, ,

Δίδυμη φλόγα, αδερφή ψυχή ή άλλη μια σχέση; Κάντε το τεστ

Υπάρχουν πολλές απόψεις για τις αδερφές ψυχές, τις δίδυμες φλόγες, τα δύο μισά κ.ο.κ. Μια μεγάλη μερίδα ανθρώπων δεν πιστεύουν στην ύπαρξή τους. Θεωρούν

Υπάρχουν πολλές απόψεις για τις αδερφές ψυχές, τις δίδυμες φλόγες, τα δύο μισά κ.ο.κ. Μια μεγάλη μερίδα ανθρώπων δεν πιστεύουν στην ύπαρξή τους. Θεωρούν ότι είναι, στην καλύτερη περίπτωση, μια ρομαντική προσέγγιση μιας ανύπαρκτης σύνδεσης. Μιας αυταπάτης που οδηγεί σε εξιδανικεύσεις και αναπόφευκτα στην απογοήτευση. Η επιστήμη φαίνεται ότι είναι στο πλευρό αυτής της άποψης, καθώς ο ορθολογιστικός νους δεν θα μπορούσε να αποδεχτεί την ύπαρξη οποιασδήποτε ιδιαίτερης σύνδεσης πέραν αυτής που είναι κοινά αποδεκτή, εργαστηριακά αποδεδειγμένη και που ο ίδιος έχει βιώσει.

Υπάρχει όμως και μια άλλη μεγάλη μερίδα ανθρώπων οι οποίοι όχι μόνο πιστεύουν σε αυτές τις ιδιαίτερες σχέσεις αλλά ισχυρίζονται ότι τις έχουν βιώσει κι όλας. Καταρρίπτουν δε τα επιχειρήματα των πρώτων λέγοντας ότι “Αν δεν το βιώσεις, δεν μπορείς να το καταλάβεις, πόσο μάλλον να το αποδεχτείς”. Και είναι γεγονός ότι όταν υπάρχει η βιωματική εμπειρία, ο νους, η λογκή και ο ορθολογισμός καθίστανται ανίσχυροι και εν τέλει προσαρμόζονται. Και αυτή είναι η ομορφιά του ανθρώπινου είδους και του πολιτισμού μας. Ότι είμαστε εδώ, σήμερα, με διαφορετικές απόψεις και κοσμοθεωρίες για τον κόσμο, και όμως μπορούμε να επικοινωνούμε, να συναλλασόμαστε και να συνεργαζόμαστε μεταξύ μας.

Advertisment

Προφανώς αυτό το τεστ απευθύνεται στη δεύτερη μερίδα ανθρώπων. Σε αυτούς που είναι πεπεισμένοι ότι υπάρχουν σχέσεις που είναι πολύ παραπάνω από απλές σχέσεις. Σε αυτό το τεστ όμως έχει γίνει και μια σημαντική καινοτομία. Έχουν διαχωριστεί και οριστεί οι έννοιες της “δίδυμης φλόγας”, της “αδερφής ψυχής”, του “άλλου μισού”, της “συντροφικότητας” και της “απλής σχέσης”.

Λόγω των εννοιών που πραγματεύεται, το έχουμε καταχωρήσει σε δύο θεματικές ενότητες, στα τεστ σχέσεων αλλά και στα τεστ πνευματικής αναζήτησης.

Χρήσιμες πληροφορίες για αυτό το τεστ

Ο διαχωρισμός των εννοιών της “δίδυμης φλόγας”, της “αδερφής ψυχής”, του “άλλου μισού”, της “συντροφικότητας” και της “απλής σχέσης” έχουν γίνει με όσο το δυνατόν μεγαλύτερη μελέτη από περιγραφές που έχουν δοθεί κατά καιρούς σε βιβλία, στο διαδίκτυο και αλλού. Εντέλλει όμως τα αποτελέσματα είναι υποκειμενικά και δεν θα μπορούσε να είναι αλλιώς αφού αυτές είναι πνευματικές έννοιες για τις οποίες δεν υπάρχει και δεν θα υπάρξει ποτέ ασφαλές αντικειμενικό συμπέρασμα. Οπότε, σας παρακαλούμε πολύ, μην βάλετε μια ταμπέλα στη σχέση σας. Δείτε το αποτέλεσμα αυτού του τεστ σαν μια ενδιαφέρουσα πληροφορία προς μελέτη, επεξεργασία και αυτοβελτίωση.

Advertisment

Πως να χρησιμοποιήσετε αυτό το τεστ για τη σχέση σας

Οι παραπάνω αυτές μορφές σχέσεων δεν αφορούν μόνο τις διαπροσωπικές σχέσεις. Μια δίδυμη φλόγα θα μπορούσε να είναι και ένας φίλος ή ακόμα και ένας συνεργάτης. Εξαιρώντας τα δύο μισά που απαραιτήτως αφορούν τη διαπροσωπική σχέση, όλες οι άλλες μορφές σχέσεων μπορεί να αφορούν ακόμα και φιλικές, επαγγελματικές ή και συγγενικές σχέσεις. Για να δομηθεί ωστόσο αυτό το τεστ με αποτελεσματικό τρόπο, οι ερωτήσεις απευθύνονται περισσότερο στις διαπροσωπικές σχέσεις. Εάν όμως θέλετε να ρωτήσετε για έναν άλλο τύπο, τότε απλά προσαρμόστε τις ερωτήσεις και διαλέξτε μία από τις απαντήσεις.

Φέρτε λοιπόν στο νου σας τον άνθρωπο για τον οποίο θέλετε να μάθετε το είδος της σχέσης σας και απαντήστε στις ερωτήσεις. Αν θέλετε να επιβεβαιώσετε τα αποτελέσματα του τεστ ώστε να εξασφαλίσετε ότι δεν πρόκειται για μια προσωπική υποκειμενική τοποθέτηση, τότε καλέστε και το άλλο άτομο να κάνει το τεστ ώστε να φανεί αν βιώνετε τη σχέση με τον ίδιο τρόπο.

Σε περίπτωση που τα αποτελέσματα δεν είναι ίδια, τότε κάντε μαζί το τεστ και δείτε που απαντά διαφορετικά ο καθένας. Οι απαντήσεις θα σας δώσουν αρκετή τροφή για σκέψη και βελτίωση.

Δείτε όλα μας τα τεστ στην κατηγορία Τεστ Κουίζ

[viralQuiz id=31]

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Τεστ: Μήπως ζεις ανάμεσα σε ηλίθιους;
5 κορυφαία Πανεπιστημιακά Τεστ που αξίζει να κάνετε
Κουίζ: Πόσο καλά γνωρίζετε τα 7 Θαύματα της Αρχαιότητας;
6 κορυφαία τεστ προσωπικότητας που αξίζει να κάνετε

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση