Πώς θα ενταχθείτε σε ένα κίνημα ομοϊδεατών

Πώς να γίνετε μέρος ή και να δημιουργήσετε τη δική σας ομάδα που θα αποτελείται από ανθρώπους με ένα κοινό όραμα.

Άρθρο της δρος Lisa Rankin

Το karass, ένας όρος που για πρώτη φορά παρουσιάστηκε στο βιβλίο του Kurt Vonnegut «Cat’s Cradle», σημαίνει την ύπαρξη μιας ομάδας ατόμων που θέλουν να υπηρετήσουν έναν συλλογικό σκοπό. Ίσως το karass σας περιστρέφεται γύρω από την αντιστροφή της κλιματικής αλλαγής ή την προστασία των δασών. Ίσως ο προορισμός σας είναι να καταπολεμήσετε τη σεξουαλική εκμετάλλευση ή να βοηθήσετε στην εξάλειψη της πείνας σε παγκόσμιο επίπεδο.

Advertisment

Σύμφωνα με τον Vonnegut, τα μέλη ενός karass ίσως και να μην γνωρίζουν καν ότι αποτελούν μέρος του. Όταν όμως συναντήσετε κάποιον που βρίσκεται στο karass που ανήκετε κι εσείς, οι ψυχές σας θα αναγνωριστούν αμέσως παρ’ όλο που η συγκεκριμένη σύνδεση ίσως να μην έχει νόημα για σας σε ανθρώπινο επίπεδο. Με αυτόν τον τρόπο η Θεία Πρόνοια φροντίζει να γίνονται σημαντικά πράγματα στον κόσμο. Τα μέλη του ίδιου karass συνδέονται με τον σκοπό τους με έναν πνευματικό μαγνητισμό – κάποιοι ζουν πολύ κοντά στον στόχο τους ενώ άλλοι βρίσκονται πιο μακριά. Πώς λοιπόν μπορείτε να βρείτε τους άλλους ανθρώπους που ανήκουν στο ίδιο karass με εσάς;

Παρακάτω σας δίνονται 9 συμβουλές που θα σας βοηθήσουν να βρείτε το δικό σας karass, αφού από τη στιγμή που θα αφιερωθείτε στον αληθινό σκοπό σας οτιδήποτε άλλο στη ζωή σας θα αρχίσει να εξισορροπεί:

1. Πιστέψτε ότι το κίνημα των ομοϊδεατών σας ήδη σας περιμένει

Advertisment

Να έχετε πίστη στην ικανότητά σας να προσελκύσετε όμοιους ανθρώπους αφιερώνοντας τον εαυτό σας στην ιερή υπηρεσία του κόσμου. Απομακρύνετε κάθε περιοριστική σκέψη που σας λέει «Δεν είμαι αρκετά ικανός». Ακολουθήστε το όραμα της καρδιάς σας και εμπιστευτείτε τη Θεία Πρόνοια για να στηρίξετε την αποστολή σας. Συνειδητοποιήστε ότι το μόνο που χρειάζεται για να αλλάξει ο κόσμος είναι ένας άνθρωπος και ότι αυτός θα μπορούσε κάλλιστα να είστε εσείς.

2. Δημιουργήστε ένα κίνημα

Όταν συμμετέχετε σε ένα κίνημα κι όχι απλώς σε ένα ενημερωτικό δελτίο ή κάποια λέσχη βιβλίου, ενεργοποιείτε τον ανώτερο εαυτό σας προκειμένου να λάβει μέρος σε ένα από τα ιερά σχέδια του Θεού. Σκεφτείτε τον Martin Luther King Jr. και το Κίνημα Πολιτικών Δικαιωμάτων ή τον Al Gore και το κίνημα για την καταπολέμηση της υπερθέρμανσης του πλανήτη. Οι άνθρωποι θέλουν να λαμβάνουν μέρος σε κάτι σημαντικό, γι’ αυτό βάλτε ψυχή στις ιδέες σας και οι άλλοι θα το αισθανθούν.

Οι ομάδες ομοϊδεατών προκύπτουν όταν διοργανώνονται κινήματα και επιλέγονται οι δικοί τους ηγέτες. Αν θέλετε να οδηγήσετε εσείς την ομάδα σας, βρείτε ένα όραμα που να αντικατοπτρίζει το karass σας και έχει τη δυνατότητα να γίνει δημοφιλές. Τα βίντεο στο YouTube από τον Kid President καθώς και η ομιλία του Scott Dinsmore με τίτλο «Πώς να βρείτε και να κάνετε τη δουλειά που σας αρέσει» από τη μη κερδοσκοπική οργάνωση TEDx αποτελούν σημαντικά παραδείγματα. Δώστε στους ανθρώπους ένα όραμα για το μέλλον που φαντάζεστε και προσκαλέστε τους να σας βοηθήσουν στη δημιουργία του. Συνειδητοποιήστε ότι το μόνο που χρειάζεται για να αλλάξει ο κόσμος είναι ένα άνθρωπος και ότι αυτός θα μπορούσε κάλλιστα να είστε εσείς.

3. Προκαλέστε «αναταραχή»

Όταν προκαλείτε «αναταραχή», δηλαδή με το να γίνεστε ιδιαίτερα δημιουργικοί, να αμφισβητείτε τις αρχές της εξουσίας και να αφήνετε το πάθος σας να αναδειχτεί, οι άλλοι άνθρωποι που επίσης αμφισβητούν το κατεστημένο είναι πιθανό να ακολουθήσουν το παράδειγμά σας. Βρείτε έναν μοναδικό και ηχηρό τρόπο για να παρουσιάσετε το κίνημά σας καλώντας τον κόσμο να δράσει.

4. Περιορίστε το εγώ σας

Οι πραγματικοί οραματιστές δεν έχουν στόχο να γίνουν διάσημοι ή να αποδείξουν την αξία τους. Ενεργούν επειδή έχουν πάθος με την αποστολή τους και επειδή πραγματικά αγαπούν εκείνους που υπηρετούν. Οι αποτελεσματικοί ηγέτες μπορεί να βρίσκονται στο επίκεντρο της προσοχής, αλλά δεν παρασύρονται. Αντιθέτως, τη χρησιμοποιούν για να ενώσουν την ομάδα τους και να ενισχύσουν τον σκοπό του karass τους.

5. Μοιραστείτε τις ιδέες σας

Ο ολοκληρωμένος ηγέτης πρέπει να μεταφέρει ένα μήνυμα στους οπαδούς του. Αν δώσετε την ευκαιρία στο μήνυμά σας να διαδοθεί, η ομάδα σας θα μεγαλώσει. Πάρα πολλοί άνθρωποι προσκολλώνται στις ιδέες τους επειδή φοβούνται ότι θα τους τις κλέψει κάποιος άλλος. Μην αφήσετε τον φόβο να σας κάνει να αγκιστρωθείτε στο μήνυμά σας επειδή στο τέλος οτιδήποτε προκύπτει ως Θεία έμπνευση δεν θα ανήκει σε σας ούτως ή άλλως. Όπως είπε η Carol Oates Joyce «Ποτέ δεν κατάλαβα γιατί γίνεται τόσος ντόρος για μένα ως συγγραφέας. Εγώ είμαι απλώς το λάστιχο μέσα από το οποίο τρέχει το νερό».

6. Ενθαρρύνετε την ομάδα σας να έχει ανοιχτή επικοινωνία

Αξιοποιήστε τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και δημιουργήστε ένα ομαδικό φόρουμ για να επικοινωνείτε ο ένας με τον άλλο. Φροντίστε να δικτυωθείτε με άλλα άτομα που είναι πιθανό να διαδώσουν το όραμά σας. Πολλοί άνθρωποι βλέπουν τους άλλους που ανήκουν στο ίδιο karass ως ανταγωνιστές κι όχι ως πιθανούς συνεργάτες. Αν κάποιος υπηρετεί τον ίδιο σκοπό με τον δικό σας, προσεγγίστε τον και δείτε αν υπάρχουν τρόποι για να στηρίξετε ο ένας τον άλλο.

7. Δημιουργήστε πραγματικούς πιστούς, όχι μόνο οπαδούς και ακόλουθους

Οι άνθρωποι που ανήκουν στο ίδιο karass με σας δεν είναι απλώς «θαυμαστές», είναι μέρος μιας βαθιά συνδεδεμένης ομάδας. Να θυμάστε ότι κάθε μέλος της ομάδας είναι ένα ανθρώπινο ον με αισθήματα κι όχι απλώς ένας ακόμα αριθμός στο Facebook ή ένα νούμερο που πρέπει να προσθέσετε στη λίστα του ενημερωτικού δελτίου σας. Αντιμετωπίστε το κάθε μέλος σαν να έχει αξία και η ομάδα σας θα το αισθανθεί.

8. Αγγίξτε τις καρδιές των ανθρώπων

Όταν μιλάτε μέσα από την καρδιά σας και εκφράζετε την πιο αυθεντική αλήθεια σας, το karass θα συνδεθεί μαζί σας σε ενεργειακό επίπεδο. Μην φοβάστε να γίνετε ευάλωτοι ή να έχετε ατέλειες. Να έχετε το θάρρος να μοιράζεστε την αλήθεια σας και έτσι θα βοηθήσετε και τους άλλους να βρουν το θάρρος να μοιραστούν τη δική τους.

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Θερινή ώρα: Πώς καθιερώθηκε και πότε γυρνάμε τα ρολόγια μία ώρα μπροστά
Σχολή Ευελπίδων: Στην έκτη θέση της λίστας με τις 25 καλύτερες στρατιωτικές σχολές στον κόσμο
Δωρεά Οργάνων: Μέσω SMS στο κινητό θα δηλώνουμε αν θέλουμε να γίνουμε δωρητές οργάνων
Παγκόσμια Ημέρα κατά του Σχολικού Εκφοβισμού: Τι πρέπει να κάνω αν το παιδί μου είναι θύτης ή θύμα

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση