,

Κράτησέ τους γερά!

Κράτησε εκείνες τις στιγμές που σου χαμογέλασαν, σου ´δωσαν δύναμη, σου σκούπισαν τα δάκρυα, σου ´δωσαν όνειρο να κρατηθείς.

Γράφει η συγγραφέας Ρίνα Σερέτη

Κράτησε στην ζωή σου τους ανθρώπους που σε κοιτούν στα μάτια. Πρόσφερε κι εσύ το ίδιο βλέμμα. Κράτησέ το εκείνο το βλέμμα που σε ανάστησε όταν ήθελες να τα παρατήσεις, όταν όλα σου φαίνονταν μάταια. Άναψε κι εσύ την σπίθα μες στα μάτια σου που θα κάψει κάθε αμφιβολία, κάθε αδυναμία σε εκείνον που σε κοίταξε κάποτε έτσι.

Advertisment

Κράτησε κι εκείνους που σου δίνουν το χάδι της στοργής, της αφοσίωσης, της δέσμευσης θαρρείς πως είναι οι βιολογικοί γονείς σου. Άγγιξέ τους κι εσύ όπως αισθάνεσαι ένα μωρό όταν αρπάζει το δάκτυλό σου με την χούφτα του και άφησε την αγάπη να κυλήσει σαν νερό.

Κράτησε την αγκαλιά που σε ζεσταίνει όταν η καρδιά σου κρυώνει, όταν χτυπά με πόνο δυνατά και δεν μπορεί να σταματήσει. Δώσε της κι εσύ εκείνον τον παλμό που ζωντανεύει σαν τα σώματα σας κρατηθούν αντικρυστά, εκείνον που ενώνεται με τον ρυθμό του άλλου.

Κράτησε εκείνες τις στιγμές που σου χαμογέλασαν, σου ´δωσαν δύναμη, σου σκούπισαν τα δάκρυα, σου ´δωσαν όνειρο να κρατηθείς. Δημιούργησε κι εσύ εκείνες που θα τολμήσουν να σε οδηγήσουν σε αυτό το όνειρο. Κράτησε, κράτησε γερά σου λέω όλους όσους σε κοιτάζουν, σε αγγίζουν, σε ζεσταίνουν, όσους σου μιλούν το σ´αγαπώ χωρίς κουβέντες, χωρίς λόγια μα σε γεμίζουν αγάπη.

Advertisment

Σε οδηγούν εκεί που τα βουνά τα ανεβαίνεις με θάρρος, τα δάκρυα τα αφήνεις να κυλούν για να ξεπλύνουν κάθε τι βρώμικο, τις δυσκολίες τις ευγνομωνείς γιατί γίνονται ο χάρτης με τα μαθήματά τους ως συντεταγμένες που θα σε ταξιδέψουν σε έναν ορίζοντα γεμάτο φως!

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Ο Σκαντζόχοιρος που ήθελε | Ένα βιβλίο για την ανακάλυψη του εαυτού και την αναμέτρηση με τη μοναξιά
Ανάμεσα σε βαμπίρ: Ποιοι σας κλέβουν την ενέργεια; Αναγνωρίστε τους και νικήστε τους
Να ακούτε δύο φορές περισσότερο απ’ ό,τι μιλάτε
Τι είναι τελικά οι πεποιθήσεις και πως επηρεάζουν τη ζωή μας;

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση