FOMO Τεστ: Μήπως υποφέρετε κι εσείς από τη νέα παγκόσμια εξάρτηση;

FOMO TEST (ΦΟΜΟ ΤΕΣΤ) FΟΜΟ (Fear of missing out)  είναι ο διεθνής όρος της εξάρτησης των ατόμων που φοβούνται ότι αν μείνουν μακριά από

FOMO TEST (ΦΟΜΟ ΤΕΣΤ)

FΟΜΟ (Fear of missing out)  είναι ο διεθνής όρος της εξάρτησης των ατόμων που φοβούνται ότι αν μείνουν μακριά από τη διαδικτυακή ζωή τους μπορεί να χάσουν κάτι σημαντικό. Ως εκ τούτου αναζητούν διαρκώς πρόσβαση στο ίντερνετ και ειδικά στους λογαριασμούς τους στα social media. Όταν δεν είναι εφικτή η σύνδεσή τους με τον διαδικτυακό κόσμο, τότε μπορεί να παρουσιάζουν συμπτώματα άγχους ή και κατάθλιψης. Τελικά, αντί να ζουν τη ζωή τους και να χαίρονται τις στιγμές με τους γύρω τους, τις θυσιάζουν προκειμένου να βιώσουν τη «χαρά» μέσα από μια εικονική πραγματικότητα. Διαβάστε το σχετικό εξαιρετικό άρθρο της Ηλέκτρας Ασστέρη “Έχουμε σκυμμένα κεφάλια πάνω από ένα «έξυπνο κινητό» γιατί ξεχάσαμε εμείς να είμαστε έξυπνοι” Το πρόβλημα παίρνει πολύ μεγάλες διαστάσεις παγκοσμίως και αφορά κυρίως τους νέους μέχρι 40 ετών. Σε πολλές προηγμένες χώρες της Δύσης, γίνεται προσπάθεια ενημέρωσης και ευασθητοποίησης των νέων, των γονιών τους και των εκπαιδευτικών, προκειμένου να αντιμετωπιστεί η νέα εξάρτηση.

Advertisment

Παρακάτω θα βρείτε το τεστ το οποίο θα σας δείξει αν έχετε κι εσείς FOMO και σε τι βαθμό. Ωστόσο, λάβετε υπόψη ότι το τεστ αυτό δεν αποτελεί επίσημο διαγνωστικό εργαλείο και άρα μπορεί να έχει μόνο συμβουλευτική χρήση.

Δείτε όλα μας τα τεστ στην κατηγορία ΤΕΣΤ – ΚΟΥΙΖ

[viralQuiz id=32]

Advertisment

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Τεστ: Μήπως ζεις ανάμεσα σε ηλίθιους;
5 κορυφαία Πανεπιστημιακά Τεστ που αξίζει να κάνετε
Κουίζ: Πόσο καλά γνωρίζετε τα 7 Θαύματα της Αρχαιότητας;
6 κορυφαία τεστ προσωπικότητας που αξίζει να κάνετε

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση