, , ,

Μήπως αποτελείτε κι εσείς μια γέφυρα ανάμεσα στους δύο κόσμους;

Νιώθετε ότι ένας νέος κόσμος, πιο δίκαιος και με περισσότερη αγάπη, αναπτύσσεται και εσείς ανήκετε σε αυτόν;

Άρθρο της συγγραφέως και καλλιτέχνιδας Christina Lavers

Πολλοί από εμάς που νιώθουμε πιο συνειδητοποιημένοι έχουμε την αίσθηση ότι βρισκόμαστε ανάμεσα σε δύο κόσμους. Ο ένας είναι ο παλιός, εκείνος μέσα στον οποίο μεγαλώσαμε όλοι και του οποίου η αλήθεια μας επιβλήθηκε ολοκληρωτικά. Σε αυτή την περίπτωση έχουμε διδαχτεί ότι η ζωή είναι σκληρή κι ότι υπάρχουν πολλά πράγματα τα οποία πρέπει να φοβόμαστε. Είναι ζωτικής σημασίας να έχουμε εμπιστοσύνη στην εξουσία για τη δική μας ασφάλεια καθώς και να δεχόμαστε να κυβερνιόμαστε (δηλαδή να μας ελέγχουν) από εξωτερικούς παράγοντες.

Advertisment

Βυθισμένοι σε αυτό το παλιό πρότυπο μπορεί πράγματι να παρατηρήσουμε πολλά πράγματα που ενισχύουν μια ζοφερή, περιοριστική προοπτική. Στον κόσμο κυριαρχεί ο αθέμιτος ανταγωνισμός κι εμείς πρέπει να παλεύουμε ξανά και ξανά για να αποκτήσουμε και να κρατήσουμε ό,τι μας αντιστοιχεί.

Μήπως αποτελείτε κι εσείς μια γέφυρα ανάμεσα στους δύο κόσμους;

Αντιθέτως, η καινούρια πραγματικότητα που πολλοί από εμάς νιώθουμε να αγκαλιάζει τα άκρα του εσωτερικού μας ορίζοντα βασίζεται στην αγάπη, την αυθεντικότητα και την προσωπική κυριαρχία. Εκείνοι που έχουν επιλέξει να προσέξουν και να ακούσουν τους απαλούς ψιθύρους μέσα τους, ανακαλύπτουν τη σοφία της καρδιάς τους και μια αλήθεια που, σε αντίθεση με την ολοένα και πιο ψεύτικη εξωτερική πραγματικότητα, είναι κάτι σωστό και καλό. Όταν εμείς οι ίδιοι ενσωματωθούμε σε αυτόν τον καινούριο κόσμο θα δούμε ότι τη ζωή μας δεν θα κυβερνάται πλέον από τον φόβο κι αντιθέτως θα καθοδηγούμαστε από μια λαχτάρα για επικοινωνία, αυθεντικότητα, συμπόνια και αρμονία.

Advertisment

Αυτές είναι οι πραγματικότητες των παλαιών και καινούριων προτύπων που συνυπάρχουν σήμερα στη Γη. Προς το παρόν, ανεξαρτήτως από το πόσο σκληρά προσπαθούμε να γαλουχήσουμε τη σχέση μας με τον «καινούριο» κόσμο, είναι γεγονός ότι ο παλιός κόσμος παραμένει ακόμα εδώ. Στην πραγματικότητα, αν δώσουμε προσοχή στους μελοδραματισμούς που διαδίδονται από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης, θα μας φανεί ότι τα πάντα είναι καθαρό εμπόριο, όπως συμβαίνει συνήθως. Επίσης, πολλοί από εμάς πιθανόν έχουμε άτομα στην οικογένεια και φίλους που θεωρούν γελοία τη ρομαντική και ιδεαλιστική αντίληψη που ασπαζόμαστε και που προσπαθούν να μας πείσουν ότι είμαστε αφελείς να πιστεύουμε στην ιδέα ενός κόσμου που βασίζεται στην αγάπη.

Καθώς παρατηρούμε τα πράγματα και αντιλαμβανόμαστε ότι τα δικαιώματά μας καταπατώνται, η καταστροφή εξαπλώνεται, η δυστυχία επεκτείνεται και η διαφθορά είναι πλέον ορατή, είναι δύσκολο να μην νιώσουμε την προσπάθεια του παλιού κόσμου να ανακτήσει τον έλεγχο των πεποιθήσεων μας και να μας παρασύρει πίσω στην ασφυκτική, άκαμπτη κυριαρχία του.

Κι όμως, όταν αφιερώνουμε χρόνο για να επικεντρωθούμε στην αλήθεια της καρδιάς μας, αναγνωρίζουμε τον εξωτερική κόσμο όπως είναι: μια ρηχή, καταρρέουσα ψευδαίσθηση που έχουμε ξεπεράσει. Έτσι είναι η ζωή όταν κάποιος αποτελεί μια «γέφυρα» ανάμεσα σε δύο κόσμους, γεγονός που προκαλεί διχασμό, μερικές φορές σύγχυση και αναμφίβολα δυσκολίες.

Μήπως αποτελείτε κι εσείς μια γέφυρα ανάμεσα στους δύο κόσμους;

Αν ταυτίζεστε με όσα γράφονται σε αυτό το άρθρο, είναι πιθανό να αποτελείτε κι εσείς μια γέφυρα, δηλαδή ένα άτομο που έχει αποκτήσει συνειδητότητα στον συγκεκριμένο χρόνο και χώρο προκειμένου να βοηθήσει στη διαδικασία της αλλαγής του παλιού κόσμου και στο ξεκίνημα ενός καινούριου. Όταν είμαστε σε θέση να δούμε ξεκάθαρα τις απίστευτες δυνατότητες που υπάρχουν για την ανθρωπότητα, αναπόφευκτα θα νιώσουμε θυμό βλέποντας επίσης με πόσο πείσμα, επιμονή και πίεση ο παλιός κόσμος προσκολλάται στη θέση του.

Μερικές φορές ίσως νιώθουμε ότι θα ήταν καλύτερα να μην είχαμε αποκτήσει ποτέ συνειδητότητα για να μην ήμασταν υποχρεωμένοι να αντιμετωπίσουμε τη δυσφορία και την ταλαιπωρία που την ακολουθεί. Ωστόσο, όσοι από εμάς βρισκόμαστε ανάμεσα σε δύο κόσμους, είμαστε στην ευλογημένη θέση να υπηρετούμε την ανθρωπότητα συμμετέχοντας και διευκολύνοντας τη βαθιά και συναρπαστική διαδικασία της αλλαγής. Το θετικό είναι ότι, αν και δεν μπορούμε απλώς να ευχηθούμε να φύγει ο παλιός κόσμος, υπάρχουν μέτρα που μπορούμε να λάβουμε για να κάνουμε τη μετάβαση ομαλότερη.

Κάντε το τεστ Βρείτε την ψυχική σας δύναμη και πως να την ξεκλειδώσετε

Συνειδητοποιήστε την ενέργειά σας και τον τρόπο που μπορείτε να την κατευθύνετε

Ο καθένας μας διαθέτει συγκεκριμένη ενέργεια, εκείνη που εκπορεύεται από μέσα μας. Παρ’ όλο που αυτή η ενέργεια έχει μια ουσία που είναι μοναδική και μας κάνει να ξεχωρίζουμε, δεν είναι στάσιμη και μπορεί να αλλάξει ρυθμό και δόνηση αναλόγως με τον τρόπο που επηρεάζεται. Όταν είμαστε ενσωματωμένοι σε έναν κόσμο που θα βασίζεται στο συναίσθημα, θα νιώθουμε εξελιγμένοι, αισιόδοξοι και ισχυροί, ενώ η ενέργειά μας θα το αντανακλά αυτό και θα μεταδίδει τη συχνότητα στο ευρύτερο περιβάλλον προσθέτοντας δύναμη και λάμψη στον καινούριο κόσμο.

Ωστόσο, αν εστιάζουμε πάρα πολύ στα αρνητικά και επιτρέψουμε στον εαυτό μας να πέσει στην κυριαρχία του παλιού κόσμου, η ενέργειά μας καταστρέφεται και νιώθουμε αβοήθητοι και φοβισμένοι. Αυτό φυσικά ενισχύει το πρότυπο που θέλουμε να αφήσουμε πίσω μας. Έτσι, ενώ ίσως να είναι χρήσιμο να κατανοήσουμε τη δυναμική και τους μηχανισμούς του παλιού κόσμου και είναι αναπόφευκτο να επηρεαζόμαστε σε κάποιο βαθμό, είναι σημαντικό να το καταλάβουμε όταν έρθει η ώρα να αποσύρουμε την προσοχή μας από οτιδήποτε θλιβερό και οδυνηρό και να τη στρέψουμε σε ό,τι είναι ενθαρρυντικό και εμπνέει ώστε να συγκεντρωθούμε εκ νέου και να αναζωογονηθούμε.

Εμπιστευτείτε τη διαδικασία αλλαγής

Η μάθηση του να καθοδηγούμαστε από εσωτερικά και όχι εξωτερικά ερεθίσματα μπορεί να είναι ιδιαιτέρως προκλητική. Οι περισσότεροι έχουμε εσωτερικεύσει άπειρες διαστρεβλωμένες πεποιθήσεις κι έτσι η διαδικασία της επούλωσης και επαναπροσαρμογής του εσωτερικού κόσμου μας δεν είναι καθόλου εύκολη υπόθεση. Προσωπικά έχω διαπιστώσει ότι το ταξίδι της θεραπείας μου φαίνεται ότι έχει τη δική του ζωή παρ’ όλο που καθοδηγείται από μια σοφότερη και πιο φωτισμένη εκδοχή του εαυτού μου. Όταν προσπαθώ να ελέγχω και να επιβάλλω αυτό που βιώνω, βλέπω τον εαυτό μου να μάχεται και να αγωνίζεται.

Όταν όμως εμπιστεύομαι τη διαδικασία και είμαι υπομονετική και πρόθυμη να επιτρέψω να ξεδιπλωθεί χωρίς να κατακρίνω, η εμπειρία γίνεται πολύ πιο ήπια. Όταν οι ενέργειες που έχουν ρίζες σε καταπιεσμένες παλιές πληγές βγαίνουν στην επιφάνεια, είναι αναμφισβήτητα δύσκολο να τις αναγνωρίσουμε, να τις ενσωματώσουμε και / ή να τις απελευθερώσουμε. Ωστόσο, έχω διαπιστώσει ότι όσο πιο θετικά τις βλέπω τόσο πιο γρήγορα κινούνται μειώνοντας το βάρος των παλαιών εμπειριών που κουβαλάω και με κάνουν να νιώθω πιο ελαφριά, πιο σταθερή και τελικά πιο ζωντανή.

Να είστε ο εαυτός σας όσο πιο πολύ μπορείτε

Δεν βρισκόμαστε πλέον στον παλαιό κόσμο. Στο καινούριο πρότυπο δεν υπάρχει σωστός ή λάθος τρόπος, ο καθένας είναι υπεύθυνος να βρει τον δικό του δρόμο στο ταξίδι της ζωής του. Το πιο σημαντικό πράγμα που μπορούμε να κάνουμε για να διευκολύνουμε αυτή τη μετάβαση είναι να είμαστε απολύτως και χωρίς να διστάζουμε καθόλου ο εαυτός μας. Ο καθένας από εμάς φέρει μέσα του ένα ζωτικό κομμάτι του συνόλου. Στον παλιό κόσμο μας δίδαξαν να κρύβουμε τη μοναδικότητά μας και να προσπαθούμε να χωρέσουμε σε ένα εξωτερικά κατασκευασμένο, ιδανικό καλούπι.

Σύμφωνα με το καινούριο πρότυπο, η μοναδικότητά μας είναι πολύτιμη και πρέπει να εκτιμάται κατάλληλα. Βλέπουμε τον κόσμο μέσα από το δικό μας πολύ προσωπικό σημείο αναφοράς και όσο περισσότερο μοιραζόμαστε το όραμά μας, τόσο πιο πλούσιο και ζωντανό γίνεται το σύνολο. Επομένως, ας διερευνήσουμε τον τεράστιο εσωτερικό κόσμο μας έτσι ώστε να καταφέρουμε να αποκαλύψουμε και να μοιραστούμε τους εξαίσιους θησαυρούς που όλοι κρύβουμε μέσα μας.

Συνδεθείτε με ανθρώπους που έχουν τις ίδιες ιδέες με σας

Επειδή η συχνότητα επηρεάζει και επηρεάζεται από την ενέργεια στην οποία είναι βυθισμένη, είναι πολύ πιο εύκολο να διατηρήσετε θετικές δονήσεις όταν είστε περικυκλωμένοι από άλλους αισιόδοξους ανθρώπους που σας δίνουν δύναμη. Μερικές φορές πρέπει να απομακρυνθείτε από παλιές σχέσεις που σας σέρνουν προς τα πίσω, έτσι ώστε να ανοίξει ο δρόμος για καινούριες, υποστηρικτικές σχέσεις που θα βασίζονται περισσότερο στο συναίσθημα.

Καθώς θα συνδέεστε όλο και περισσότερο με ομοϊδεάτες που συνειδητά επιλέγουν να απομακρυνθούν από το ανταγωνιστικό, εγωκεντρικό πρότυπο στο οποίο είχαν κατηχηθεί και να υιοθετούν καινούριους, πιο συλλογικούς και γεμάτους αγάπη τρόπους ύπαρξης, θα δημιουργηθούν κοιτίδες καινούριας ενέργειας οι οποίες θα διαδοθούν, θα ενισχυθούν και θα γίνουν πιο ορατές. Έτσι, ο καινούριος κόσμος θα γίνεται σταδιακά πιο εμφανής στην πραγματικότητα μας.

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

«Πρέπει να χαθώ μέσα στη δράση, αλλιώς θα μαραθώ από την απελπισία» | Alfred Tennyson
Οι Πολλαπλοί Εγκέφαλοι του Ανθρώπινου Σώματος: Επανεξετάζοντας την Ανθρώπινη Νοημοσύνη
Η βιολογία της θλίψης: Γιατί είναι τόσο σημαντικό να εκφράζουμε τα αρνητικά συναισθήματα

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση