, ,

Σ. Αθανασόπουλος: Όπου υπάρχει αγάπη, υπάρχει ζωή (Βίντεο με χιονοσανίδα στον Παρνασσό)

Όταν υπάρχει αγάπη, υπάρχει και ο τρόπος. Το νέο βίντεο του Σ. Αθανασόπουλου στο χιονοδρομικό κέντρο Παρνασσού

Του Σταύρου Αθανασόπουλου

Όλοι οι ζωντανοί οργανισμοί που συμμετέχουν στην τροφική αλυσίδα έχουν βιολογικές αλλά και συναισθηματικές ανάγκες, που οφείλουν να καλύπτονται ώστε να αναπτυχθούν σωστά.

Advertisment

Η κάλυψη των συναισθηματικών αναγκών μπορεί να επιτευχθεί με απλούς, καθημερινούς τρόπους. Όπως γνωρίζουμε, μέσα από το εσωτερικό των όντων εκπέμπονται ηλεκτρομαγνητικά κύματα τα οποία πυροδοτούνται ακόμα και από ένα απλό βλέμμα συμπαράστασης, μια όμορφη ευγενική πράξη ή ακόμα και μια θετική σκέψη. Για να συμβεί αυτό, τόσο ο πομπός όσο και ο δέκτης πρέπει να βρίσκονται σε ένα συμπαντικό συγχρονισμό.
Και μπορεί αυτή η εξήγηση να ακούγεται περίπλοκη όμως, μπορούμε να την κατανοήσουμε εύκολα, κάνοντας απλούς παραλληλισμούς, για τη σχέση του ανθρώπου με τα φυτά και τα ζώα .

Για παράδειγμα, το πότισμα των λουλουδιών είναι μια πράξη αγάπης. Ακόμα μεγαλύτερη πράξη αγάπης είναι όταν τα φροντίζουμε ή τα τοποθετούμε σε ένα ευάερο και ευήλιο μέρος. Όσοι ασχολούνται με τα φυτά από μεράκι, γνωρίζουν ότι τα φυτά μας ακούνε, μας νιώθουν και μας συντροφεύουν με τον δικό τους μοναδικό τρόπο. Θα μπορούσαμε λοιπόν να πούμε ότι είναι η αγάπη μας για τα φυτά που τα βοηθά να διατηρούνται στη ζωή. Όπου υπάρχει αγάπη, υπάρχει ζωή!
Το ίδιο συμβαίνει και με τα ζώα. Για παράδειγμα, Στις ΗΠΑ, όπως και σε πολλές Ευρωπαϊκές χώρες χρησιμοποιούν τη θεραπευτική δύναμη των αλόγων για να υποστηρίξουν ανθρώπους με διάφορες παθήσεις. Το ίδιο συμβαίνει με τα δελφίνια, τους σκύλους και πολλά άλλα ζώα που θεωρούνται ότι βρίσκονται κοντά στον άνθρωπο. Και εδώ, είναι η αγάπη που επιτρέπει να λάβει χώρα η θεραπεία.

Η δύναμη της αγάπης είναι τέτοια, που μπορεί να «κινήσει ακόμα και βουνά».

Advertisment

Δυστυχώς, οι σύγχρονες κοινωνίες έχουν διαστρεβλώσει την έννοια της αγάπης μεταξύ των ανθρώπων, η οποία αποτελεί μια αγνή και συνάμα συμπαντική εναρμόνιση. Έτσι, η αγάπη κατέληξε να μετατραπεί σε μοναξιά, αυτοταπείνωση, μελαγχολία, κατάθλιψη και πολλά άλλα.
Πρέπει να πετάξουμε από πάνω μας το μανδύα της εξάρτησης, που είναι τόσο βαθιά ριζωμένος μέσα μας και ταυτόχρονα να απομακρύνουμε τους τοξικούς ανθρώπους από κοντά μας.

Ό,τι αγαπάμε ανθίζει και μας δίνει καρπούς… είτε αυτό είναι ένα φυτό είτε ο εαυτός μας είτε ακόμα και η εργασία μας.

Συγκεκριμένα, στον επαγγελματικό τομέα, η ένδειξη της αγάπης μπορεί να φανεί, όταν προσφέρουμε τις υπηρεσίες στο κοινό μας. Θα πρέπει να είμαστε προσαρμοστικοί αλλά και να έχουμε εναλλακτικές λύσεις ώστε να προσπερνιώνται οποιεσδήποτε δυσκολίες. Οφείλουμε πάντα να έχουμε ένα δεύτερο πλάνο για την εξυπηρέτηση του οράματός μας. Κοινώς, η αγορά επιτάσσει την εναλλακτική μας δράση για να μπορούμε να παραμένουμε βιώσιμοι.

Απολαύστε μερικές στιγμές από την Καθαρά Δευτέρα, στο χιονοδρομικό κέντρο Παρνασσού, όπου στην προσπάθειά μας να εκτελέσουμε το πρόγραμμα των μαθημάτων μας (εκμάθηση, σκι και χιονοσανίδα), ο καιρός μας απέκλεισε. Αλλά λόγω της αγάπης μας για αυτό που κάνουμε, βρήκαμε την εναλλακτική λύση. Χρησιμοποιήσαμε το δρόμο για πίστα…

 

Latest posts by Σταύρος Αθανασόπουλος (see all)

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Πόνος στη μέση: Απαλλαχθείτε με τη νο1 άσκηση που διατείνει τη σπονδυλική στήλη και ανακουφίζει
Pilates Reformer: Τι να προσέξετε για να μην τραυματιστείτε
«Καίμε» θερμίδες και λίπος: Οι αλλαγές στο περπάτημα για να τα καταφέρουμε
Από ποια ηλικία μπορεί να ξεκινήσει κανείς pilates;

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση