, , ,

Τελικά όλα είναι φόβος;

Ξεκίνα να πιστεύεις πως όλα τα αδύνατα γίνονται δυνατά αρκεί εσύ να θες να το ζήσεις έτσι!

Γράφει η συγγραφέας Ρίνα Σερέτη

Μπορείς να αλλάξεις την ζωή σου; Να πάρεις τέτοιες ριζικές αποφάσεις μακριά από τους μεγαλύτερους φόβους σου ώστε να μετατρέψεις το αποτέλεσμα σύμφωνα με τους στόχους σου; Ή μήπως αφήνεσαι να πιστεύεις πως όλα για κάποιον λόγο γίνονται, είναι δεδομένα και προς υλοποίηση ότι κι αν κάνεις; Ποιος τολμά το καθολικά διαφορετικό, το αλλιώτικο μακριά από στερεότυπα και κατεστημένα επειδή αυτό είναι το θέλω του, το όνειρό του;

Advertisment

Και τελικά αφού πιστεύεις πως κάτι είναι αδύνατο γιατί δεν πιστεύεις πως μπορεί να είναι και δυνατό; Ακριβώς την στιγμή που σκέφτομαι ολα αυτά ξεκινούν οι ειδήσεις στο ραδιόφωνο… “Αναβλήθηκε η πορεία ενάντια στον φόβο για λόγους ασφάλειας!”

Έλεος! Ακούνε τι εκφωνούν; Τελικά όλα είναι φόβος; Μια φωνή από μέσα μου απαντά, όλα “εξαρτώνται” από τον φόβο κι όταν θες να ελέγξεις κάποιον του θυμίζεις να φοβάται, έτσι απλά!

Χτυπά το τηλέφωνο και στη συζήτηση λέει ο συνομιλητής μου, μην φοβάσαι εσύ δεν κινδυνεύεις… Δηλαδή κάθε φορά που φοβάμαι είναι δεδομένο πως κινδυνεύω; Γιατί ο φόβος να είναι συνδεδεμένος με την ύπαρξη του κινδύνου; Π.χ όταν γίνεται σεισμός φοβόσουν πριν γίνει, ήξερες πως θα γίνει ή σε ένα ξαφνικό τρακάρισμα φοβόσουν πριν συμβεί, ήξερες πως θα συμβεί; Παραδείγματα πολλά, να γεμίσω σελίδες! Όχι! Αρκετά με τις δικαιολογίες! Ο φόβος είναι μόνο μια δικαιολογία για να μην υλοποιήσεις τις προσδοκίες και τα θέλω σου!

Advertisment

Φοβάμαι δεν σημαίνει κινδυνεύω! Φοβάμαι δεν σημαίνει θα μου συμβεί το κακό! Φοβάμαι σημαίνει σταματώ να προσπαθώ, φοβάμαι σημαίνει παύω να πιστεύω σε εμένα! Στάματα να φοβάσαι! Ξεκίνα να πιστεύεις πως όλα τα αδύνατα γίνονται δυνατά αρκεί εσύ να θες να το ζήσεις έτσι! Αρκεί να πιστέψεις πως το αδύνατο είναι το δικό σου δυνατό!

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Αν φροντίζεις το νου σου όπως ένας καλός κηπουρός φροντίζει τον κήπο του, τότε θα γίνει πολύ πιο γόνιμος από όσο φαντάστηκες ποτέ
H ζωή δεν είναι σύντομη όταν την αποκτούμε, αλλά την κάνουμε εμείς σύντομη σπαταλώντας την
«Η ευτυχία βρίσκεται μέσα σου ανεξαρτήτως των εξωτερικών συνθηκών» | Επίκτητος
Η θετική πλευρά της απόρριψης, σύμφωνα με τους επιστήμονες

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση