, ,

Σου υπόσχομαι!

Να υπόσχεσαι με αγάπη γιατί η αγάπη δεν εξαρτάται και δεν τρέφεται από υποσχέσεις. Πρόσφερε την υπόσχεση της αγάπης!

Γράφει η συγγραφέας Ρίνα Σερέτη

«Σου υπόσχομαι»… πόσες φορές το είπες θυμάσαι; Ήθελες να δεις χαμόγελα και αφέθηκες να δίνεις υποσχέσεις που γνώριζες πως δεν θα κρατήσεις. Ήθελες να είσαι αγαπητός, να μην χαλάς χατήρι σε κανέναν. Νόμιζες πως έτσι θα σε θεωρούσαν καλό, θα ήσουν αρεστός και δεν σταμάτησες να υπόσχεσαι.

Advertisment

Θυμάσαι που υποσχέθηκες να με αφήσεις να “πετάξω” κι ας έφευγα μακριά σου; Μα εσύ κρυφά με είχες δέσει να μην απομακρυνθώ από τα μάτια σου. “Υπόσχομαι να φυσήξω στα φτερά σου να πας όσο πιο μακριά αντέχεις να βρεθείς” είπες… Κι εσύ που ήθελες να κάνεις όλα μου τα όνειρα πραγματικότητα και με άφησες να περιμένω το ραβδί σου να με γεμίσει νεράιδες και ξωτικά σε κάθε μου στιγμή, υπόσχομαι είχες πει.

Όσο για εσένα που υποσχέθηκες πως θα είσαι κοντά μου στα δύσκολα… Πού ήσουν να με κρατήσεις, να σκουπίσεις τα δάκρυα μου, να ξεχαστώ μέσα στην αγκαλιά σου; Τελικά αποφάσισα να ανέβω μόνη μου τις ανηφοριές περιμένοντας να φανείς… Δυνάμωσα, εσύ με δυνάμωσες!

Είναι και το “υπόσχομαι” πως θα είμαι για πάντα κοντά σου που με πήγε τόσο πίσω στην ζωή! Το άκουσα από εσένα που έφυγες για τους ουρανούς και δεν ήρθες ούτε για να με αποχαιρετήσεις! Γιατί μου επέτρεψες να πιστεύω πως η ζωή είναι πιο δυνατή κι από τον θάνατο; Υπόσχεσαι τώρα από εκεί ψηλά να μου απαντήσεις; Με άφησες μόνη προσπαθώντας χρόνια να καλύψω την σιωπή σου με δικά μου λόγια και σκέψεις. Γιατί υποσχέθηκες;

Advertisment

Πόσα “υπόσχομαι” έχουμε ακούσει όλοι; Από την μητέρα, τον πατέρα, τον φίλο, την φίλη, τον-την σύντροφο, τον-την σύζυγο, αυτόν που για μας είναι ο άνθρωπός μας! Πόσα “υπόσχομαι” έχουμε πει εμείς; Τα τηρήσαμε;

Η υπόσχεση είναι δέσμευση!
Η υπόσχεση είναι το αποτύπωμά σου στην ψυχή του αποδέκτη της!
Η υπόσχεση είναι η άυλη επιβεβαίωσή της!

Να δίνεις υποσχέσεις που ενεργοποιούν την πίστη της πραγμάτωσης. Αυτήν που δυναμώνει τον άνθρωπο να “δημιουργήσει” ακόμη και χωρίς εσένα την υπόσχεσή σου. Να δίνεις υποσχέσεις που δεν δημιουργούν εξαρτήσεις αλλά φωτίζουν την ψυχή του άλλου και τον οδηγούν στο να τις πραγματοποιήσει μόνος του.

Να σκέφτεσαι προτού υποσχεθείς αν είσαι διατεθειμένος να φτάσεις ως το τέλος κι αν είσαι έτοιμος να μοιραστείς την χαρά της πραγματοποιήσής της.

Να υπόσχεσαι με αγάπη γιατί η αγάπη δεν εξαρτάται και δεν τρέφεται από υποσχέσεις. Πρόσφερε την υπόσχεση της αγάπης!

Η αγάπη είναι η δεύσμευση, είναι το αποτύπωμα, είναι η επιβεβαίωση. Σου το υπόσχομαι!

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Γιατί μένουμε σε βαρετές σχέσεις;
Πώς να καταλάβετε αν ο/η φίλος/η σας είναι κρυφο-drama queen!
Η ειλικρίνεια χτίζει την εμπιστοσύνη και δημιουργεί αυθεντικές σχέσεις
Η φράση που καταστρέφει τις σχέσεις, σύμφωνα με ψυχολόγο του Χάρβαρντ

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση