Η ενυδάτωση του οργανισμού είναι ένα θέμα μείζονος σημασίας για την ενίσχυση της υγείας αλλά και για τη διατήρηση της ομορφιάς και της νεανικότητας στην όψη του δέρματος. Η προτεινόμενη ημερήσια ποσότητα νερού που χρειάζεται ο οργανισμός, σύμφωνα με τους επιστήμονες, είναι 1,5 με 3 λίτρα αναλόγως τη μάζα σώματος του καθενός και τις καύσεις που πραγματοποιεί καθημερινά.

Όλοι γνωρίζουμε πως πρέπει να πίνουμε αρκετό νερό μέσα στη μέρα, τελευταία όμως οι ειδικοί προτείνουν να το «τρώμε». Σύμφωνα με έρευνες, το νερό που προσλαμβάνει ο οργανισμός από τα τρόφιμα, κυρίως από φρούτα και λαχανικά, είναι πιο ωφέλιμο αφού η παρουσία μορίων που περιέχονται στα τρόφιμα, το βοηθούν να απορροφηθεί σε μεγαλύτερο βαθμό από τα κύτταρα του σώματος, αξιοποιώντας στο έπακρο τα οφέλη του, σε σχέση με το πόσιμο νερό που αποβάλλεται πιο γρήγορα από τον οργανισμό.

Διαβάστε για το νερό στα τρόφιμα και τις αντιγηραντικές του ιδιότητες

Φυσικά, το πόσιμο νερό, είναι πολύ σημαντικό στη διάρκεια της μέρας, αλλά αν θέλουμε να πετύχουμε τη μεγαλύτερη και πιο ισορροπημένη απορρόφησή του, θα πρέπει να καταναλώνουμε επαρκείς ποσότητες φρούτων και λαχανικών που, συν τοις άλλοις, προσφέρουν και άλλα απαραίτητα στοιχεία όπως βιταμίνες, μέταλλα και πρωτεΐνες, και δεν περιέχουν μεγάλο αριθμό θερμίδων βοηθώντας εκείνους που γυμνάζονται καθημερινά ή ακολουθούν κάποιο πρόγραμμα διατροφής.

Λάβετε τα άρθρα που σας ενδιαφέρουν στο e-mail σας

Δείτε όλες τις εκδηλώσεις του μήνα

Διαβάστε επίσης
Έχω κάνει ήδη LIKE. Μην μου το ξαναδείξετε