, ,

Κακή κυκλοφορία του αίματος; 6 πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να τη βελτιώσετε

Μερικές απλές αλλαγές στον τρόπο ζωής και προσθήκες που μπορείτε να κάνετε για να βελτιώσετε την κυκλοφορία σας.

Το πρόβλημα της κακής κυκλοφορίας ταλαιπωρεί πολλούς, ειδικά όσους λόγω εργασίας κάθονται αρκετές ώρες την ημέρα μπροστά από έναν υπολογιστή. Το σώμα μας χρειάζεται μια καθημερινή ώθηση ώστε να μπορέσει να ανταπεξέλθει στις ολοένα αυξανόμενες απαιτήσεις και να παραμείνει ζωντανό και υγιές. Γι αυτό μπορείτε να αφιερώσετε 15 – 20 λεπτά την ημέρα για να βοηθήσετε τον οργανισμό σας να έχει καλύτερη κυκλοφορία και δυνατότερα άκρα.

Τι μπορείτε να κάνετε:

Advertisment

Πρωινές διατάσεις

Όταν ξυπνάτε το πρωί, μην σηκώνεστε απότομα και βιαστικά. Τεντώστε καλά χέρια και πόδια και κάντε κυκλικές κινήσεις με το κεφάλι. Μία καλή, επίσης, άσκηση για το κεφάλι και για το σβέρκο είναι να το στρέψετε αριστερά, δεξιά, πάνω και κάτω με απαλές κινήσεις μετρώντας περίπου 10 δευτερόλεπτα στην κάθε θέση.

«Γυμνάστε» τα δάχτυλα των ποδιών

Advertisment

Ανασηκώστε τα δάχτυλα των ποδιών και τεντώστε τα όσο μπορείτε διατηρώντας τη φτέρνα σας στο πάτωμα. Κάντε την άσκηση πρώτα στο ένα πόδι, έπειτα στο άλλο και τέλος και στα δύο μαζί.

Τεντώστε τα δάχτυλα των χεριών

Σφίξτε τα δάχτυλά σας όπως σχηματίζετε μια μπουνιά και στη συνέχεια τεντώστε τα ανοίγοντάς τα όσο μπορείτε. Αυτό θα βοηθήσει στην καλύτερη κυκλοφορία στην περιοχή των χεριών και ταυτόχρονα θα τα ξεκουράσει.

Περπατήστε, περπατήστε, περπατήστε!

Τα οφέλη του περπατήματος είναι γνωστά σε όλους. Ολοένα και περισσότερο, οι ειδικοί, τονίζουν πως το καθημερινό περπάτημα όχι μόνο βελτιώνει την κυκλοφορία του οργανισμού αλλά και τη γενικότερη υγεία. Μάλιστα, επιστήμονες υποστηρίζουν σε σχετική έρευνα, πως το περπάτημα μπορεί να προσθέσει επιπλέον χρόνια στο προσδόκιμο ζωής. Δείτε περισσότερα εδώ

Κάντε Yoga

Η γιόγκα είναι δημοφιλής ως μορφή σωματικής άσκησης που βασίζεται στις ασάνες (στάσεις σώματος) για την ενίσχυση του σωματικού ή ψυχικού ελέγχου και της γενικότερης καλής κατάστασης. Έχει βρεθεί, επίσης, πως η γιόγκα συμβάλλει στην ανακούφιση και στη βελτίωση της κατάστασης ασθενών με αρθρίτιδα.

Κολυμπήστε

Το κολύμπι προσφέρει κάτι που δεν προσφέρει καμία άλλη αεροβική άσκηση και αυτό είναι η δυνατότητα να γυμνάσετε το σώμα σας χωρίς επιπτώσεις στο σκελετικό σας σύστημα. Δεν είναι τυχαίο που την αναφέρουν ως την καλύτερη γυμναστική άλλωστε!

Πηγή bioathens.com Τροποποιηση – Επιμέλεια: enallaktikidrasi.com

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Ευερέθιστο έντερο… το σύνδρομο του σύγχρονου τρόπου ζωής | Οι τροφές που ανακουφίζουν από τα συμπτώματα
Το σπίτι έχει το δικό του μικροβίωμα και μας επηρεάζει άμεσα. Πώς μπορούμε να το ενισχύσουμε;
Έρευνα: Η επιβράδυνση της ομιλίας μπορεί να αποτελεί μεγαλύτερη πρώιμη ένδειξη άνοιας
Ελκώδης κολίτιδα: Πώς επηρεάζει την ψυχική ευεξία

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση