, , ,

Ταξίδι αγάπης

Δίνοντας αξία στον εαυτό μας, νιώθουμε ασφάλεια και εμπιστοσύνη να γυρέψουμε τη γαλήνη σε ανθρώπους που αξίζουν.

Η αγάπη προς τον εαυτό μας είναι το παν

Της Αγγελικής Μπολουδάκη

Για να αγαπήσουμε τους άλλους βαθιά, χρειάζεται να μάθουμε να αγαπάμε τον εαυτό μας αληθινά και ουσιαστικά. Για να μυηθούμε στην αγάπη και να δεσμευτούμε μαζί της, χρειάζεται να τολμήσουμε να κάνουμε ένα ταξίδι στις εμπειρίες μας, να καταλαγιάσουμε το κύμα των δυσάρεστων συναισθημάτων που μας προκάλεσαν κάποιες από αυτές και να απολαύσουμε τα δώρα που μας άφησαν κάποιες άλλες.

Advertisment

Όσο αποδεχόμαστε κάθε υφάδι θύμησης και συνθέτουμε με αυτό ένα πίνακα, όπου η κάθε εικόνα είναι πολύτιμη, ανακαλύπτουμε πως η αποφασιστικότητά μας να τολμήσουμε να βιώσουμε εμπειρίες μάς έκανε πιο σοφούς και μας προετοίμασε για τον δρόμο της αγάπης.

Σταλάζουμε αξία σε ό,τι κάναμε, κάτι που λειτουργεί σαν ένα θεραπευτικό φίλτρο, που εξυγιαίνει τις ενοχές μας και βοηθά τις πρωτοβουλίες μας να δικαιωθούν. Όταν συνειδητοποιήσουμε πως το καθετί που συνέβηκε συνέβαλε στο να εκτιμήσουμε την αγάπη, τότε επιβεβαιώνουμε τον εαυτό μας για τα ουσιαστικά μαθήματα που πλούτισαν την διαδρομή μας.

Δίνοντας αξία στον εαυτό μας, εκτιμώντας την αποφασιστικότητά μας να κρατήσουμε το απόσταγμα από τις εμπειρίες μας και να μπολιάσουμε με αυτό το ψυχικό μας σύστημα, νιώθουμε ασφάλεια και εμπιστοσύνη να γυρέψουμε τη γαλήνη σε ανθρώπους που η ανταπόκρισή τους δικαιώνει την αποδοχή του έρωτα και της αγάπης.

Advertisment

Εμπιστευόμενοι τα ίχνη των συναισθημάτων μας στον ψυχισμό και στο σώμα μας, κολυμπάμε μυημένοι στην επιθυμία μας και της παραδινόμαστε, προκειμένου να συναντηθούμε με τους ανθρώπους εκείνους, που τα συναισθήματά τους δονούνται στους ίδιους παλμούς με τους παλμούς της δικής μας καρδιάς.

Latest posts by Αγγελική Μπολουδάκη (see all)

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Αν φροντίζεις το νου σου όπως ένας καλός κηπουρός φροντίζει τον κήπο του, τότε θα γίνει πολύ πιο γόνιμος από όσο φαντάστηκες ποτέ
H ζωή δεν είναι σύντομη όταν την αποκτούμε, αλλά την κάνουμε εμείς σύντομη σπαταλώντας την
«Η ευτυχία βρίσκεται μέσα σου ανεξαρτήτως των εξωτερικών συνθηκών» | Επίκτητος
Η θετική πλευρά της απόρριψης, σύμφωνα με τους επιστήμονες

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση