μπανάνας είναι το μόνο φρούτο με βάση το γάλα, που σημαίνει ότι ορισμένοι άνθρωποι μπορεί να το βρίσκουν πιο εύπεπτο από το γάλα των ξηρών καρπών ή των δημητριακών.

Διαβάστε

Φυτικά είδη γάλακτος και τα οφέλη τους

Advertisment

20 λόγοι να φάτε μια μπανάνα αμέσως τώρα

Γάλα μπανάνας (1 μερίδα)

• 1 κατεψυγμένη μπανάνα

• 1 φλιτζάνι νερό

• 1/4 κουταλάκι του γλυκού κανέλα

• 1 πρέζα θαλασσινό αλάτι

Αναμείξτε όλα τα συστατικά στο μπλέντερ και ανακατέψτε μέχρι το μείγμα να γίνει λείο. Βάλτε το σε ένα ποτήρι και απολαύστε το!

(* Προσθέστε μια κουταλιά άγλυκη σκόνη κακάο και μια πρέζα από εκχύλισμα βανίλιας για να φτιάξετε ένα νόστιμο σοκολατένιο γάλα μπανάνας!)

(* Μουλιάστε λίγες νιφάδες βρώμης, προσθέστε τις στο μπλέντερ και στη συνέχεια στραγγίξτε τις για να φτιάξετε σπιτικό γάλα μπανάνας-βρώμης. Είναι σαν να τρώτε μπανανόψωμο μέσα από μια κούπα!)

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

4 «αθώες» τροφές που δεν γνωρίζατε ότι σας παχαίνουν
Οι top 16 πιο υγιεινοί σπόροι ή κόκκοι δημητριακών
Berliner Wine Trophy | Το καλύτερο κρασί στον κόσμο είναι ελληνικό και είναι από τη Σάμο!
Νηστεία: Αποφύγετε 6 παγίδες που παχαίνουν και μειώστε χοληστερόλη και τριγλυκερίδια

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση