,

Τι είναι η supyoga

Η εξαιρετική τεχνική της supyoga που παντρεύει τις στάσεις της yoga με το υδάτινο στοιχείο.

Του Σταύρου Αθανασόπουλου

Η supyoga είναι μια πρακτική που φέρνει σε επαφή δύο διαφορετικούς κόσμους αλλά ταυτόχρονα και τόσο όμοιους. Η πρακτική της Γιόγκα έχει θετικές επιδράσεις στο μυαλό, στο σώμα και στην ψυχή των ανθρώπων που την εφαρμόζουν. Ένα από τα βασικά χαρακτηριστικά της είναι η επίγνωση και η μη προσκόλληση στην καθημερινή μας ζωή.

Advertisment

Τι είναι η supyoga

Είτε αυτή λέγεται Hatha Yoga είτε Ashtana Yoga ένα είναι σίγουρο, έχουν κοινό παρανομαστή τις asanas. Όπου asanas είναι μια στάση σώματος με συνειδητή συγχρονισμένη αναπνοή και εστιασμένο βλέμμα. Σκοπός είναι η ενδυνάμωση των εγκεφαλικών και άλλων αφανών λειτουργιών του νου και η επίτευξη της ορθής στάσης του σώματος και του μυοσκελετικού συστήματος.

Η supyoga είναι μια υβριδική κατηγορία της Γιόγκα που δημιουργήσαμε στη χώρα μας μέσα από την εναλλακτική μας σχολή Truelifesports το 2014.

Advertisment

Οι asanas παντρεύονται με την άνωση του κρυστάλλινου νερού και το αποτέλεσμα είναι απλά μαγικό. Η Supyoga έχει μεγαλύτερο βαθμό δυσκολίας από αυτή που γίνεται στο έδαφος αλλά ταυτόχρονα είναι πιο διασκεδαστική. Η ισορροπία παίζει καθοριστικό ρόλο όχι μόνο στις όρθιες και ανάστροφες στάσεις αλλά ακόμα και στις καθιστές.

Ο μη συγχρονισμός αντίθετων ή παράλληλων δυνάμεων στη βάση μας, μπορεί να μας ρίξει πολύ εύκολα στο νερό. Αυτό όμως μας κάνει εξαιρετικά ικανούς στο να επιτελούμε αυτές τις ασκήσεις με τη μέγιστη δυνατή ακρίβεια. Όταν αφηνόμαστε με ευχαρίστηση την ύπαρξή μας στην κίνηση της φύσης, είτε σε μια πεδιάδα, είτε σε ένα βουνό, είτε στη θάλασσα, τότε η βιοενέργειά μας ανανεώνεται και μας καθαρίζει από την ένταση και την πίεση της καθημερινότητας.

Latest posts by Σταύρος Αθανασόπουλος (see all)

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Ύπνωση και υπνοθεραπεία | Που χρησιμεύει η κάθε τεχνική και ποιες οι διαφορές τους
Γιόγκα: 3 απλές ασκήσεις που βοηθούν στην καταπολέμηση των φλεγμονών
Διαλογισμός: «Έξυπνοι» τρόποι για να αυξήσουμε τη συγκέντρωσή μας κατά τη διάρκειά του

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση