Πώς να διαπιστώσετε αν ο φούρνος μικροκυμάτων παρουσιάζει διαρροή ακτινοβολίας

Δείτε εύκολα με τη βοήθεια του κινητού σας τηλεφώνου αν ο φούρνος μικροκυμάτων έχει διαρροή

Ο φούρνος μικροκυμάτων είναι μια εφεύρεση με φανατικούς εχθρούς και φίλους. Η ταχύτητα με την οποία μπορείς να ζεστάνεις το φαγητό σου, τον καθιστά μια πολύ χρήσιμη ηλεκτρική συσκευή για κάθε σπίτι.

Από την άλλη, πολλοί είναι εκείνοι που δεν δείχνουν καμία εμπιστοσύνη στην ιδέα της ύπαρξης ακτινοβολίας τόσο κοντά και σε τέτοιο βαθμό μέσα στο σπίτι. Αν και οι ειδικοί τονίζουν πως η ακτινοβολία που μπορεί να διαχέεται από ένα φούρνο μικροκυμάτων, δεν προκαλεί προβλήματα στον άνθρωπο, εντούτοις, ποτέ δεν μπορείς να είσαι σίγουρος.

Advertisment

Παρακάτω θα σας παρουσιάσουμε έναν πολύ απλό τρόπο για να διαπιστώσετε αν ο φούρνος μικροκυμάτων σας έχει κάποια διαρροή. Αυτό που έχετε να κάνετε, είναι να τοποθετήσετε μέσα στον φούρνο το κινητό σας τηλέφωνο (εννοείται χωρίς να λειτουργεί ο φούρνος), να κλείσετε το πορτάκι και στη συνέχεια να καλέσετε το κινητό σας από κάποιο άλλο νούμερο.

Αν το κινητό χτυπάει μέσα από τον φούρνο, σημαίνει πως ο φούρνος δεν μπλοκάρει την ακτινοβολία και πως σε κάποιο σημείο υπάρχει διαρροή. Αν δεν καλεί, τότε ο φούρνος λειτουργεί κανονικά χωρίς διαρροή.

Σε περίπτωση που τελικά υπάρχει κάποια διαρροή, αντικαταστήστε τη συσκευή. Παρόλο που υπάρχουν αντικρουόμενες απόψεις για το πόσο βλαπτική είναι η ακτινοβολία του φούρνου μικροκυμάτων, ίσως θα έπρεπε να σκεφτείτε να καταργήσετε εντελώς αυτού του είδους τις συσκευές.

Advertisment

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Φλούδες λεμονιού: Πώς μπορούμε να τις μετατρέψουμε σε zero waste μπαχαρικό
Φασκόμηλο: Πώς να το καλλιεργήσετε μόνοι σας στο σπίτι
Πώς να καλλιεργήσετε τη δική σας ρίγανη και τι χρειάζεται να προσέξετε
Πώς μπορούμε να καλλιεργήσουμε φύτρα στην κουζίνα μας

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση