, , , , ,

Μάριος Γιαννάκου: Αυτό που αγνοούσα

Η μοναδική εμπειρία του Μάριου που μέσα από την θέληση και τη δύναμη που έδειξε, κατάφερε να αλλάξει τη ζωή του.

Του Μάριου Γιαννάκου

Όταν άρχισα το τρέξιμο πριν 2 χρόνια η ζυγαριά έγραφε 128 κιλά. 52 κιλά περισσότερα απο αυτά που δείχνει σήμερα.

Advertisment

Πλέον τρέχω σε αγώνες Υπεραποστάσεων ( Rout 168 km, Ro.C 82 km κ.α). Αυτό που αγνοούσα πριν, ήταν η δύναμη που κρύβει ο καθένας από εμάς μέσα του. Όλη αυτή την δύναμη που την καλύπτει πολλές φορές η αδράνεια και οι φράσεις ”δε μπορώ”, ”κουράστηκα” ή ”οι αντοχές μου εξαντλήθηκαν”. Αυτό που αγνοούσα πριν ήταν πως μέσα μου υπήρχε και κάτι άλλο. Ένας άνθρωπος με αντοχές και διατεθειμένος να πάρει τη ζωή στα χέρια του, να χαράξει αυτός τη ρότα της ζωής του και όχι το αντίθετο. Μέσα απο αυτή την προσπάθεια των 2 χρόνων συνειδητοποίησα πως βίωσα μια μικρογραφία της ίδιας της ζωής.

Μάριος Γιαννάκος: Αυτό που αγνοούσα

Ήταν πολλές φορές εκείνες οι μέρες που απογοητευόμουν ή που κάποιοι άλλοι φρόντιζαν γι΄ αυτό λέγοντας μου πως δε μπορώ μέσα σε τόσο σύντομο χρονικό διαστημα να χάσω τόσα κιλά και παραλληλα να συμμετάσχω σε έναν αγώνα τρεξίματος 168 χιλιομέτρων. Για μένα ήταν κάτι περισσότερο από μια απλή συμμετοχή σε έναν αγώνα Υπεραπόστασης. Ήταν η διαπίστευση πως δεν υπάρχουν όρια στους στόχους μας. Ωστόσο ήταν πολλές φορές εκείνες οι μέρες που δεν πίστευα σε μένα, αλλά πάντα έβρισκα ένα μικρό παράθυρο για να σταθώ ξανά μπροστά στον στόχο που είχα θέσει.

Advertisment

Μάριος Γιαννάκος: Αυτό που αγνοούσα

Το ίδιο γίνεται και στη ζωή μας. Πολλοί θα είναι αυτοί που θα μας απογοητεύσουν, που θα προσπαθήσουν να ορίσουν το παιχνίδι της ζωής μας για εμάς, που θα μας πουν πως ”δε μπορούμε”. Σηκωθείτε απο την καρέκλα, κυνηγήστε αυτό το οποίο για καιρό θεωρούσατε ακατόρθωτο και αποδείξτε στον ίδιο σας τον εαυτό πως είστε προορισμένοι να κάνετε πολλά παραπάνω απο αυτά που εξαρχής νομίζατε. Αυτό που αγνοούσα πριν ήταν πως είμαι ικανός να δημιουργήσω την «Άνοιξη» της ζωής μου και μόνος.

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Άσκηση: Το δραστικότερο φάρμακο μακροζωίας
Πόσα βήματα την ημέρα χρειάζονται για να χάσει κανείς βάρος;
Πόνος στη μέση: Απαλλαχθείτε με τη νο1 άσκηση που διατείνει τη σπονδυλική στήλη και ανακουφίζει
Pilates Reformer: Τι να προσέξετε για να μην τραυματιστείτε

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση